Warren Buffett: "Toate masinile vor fi electrice peste 20 de ani"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.11.2009
Miliardarul american Warren Buffet spune ca motoarele termice nu vor prinde anul 2030, toate masinile produse atunci urmand sa se bazeze exclusiv pe propulsoare electrice.

Miliardarul american Warren Buffett sustine ca toate masinile de pe strada vor fi electrice in 2030. Americanul supranumit "Oracolul din Omaha" considera ca viitorul transportului rezida exclusiv in motoare electrice, productia motoarelor clasice urmand sa inceteze pana in acel moment.

Publicatia Houston Chronicle considera intr-un material amplu dedicat acestei afirmatii ca miliardarul american este direct interesat de o astfel de solutie pentru viitor. "Buffett afirma ca masinile vor fi electrice peste 20 de ani. Mai mult, Buffett a investit deja intr-o companie din China care lucreaza la dezvoltarea acestui tip de tehnologie", scriu jurnalistii americani.

Buffett detine 10% din compania chinezeasca de productie auto BYD, americanul investind 230 de milioane de dolari in cumpararea acestor actiuni in toamna anului trecut.

via | Chron.com

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    N-as crede pentru ca problema nu este tehnologia, cel mai puternic inamic in materie de schimbari profunde este insusi mentalitatea rasei umane. Si aici ma gandesc in general tocmai pentru a nu discrimina. Plus ca o schimbare atat de dramatica ar putea fi sustinuta doar de o calamitate naturala sau de cresterea dramatica a pretului combustibilului fie el benzina sau motorina sau GPL. In acelasi timp, problema nu sunt masinile poluarea tine mai mult de inmagazinarea monoxidului de carbon, lucru pe care nu il stapanim deloc. Totusi orice glaciatiune are ca prim efect, ingroparea monoxidului de carbon atat in zapada cat si in sol.

    Masini electrice sau nu, ceea ce conteaza este de unde provine electricitatea care le alimenteaza, problema de baza sunt centralele pe carbune, fabricile care polueaza cu sulf si alti compusi in diferite cantatiti si evident, cea mai importanta problema este... ce facem cu miliardele de tone de monoxid de carbon disipate in atmosfera.

    Stratul ala de ozon nu este distrus de smog-ul de la nivelul solului sau de poluarea fonica tot de la nivelul solului ci de poluare de la inaltime, acolo unde... nu prea putem interveni.

    Ceea ce spune dl. de mai sus este interesant daca nu stim cum sta problema in realitate si daca ne facem ca nu stim sa cautam informatii pe net.

    Pana la urma "cunoasterea este putere" iar o populatie informata si la curent cu diferitele probleme cu care ne confruntam poate ajuta foarte mult la rezolvarea loc. Dl. de mai sus nu isi doreste asta, el de fapt este interesat doar de vanzarea acelor masini, ecologia fiind doar un pretext pentru moment.

    Ca o discutie interesant raman in continuare interesat de idea de a folosi CO--ul si daca se poate, captarea lui in diferite zacaminte. Poate ingroparea lui in cavitatile de unde a fost scos petrolul ar fii o solutie, discutam ipotetic aici. Inca nu stiu cum se poate filtra aerul din straturile superioare ale atmosferei... deh inaltime mare pe acolo :).

    Cateva texte interesante pe aceasta tema:

    - http://en.wikipedia.org/wiki/Earth%27s_atmosphere
    - http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide_in_the_Earth%27s_atmosphere
    - http://en.wikipedia.org/wiki/Ozone
    4 0
  • stefan
    super comentariu ,nu sunt multi ca tine ,tu nu vrei profituri,firme,el insa isi pune in practica masina de facut bani si schimba tendinte
    0 1
  • NeoGalaxy
    @Stefan: Ce am spus nu este impotriva masinilor cu propulsie electrica ci doar ca nu rezolvam problema cu care ne confruntam. Da facem masini cu propulsie electrica si mai departe?

    Idea este de a rezolva o problema nu de a o amana. Da este frumos sa facem masini care vor polua mai putin dar restul poluatorilor mari sa ramana la fel ca deh... nu este nici o problema. Stii faza aia cu ca se topesc ghetarii... crezi ca chiar sunt vise? Sau ca Everestul a pierdut 2m si ceva din inaltime... tu cum crezi ca s-a intamplat asta?

    Personal consider ca problema care conteaza si sper a carei solutie trebuie sa lucram toti este inmagazinarea sau folosirea monoxidului de carbon. Doar sa se poate incetinii procesul de incalzari si in timp chiar sa ajutam la repararea stratulu de ozon.

    Daca tu vrei sa te amagesti ca cel de sus chiar stie ce zice, foarte bine, treaba ta. Nu exista solutii miraculoare gen: Dumnezeu va repara scutul si extraterestii vor venii pe pamant si vor face tot CO-ul sa dispara.

    Vrei sa fii naiv foarte bine, este dreptul tau. Dar repet... o societate care se informeaza si este interesata de rezolvarea unor probleme care ne afecteaza pe toti este de dorit.

    Tu probabil te mandesti cu faptul ca nu intelegi ce am spus eu si ca sunt un prost care discuta despre CO-ul care nu exista.

    Pentru tine, stratul de ozon nu exista si noi suntem protejati de un scut divin, iar salvarea noastra vine din faptul ca americanii vor dezvolta o tehnologie extraterestra care prin minune, va face ca tot CO-ul sa dispara. Din pacate.... te-ai uitat prea mult la StarGate si Star Trek.

    Eu zic sa citesti atent (sa recitesti) ce am scris eu mai sus si poate.... daca mai citesti si alte articole pe aceasta tema... sa intelegi cum sta treaba. Nu este rau sa fii informat pentru ca pana la urma, cultura este o pasiune si nu o obligatie.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru