Mini Clubvan Concept - primul Mini de marfă din lume

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 20.02.2012
Inginerii şi designerii Mini au gândit un Mini utilitar bazat pe Clubman, dar care poate transporta marfă şi se poate transforma chiar şi în ambulanţă. Numele său e Clubvan şi vine la Geneva.

Surpriză din partea celor de la MINI pentru Salonul Auto de la Geneva. După ce au declinat modelul clasic britanic de oraş în versiuni care mai de care mai interesante (versiunea "break" Clubman, versiunea SUV Countryman şi variantele Coupe şi Roadster), cei de la Mini se lansează în afeceri conexe prin conceptul Clubvan, primul Mini creat pentru a căra marfă şi, foarte porobabil, prima maşină premium utilitară din istorie.

Mini Clubvan este construit pe baza lui Clubman, diferenţa exterioară notabilă fiind legată de geamurile laterale care se transformă în panouri opace din plastic. Chiar dacă în comunicatul oficial nu suflă nicio vorbă despre capacitatea de încărcare a noului model, cei de la Mini anunţă că amplasarea a doar două scaune în interior garantează un spaţiu posterior care îi oferă maşinii atât spaţiu pentru marfă, cât şi posibilitatea de a fi transformată în autospecială sau utilitară de intervenţii rapide.

Pentru a adânci ideea de maşini utilitară, Mini Clubvan vine cu şase puncte de ancorare şi cu frânghii elastice pentru asigurarea stabilităţii pachetelor transportate. 

via | Mini

Comentarii (11)

  • pandutzu
    asta da masina pentru an "italian job" :D
    9 0
  • haha, foarte tare.
    parca si mini morris original avea niste deviatii din astea practice...
    haios oricum, sa ti livreze emagu soarecu` cu un din asta :D
    10 0
  • ?
    astept versiunea pick up ....
    9 0
  • ****
    Mini Clubvan Concept ajunge masina pentru distribuitorii de tigari ,bauturi .......
    4 1
  • *****
    Sper sa ramana concept (haios este adevarat)
    2 1
  • Le recomand sa treaca si la camioane.
    8 0
  • Poate vor fabrica si un buldo-excavator in stilul Mini!
    9 0
  • :)
    Mini Clubvan Concept: Sau cum sa faci o masina urata si mai urata!
    4 3
  • Cosmin
    Si totusi...
    Initial ma gandeam cine naiba ar vrea sa-si care marfa cu o masina de 20.000 EUR in care incap 5 baxuri de tigari si 2 de apa. Apoi mi-am dat seama ca totusi exista o piata si pentru asa ceva: distribuitorii de produse premium de mici dimensiuni, care in felul asta isi vor putea sublinia si mai bine unicitatea si publicul tinta. Ba chiar vor putea cere si bani mai multi pe produse caci vor spune "hei, uite cu ce va livram, ce importanta va acordam, ce speciali sunteti ca puteti cumpara de la noi, deci platiti-ne pozitia". Asadar, nu cred ca e o idee rea :)
    8 0
  • da mai da-l draq de mini ca deja devine enervanta situatia ... au un mini.. un suv... o duba ... maine apar cu cinestie ce "inventie" gen tir sau ce zic colegii mai sus...
    6 0
  • Dricul
    Cand apare Dric marca Mini?
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru