Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Prima fotografie cu noul Suzuki Baleno: japonezii lansează o alternativă mai practică la actualul Swift

Publicat Vineri, 07.08.2015
de Mircea Meșter
Comenteaza 21
Prima fotografie cu noul Suzuki Baleno: japonezii lansează o alternativă mai practică la actualul Swift - Poza 1
Suzuki este o marcă recunoscută pentru know how-ul său la nivelul mașinilor de oraș. Iar noul Suzuki Baleno este exact ceea ce le lipsea: o citadină practică și ceva mai încăpătoare decât Swift.

Fanii mărcii Suzuki care visau la o alternativă ceva mai practică la citadina Swift vor avea motive de bucurie începând cu această toamnă. Marca japoneză a confirmat oficial printr-o fotografie din profil un nou model care va apărea în gamă. Acesta se va numi Suzuki Baleno și va umple golul lăsat liber prin dispariția lui Splash, model construit pe aceeași platformă cu Opel Agila și la care japonezii au renunțat între timp in cauza vânzărilor modeste.

Noul Suzuki Baleno va debuta oficial în 15 septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, iar prezența sa în showroom-uri este programată pentru prima jumătate a anului viitor. Liniile lui Baleno nu reprezintă vreo noutate absolută, ele fiind deja anunțate de conceptul iK-2, pe care marca niponă l-a prezentat în luna martie a acestui an la precedentul salon auto major al Europei, cei de la Geneva.

Suzuki a prezentat o singură fotografie cu noul său model de oraș, aceasta fiind însă dublată de un teaser video în care noul Baleno este dezvăluit parțial implicit la nivel frontal.

Nu există doarte multe informații oficiale legate de Baleno, însă aflăm că mașina va fi construită pe o platformă complet nouă dezvoltată de Suzuki, aceasta stând la baza unei explozii de modele în gama mărcii: șase noi mașini până în 2017.

Noutatea absolută de pe Suzuki Baleno va fi, foarte probabil, apariția unui motor turbo de 1.0 litru denumit Boosterjet și care a fost anunțat chiar pe versiunea concept a modelului japonez.


Comentarii (21)

  • Scrooge
    Nu prea le iese cu designul celor de la Suzuki.
    20 9
  • @Scrooge

    Designul este o chestiune relativa. Important este ca le iese cu fiabiliatea.... si inca foarte bine.
    18 11
  • Suzuki mereu m-a dat pe spate. Fac niste masini cu performante bune si consum foarte bun.
    Uitati-va la noul Vitara 1.6 120cp benzina ce consum are si mai este si 4x4. Pana si Golful 6 1.6 benzina care e mai aerodinamic scoate un consum cu cel putin 1.5% mai mare.
    13 10
  • @misha Le iese cu fiabilitatea insa din pacate nu fiabilitatea aduce vanzari in conditiile in care in tarile civilizate o masina din clasa mica este shimbata la 4-5 ani usor. Practic nici nu apuca sa pice ceva si oricum e in garantie deci nu conteaza.

    La noi fiabilitatea e importanta insa romanul cumpara doar ce vede la altii uitand ca veniturile sunt de multe ori mai mici si o masina noua e tinuta 8-9 ani cel putin. Ma refer la utilizatorul normal, nu la cel de premium care isi permite la 2-3 ani un model nou pe firma sau din tunuri/spagi.
    16 0
  • Tc1900
    masina pare ok, numele insa....
    9 3
  • @Andy

    Din cate stiu eu uzina din Ungaria merge destul de bine. Nu mi-as face griji pentru Suzuki. Personal vad ca si singur impediment la achizitionarea unei masini produse de ei, valoarea mica de revanzare. In rest eu nu pot decat sa-mi scot palaria de fiecare data cand aud de marca asta.
    8 3
  • @ mishazaitev
    Din contra, actuala generatie de Swift are o valoare de revanzare foarte buna fiind in topul clasei mici ( arunca o privire pe site-urile specializate la modelele din 2011 pana in prezent ) . Faptul ca multe firme de protectie, pizza si de distributie folosesc sute de masini Suzuki Swift vorbeste foarte mult despre fiabilitatea Suzuki . Cat despre Suzuki ca si companie se anunta vremuri interesante odata cu intrarea in actionariatul companiei al unuia dintre cei mai cunoscuti "rechini" financiari de pe Wall Street si anume Daniel Loeb si al sau fond de investitii Third Point . Majoritatea presei speculeaza ca a cumparat 5 % din Suzuki ( cand ai minim 5 % esti obligat de statul nipon sa-ti declari pachetul detinut intr-o companie japoneza ) cheltuind 1 miliard $ insa sunt si voci care spun ca a cumparat 15 % din Suzuki ( 3 miliarde $ ) . Momentan Daniel Loeb nu a inaintat nicio pretentie conducerii Suzuki ( http://asia.nikkei.com/Business/Companies/What-is-Third-Point-up-to-with-Suzuki ) dar indiferent cine va castiga procesul dintre Suzuki si VW, Daniel Loeb va casiga enorm ( daca castiga procesul cu Suzuki, VW Group potrivit legilor nipone are nevoie de 33.4 % din actiuni pentru a-si impune propria conducere ) .
    11 1
  • Ce masina ti-ai luat iubito? Cum ai zis, BALENO?

    Nu cred c-or s-o cumpere prea multe romancute :):):)
    15 7
  • Eu admir marca Suzuki pentru ca-s orientati pe masini mici, practice. Or fi ele fiabile, dar urate. Or fi ele gusturile noastre diferite, insa vanzarile in RO/UE spun ca nu prea ne place Suzuki. Intrati de curiozitate pe Suzuki Japonia sa vedeti ce masini vand ei acolo. Zici ca-s de plastilina :)

    Cat priveste numele ... groaznic. "Ce masina ti-ai luat ma? Baleno?" Rad toti cand le spui, si toti care te urmeaza la semafor :)
    10 10
  • Voua nu vi se par rotile prea mici? E cam grasa pentru asa "picioare" mici. O mini-Balena pe roti :) Ca Hyundai ix35.
    Plus ca nu prea au o imagine de marca (ceea ce mie unul imi place), toate masinile lor sunt diferite.
    Oricum cred ca marea majoritate isi cumpara masina dupa bani si design. Intr-adevar conteaza si reputatia marcii, dar eu zic ca multi se duc dupa aspect. N-as fi zic ca noul Vitara o sa se vanda asa bine, e plin pe strazi de Vitara. Oare e pretul ?
    5 3
  • Ivanoff
    Trebuie sa recunosc ca Suzuki chiar produce niste masini excelente raportate ca pret/calitate/fiabilitate, asa cum a zis cv mai sus ''mici si practice''. Imi pare rau de modelul Kizashi o adevarata bijuterie, iar ca sa o spun drept era singurul sedan compact care la pretul lui de 24k avea dotari pe care alte sedanuri compacte PREMIUM nu le au, gen scaune cu 3 pozitii de memorate, trapa electrica tap din piele nappa , scaune electrice stanga/dreapta, si o sumedenie de alte dotari moderne.

    @cioflingeanu, tu iar te-ai imprietenit cu cateva berici ''romancute'' ? :)))
    5 17
  • Adrian
    Mircea, rugaminte .......nu mai scrie nimic daca nu te informezi in prealabil.........nume complet nou in gama Suzuki ? Esti slab sau te prefaci.
    11 5
  • Scorpionul_negru
    @Ivanoff
    Nu vezi ma ca nu te suporta nimeni ? Ai numai manute rosii si comentariul ascuns. Nu mai scrie bazaconii !
    1 2
  • band007
    "Cu toate că vorbim de un nume complet nou în gama Suzuki, ... "
    Alooooo, domnilor "specialisti" care scrieti articolele astea, nu credeti ca e strigator la cer sa fiti atit de p-afaristi ??? Suzuki Baleno a fost o masina ff misto care s-a produs la sfirsitul anilor '90 si inceputul anilor 2000, deci cred ca ar trebui sa va ascundeti ... !!!
    Cit despre cei care iau la misto numele sau si mai rau se declara admiratori ai marcii dar se mira de nume ... ce sa zic ... niste chifle.
    2 1
  • Meștere, asta vroiam să îți zic și eu: de unde și până unde Baleno este nume nou în gama Suzuki?! Hai, înțeleg că acum 20 nu citeai presă auto, dar, la cât ai umblat prin lumea asta, nu ai văzut nici un Suzuki Baleno în trafic? Știu, sunt foarte rare la noi, chiar mă întrebam unde a dispărut acest model, după ce a fost lansat cu oarecare pompă acum 2 decenii. Nu știu cât de multe sunt în Vest, eu nu-s chiar așa umblat ca tine. Dar, repet, nu mă așteptam la așa o gafă din partea ta. Ar trebui să te informezi înainte de a dezinforma generații întregi de cititori. E de ajuns să arunci o privire pe comentariile unora vis a vis de Baleno și realizezi că aceștia chiar iau de bun tot ce se publică pe AM. Acuma, sincer, ești mulțumit de ispravă?
    10 8
  • deflin
    baleno e masina aia in care covorasele erau trecute la dotari de top! nu mai stii?
    2 1
  • Poate omul nu are nico vina............. asa a tradus articolul .

    PRIMUL BALENO din 1995 - http://www.auto-data.net/ro/?f=showSubModel&modeli_id=1898
    2 3
  • Hmmm....romanul.....un individ ce-si cumpara masina care-i place vecinului, ca sa nu rada de el; un individ ce-si traieste privind cu coada ochiului la vecin, sa nu rada de el. Si la sfarsitul vietii isi da seama ca tot ce-a avut si a trait a fost pe placul vecinului, nu pe placul lui....

    Curios pentru unii, dar nu suntem buricul Pamantului iar constructorii auto nu aleg numele in functie de poporul nostru.

    In rest, bafta la vanzari, Baleno!!
    6 2
  • Erata:
    "ce-si traieste viata"
    1 1
  • hazard
    O gluma buna faza aia cu suzuki si fiabilitatea ridicata la masini. Sau poate doar vise :)
    7 5
  • LEE, de tradus, putem mulți să traducem. Dar, dacă ne apucăm să citim alte surse, fie și în limbi străine, o facem pentru a ne informa. Cu alte cuvinte, atunci când ne interesează un domeniu, căutăm surse care transmit informațiile cu acuratețe maximă. La fel de importantă este viteza cu care poate fi asimilată informația dintr-o sursă. Altfel, de ce ne-am mai pierde timpul citind aiureli? La ce ne-ar ajuta asta?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru