OFICIAL: Porsche Panamera S Hybrid vine la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.02.2011
Porsche a prezentat primele imagini şi informaţii oficiale cu versiunea hibridă a lui Panamera. Aceasta scoate un consum mediu mixt de doar 6.8 litri/100 km.

Porsche a anunţat astăzi oficial apariţia celui de-al doilea hibrid din gama de modele de serie a constructorului german. După ce acum exact un an a prezentat noul Cayenne S Hybrid, model lansat pentru a echilibra nivelul emisiilor de CO2 ale gamei sale, Porsche scoate acum în faţă versiunea hibridă a lui Panamera, care va fi dezvelită oficial în 1 martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Panamera primeşte acelaşi tren de propulsie pe care l-am văzut pe Cayenne şi pe Touareg Hybrid (380 CP şi 580 Nm), acesta permiţându-i modelului german să atingă un consum foarte bun pentru un model de această talie. Vorbim de 6.8 litri/100 km, în condiţiile în care emisiile de CO2 sunt limitate la 159 de grame/km. Evoluţia faţă de Panamera S (V8 de 400 de cai putere) este imensă, modelul pe benzină afişând un consum de 12.5 litri şi emisii de 247 de grame CO2/km.

Deşi consumul a scăzut aproape la jumătate, Panamera S Hybrid nu stă deloc prost la capitolul performanţe. Astfel, dacă versiunea V8 scoate suta în 5.6 secunde, versiunea hibridă a lui Panamera reuşeşte acelaşi lucru în 6.0 secunde.

Sistemul de propulsie al lui Panamera S Hybrid este format dintr-un V6 turbo de 3.0 litri şi 333 de cai putere care este ajutat pe de o parte de o cutie de viteze automată cu opt rapoarte, pe de altă parte de un motor electric de 47 de cai putere.

Conform datelor oferite de constructorul din Stuttgart, motorul electric (alimentat de o baterie nichel-metal-hidrură) poate să tragă de unul singur Panamera până la o viteză de 85 de kilometri pe oră şi pe o distanţă de maximum doi kilometri. 

Preţul german anunţat de Porsche pentru noul Panamera S Hybrid este de 107.794 de euro, modelul constructorului din Stuttgart urmând să ajungă şi în România în prima jumătate a acestui an.

via | Porsche

 

Comentarii (2)

  • Hai neamule cu reclama
    http://www.jato.com/PressReleases/Central%20and%20Eastern%20European%20New%20Car%20Sales%20Down%20Despite%20Strong%20Q4%20Performance.pdf

    O fi cum zic ei.
    1 1
  • mda e pentru pretul reviziilor
    ba las-o dracu ,da la ce foloseste motorasu ala ?la 2 kkm ??!!..super..eu cred ca ii trebuia ceva greutate masinii si au ales se puna cica un motor electric bun pt masina juniorului meu de 1 an...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru