Mercedes SL63 AMG - poze şi informaţii oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.02.2012
Mercedes a publicat astăzi primele imagini şi informaţii oficiale ale noului SL63 AMG. Roadsterul vine cu motorul V8 de 5.5 litri, în două versiuni de putere.

Esential

537 de cai putere dezvoltă SL63 AMG în versiunea standard.
564 de cai putere oferă SL63 AMG atunci când se optează pentru pachetul Performance.

Mercedes ne face astăzi cunoştinţă cu noul R231. Mai exact generaţia proaspătă a roadsterului SL63 AMG, pe care am avut deja ocazia să o vedem ieri, atunci când germanii şi-au lansat monopostul pentru noul sezon de Formula 1.

Noul SL63 AMG plusează la capitolul estetică, faţă de fratele său în versiune de serie. Se bucură de un kit aerodinamic nou, ce include un spoiler frontal redesenat, cu prize mai mari de aer şi lumini LED specifice AMG. Grila radiatorului dispune şi ea de o nouă linie, impusă de lamela cromată dublă, în mijlocul căreia tronează logo-ul constructorului din Stuttgart.

Profilul este personalizat cu ajutorul fantelor de aerisire, de logo-ul "V8 biturbo", de pasajele roţilor mai largi şi de pragurile laterale mai pronunţate. Aspectul posterior este dominat de cele patru evacuări cromate de formă pătrată, incluse în deflectorul special cu inserţie din aluminiu, dar şi de eleronul discret, amplasat pe portbagaj.

Interior inspirat de Mercedes SLS AMG

Interiorul se inspiră serios din cel al fratelui mai mare şi exclusivist: SLS AMG.

Gurile de ventilaţie amintesc de motoarele unui avion de vânătoare, iar mânerul schimbătorului adoptă un design caracteristic diviziei de performanţă. Nu lipsesc nici scaunele sportive în piele Nappa cu o singură culoare sau bicolore, dar nici inserţiile din fibră de carbon, pragurile iluminate cu sigla AMG şi luminile ambientale. Elementul exclusivist rămâne însă ceasul produs de celebrul orologier IWC, care tronează în mijlocul planşei de bord.

Întreg habitaclul este acoperit de un acoperiş din tablă, acţionat electrohidraulic, ce poate fi retras complet în doar 20 de secunde. Acoperişul poate fi acum comandat în trei versiuni diferite: din tablă, din sticlă şi din tablă cu trapă Magic Sky Control, funcţie regăsită deja pe micul SLK.

Motor V8 biturbo cu două versiuni de putere

Sub capotă se va regăsi deja cunoscutul propulsor V8 biturbo de 5.5 litri, capabil să livreze 537 de cai putere în versiune standard şi 564 de cai atunci când se optează pentru pachetul Performance.

Unitatea cu opt cilindri este asistată de o transmisie automată Speedshift MCT AMG cu şapte trepte.

Resursele sunt transmise punţii spate şi sunt exploatate cu ajutorul unui şasiu sportiv AMG perfecţionat, cu funcţia Active Body Control. Nu lipsesc direcţia AMG şi nici frânele din materiale compozite AMG.

Ansamblul propulsor, precum şi întreaga caroserie, sunt aşezate pe o structură din aluminiu, care ajută la reducerea masei totale cu 125 de kilograme. Dieta ajută mult şi la obţinerea unui consum mai mic cu 30 de procente decât vechiul SL63 AMG.

Cea mai puternică versiune a noului SL îşi va face apariţia live în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Debutul pe piaţa europeană este programat pentru luna martie, însă preţurile sunt momentan o necunoscută.

Comentarii (7)

  • hardtop
    acoperis din tabla? poate ar fi trebuit sa mai slefuiti traducerea
    10 0
  • frumos....asa in general dar pana nu vad farurile alea...in realitate,am o retinere.in rest...e clar MERCEDES...ce mai.
    8 1
  • calitate
    se pare k calitatea se intoarce la Merc.........in ultimi 10 ani.....a cam scazut insa incepand cu SLS,SLK si noul SL.........au cam zguduit concurenta....
    noul seria 6 are un concurent pe masura........
    faruri de 'concept-car'
    superb.......
    8 7
  • mituri vs. realitate
    Calitatea si standardele Mercedes-Benz exista in continuare. Ce nu mai exista e designul atragator la SL... pacat!
    9 5
  • Eu nu inteleg SL cabrio cu acoperis hardtop ?! Adica nu au si coupe ?
    1 1
  • da
    Dumnezeule, ce frumusete de masina !
    4 0
  • razvan
    Frumos
    Dar totusi astep CL-ul nou .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru