Jaguar aduce la Geneva cel mai puternic model din istoria sa: XKR-S

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.02.2011
Jaguar va expune la Salonul Auto de la Geneva ediţia specială XKR-S, cel mai puternic model dn istoria constructorului britanic, echipat cu 550 de cai putere.

Esential

300 de km/h este viteza maximă pe care o poate atinge Jaguar XKR-S.
550 de cai putere dezvoltă cel mai puternic Jaguar din istorie.

Jaguar s-a gândit să aducă la Geneva încă o ediţie specială a modelului XKR. De această dată însă, constructorul britanic s-a gândit la ceva mai special, o versiune care să impresioneze fanii, sătui deja de atâtea reinterpretări ale coupe-ului.

Botezat XKR-S, modelul expus la standul Jaguar este declarat de constructorul britanic drept cel mai puternic produs din istoria sa. Echipat cu acelaşi motor V8 supraalimentat, coupe-ul se bucură de această dată de 550 de cai putere şi un cuplu maxim de 680 de Nm.

Resursele sunt suficiente pentru a imprima performanţe demne de invidiat. XKR-S atinge 100 de km/h în doar 4.4 secunde şi poate garanta o viteză maximă de 300 de km/h. Propulsorul garantează nu numai o putere record ci şi printre cele mia mici emisii din segment, sub 300 de g/km.

Nu este pentru prima dată când Jaguar foloseşte indicativul S, în 2008 el fiind folosit pentru o ediţie specială, care pe atunci nu oferea decât 416 cai putere şi era produsă în 200 de exemplare. Momentan nu există informaţii despre o eventuală posibilitate de produce şi noul XKR-S în ediţie limitată.

Cel mai puternic model din istoria Jaguar vine cu o aerodinamică uşor modificată, cu prize de aer mai generoase şi cu lumini noi pentru blocurile optice faţă.

Noul XKR-S va veni şi cu o reprogramare a sistemului Adaptive Dynamics, care sporeşte plăcerea de a conduce.   

via | autoblog

Comentarii (2)

  • ?
    cam i-a trecut vremea
    2 10
  • Anonim
    @isa
    isa, esti prost
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru