GENEVA 2012 LIVE: Volkswagen a adus artileria grea - Golf GTI Cabrio si conceptele Up!

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.03.2012
Aglomeratie mare la standul Volkswagen. Si-au facut loc aici conceptele Swiss Up, Winter Up, X Up si Cargo Up, Golf GTI Cabrio si conceptul Cross Coupe TDI Plug-in.

Volkswagen a mentinut stacheta ridicata si in cadrul editiei de anul acesta a Salonului de la Geneva. Germanii au adus la salonul elvetian o serie de premiere importante, care vor largi si mai mult gama in urmatorii ani.

Primul pe lista modelelor noi a fost varianta decapotabila a actualului Golf GTI. O versiune sportiva pe care publicul si-o dorea de mult si pe care germanii spera sa o vanda foarte bine.

Sub capotă, noul Golf GTI Cabrio vine cu un motor de 2.0 litri cuplat la o manuală cu şase trepte sau, opţional, la un DSG de asemenea cu şase trepte. Puterea maximă a motorului de pe GTI Cabrio este de 211 CP (atinsă la 5300 rpm), iar cuplul maxim de 280 Nm (de la 1700 rpm). Conform fişei tehnice prezentate de Volkswagen, Golf GTI prestează 0-100 km/h în 7.3 secunde, iar viteza maximă este de 237 de kilometri pe oră.

Alaturi de versiunea varatica a actualului Golf GTI, Volkswagen a expus si o noua serie de concepte bazate pe micul Up!, care de altfel a debutat si in versiunea cu cinci usi.

Alaturi de acesta au stat Swiss Up, Winter Up, X Up si Cargo Up.

Pentru că vorbim de un salon auto elveţian, Volkswagen a decis să le ofere reprezentanţilor Ţării Cantoanelor o maşină proprie.

Iar versiunea Swiss Up! elogiază Alpii şi nuanţele de pe drapelul elveţian.

Dezvoltat pe bazele conceptului Cross Up!, prezentat de Volkswagen în toamna anului trecut la Frankfurt, studiul de design Winter Up! este dedicat iubitorilor sporturilor de iarnă.

Vreţi să mergeţi într-o călătorie (ceva mai) lungă, iar Up! nu vă oferă destul spaţi de depozitare pentru bagaje? Dacă acestea sunt mici şi plate, ele pot fi aşezate în portbagajul adiţional de plafon montat pe conceptul X Up! Volkswagen îl prezintă pompos ca pe "Globetrotter-ul gamei Up!"

Versiunea de marfă a lui Up! este, probabil, cel mai potrivit şi realist concept dintre cele patru. Destinat companiilor care au de transportat lucruri nu prea mari şi nu prea voluminoase, cum sunt pizzeriile care livrează acasă, Cargo Up! nu are geamuri decât pe uşile din faţă şi devine astfel o utilitară numai bună pentru oraş.

Nu in ultimul rand, pe lista de premiere a germanilor s-a aflat si Cross Coupe TDI Plug-in, o reinterpretare a conceptului expus anul trecut la Salonul de la Tokyo.

Noul concept VW Cross Coupe TDI Plug-In primește un motor turbodiesel cu injecție directă ce lucrează în tandem cu două motoare electrice. Consumul anunțat este de 1.8 litri/ 100 km și emisiile de CO2 la 46 g/km.

Comentarii (1)

  • BOGDANXB3
    Vw
    Vad ca fanii dacia si renault nu au chef sa comenteze. Normal.. Ei peste 10 ani o sa aibe si ei o masina cu 4 cilindrii care isi poate dezactiva automat 2 cilindrii cum este la acest polo 1.4 tsi 140cp care a fost prezentat la geneva
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru