Volvo You Concept - prototipul unui sedan de lux

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.09.2011
Volvo a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt conceptul You, o continuare a prototipului Universe, prezentat la Salonul de la Shanghai.

După ce a impresionat publicul asiatic şi implicit pe patronii de la Geely cu conceptul Universe, prezentat în primăvară la Shanghai, Volvo îşi îndreaptă atenţia şi asupra pieţei din Europa. Constructorul suedez a decis să expună la Frankfurt o reiterare a prototipului Universe, o evoluţie a designului acestuia, botezată simplu You.

Liniile caroseriei nu mai par atât de futuriste ca cele ale conceptului universe, însă reprezintă o evoluţie fantastică faţă de ceea ce vedem astăzi pe modelele Volvo. Revoluţia se produce însă în interior, acolo unde pătrundem pe uşile cu deschidere opusă, în stilul reinventat de Rolls Royce.

Noutatea absolută o reprezintă sistemul multimedia, concentrat într-un ecran tactil, montat în centrul planşei de bord, care face pereche cu un head-up display, amplasat pe parbriz. O serie de camere cu infraroşu monitorizează ochii şoferului şi direcţia privirii sale, trezind la viaţă întreg sistemul multimedia. 

Funcţiile climatizării, sistemului audio sau al celui de entertainment sunt disponibile doar prin folosirea privirii.

Pasagerul şi şoferul pot face schimb de date, pot accesa internetul sau pot transmite mesaje celor de pe locurile din spate.

O altă inovaţie la interior este sistemul audio dezvoltat de Alpine, care vine cu un subwoofer FreshAir, ce cântăreşte doar 1.3 kilograme şi nu 15 kilograme.

via | Volvo

Comentarii (6)

  • :)
    Din lateral zici ca-i Bentley.
    6 3
  • *****
    exterior frumos linii frumoase ..interior prea de nava spatiala
    5 8
  • Vasilica
    - - - - -
    Partea frontala disproportionata, in rest nimic deosebit pt. un concept!!
    6 10
  • beauty
    si mai zic unii ca e made in china..mai vorbim!...
    e bine ca i-au luat chinezii ca ei sunt in super dezvoltare..asa ceva vor fi putine in europa. si e ok, sunt masini deosebite si prin numarul lor mic pe piata..
    tineti-o tot asa!
    8 0
  • Cosmin
    Superb
    Mie mi se pare superb. Sper sa implementeze toata tehnologia de care vorbesc. Cred ca am inteles in sfarsit cum sta treaba: Concept universe prefigureaza un model in clasa cu seria 5 iar Concept you in clasa cu seria 7.
    8 0
  • :)
    O masina superba, care combina limbajul clasic si cel modern al designului Volvo. In poza nr. 1 mi-a venit rapid in minte vechiul Volvo PV544, iar aceasta impresie mi-a fost intarita de aceasta imagine:

    http://www.auto-motor-und-sport.de/bilder/volvo-you-auf-der-iaa-ausblick-auf-den-s80-nachfolger-4008258.html?fotoshow_item=0

    @LauCalin: am observat ca esti pasionat de Volvo, dar nu stiu daca iti plac si modelele clasice. Sunt curios ce impresie iti lasa acest prototip :)
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru