Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Volkswagen E-load Up - conceptul unui automobil utilitar electric dedicat mediului urban

Publicat Marti, 10.09.2013
de Dragoș Băltățeanu
Comenteaza 1
Volkswagen E-load Up - conceptul unui automobil utilitar electric dedicat mediului urban - Poza 1
Volkswagen E-load Up - conceptul unui automobil utilitar electric dedicat mediului urban - Poza 2
Volkswagen E-load Up - conceptul unui automobil utilitar electric dedicat mediului urban - Poza 2
Volkswagen E-load Up - conceptul unui automobil utilitar electric dedicat mediului urban - Poza 2
În cadrul evenimentului Volkswagen ce precede Salonul Internaţional de la Frankfurt, producătorul german a prezentat conceptul unui automobil utilitar cu propulsie electrică gândit pentru uz urban.

În cadrul evenimentului pe care grupul Volkswagen îl organizează în fiecare an înainte de debutul oficial al Salonului Auto de la Frankfurt, Volkswagen a dezvăluit o nouă ofensivă în domeniul automobilelor electrice. Dintre acestea, oficialii mărcii au prezentat un Volkswagen Up! cu propulsie electrică, dar cu destinaţie utilitară botezat E-Load Up!. Germanii spun că acest tip de automobil este ideal pentru servicii de curierat, sau livrări de pizza.

Volkswagen E-Load Up! va avea o autonomie de 160 km, energia electrică fiind stocată de un set de acumulatori de 18.7 kW/oră. Cuplul motor este impresionant, fiind vorba de un motor electric. Astfel, micul van dispune de 210 Nm şi 82 CP, iar sprintul de la 0 la 100 km/oră se face în 12.4 secunde. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 130 km/oră.

Urmareste Automarket
Volkswagen E-Load Up! poate transporta 306 kg, zona de încărcare având o capacitate de 1.400 litri. Pentru a crea acest spaţiu, VW a renunţat la bancheta spate, iar la nevoie se poate plia şi scaunul pasagerului faţă.
Germanii de la VW sunt însă conştienţi că proabibil această versiune electrică nu va fi cel mai mare bestseller din gamă, dacă va ajunge în producţie şi vor lua decizia producerii ei în serie dacă va exista cerere din parte potenţialilor clienţi. VW E-Load Up! împarte aceiaşi platformă cu modelul E-Up! care este deja disponibil la vânzare pe anumite pieţe europene. 

Via VW


Comentarii (1)

  • utilitara electrica
    Au furat ideea Twizy Cargo. Doar ca asta-i o "carpeala" a unei masini conventionale deja existente. Uitati-va la folia aplicata geamurilor si la chederul negru. Cum sa te prezinti cu asa ceva la un mare salon auto?
    Penibil !
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru