Mini Countryman John Cooper Works: 218 CP şi 7.0 secunde pentru 0-100 km/h

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 29.02.2012
Mini a dezvoltat un motor nou pentru versiunea JCW a lui Countryman, prima din gama supersport a celor de la Mini care vine cu tracţiune integrală.

Versiunea supersport John Cooper Works (JCW) a lui Countryman va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva. MINI Countryman John Cooper Works este primul din gama JCW care dispune de avantajele unui sistem de tracţiune 4x4.

Premierele nu se opresc însă aici, Countryman fiind primul Mini pe care debutează un motor nou. Noul model - al şaselea din gama actuală Mini - va fi lansat pe piaţă în toamna anului în curs cu un motor de 1.6 litri complet regândit, acesta urmând să dezvolte 218 CP şi un cuplu maxim de 280 Nm (300 cu overboost). Principala caracteristică a acestui propulsor cu injecţie directă şi cu comandă variabilă a supapelor este turbina care funcţionează după principiul Twin-Scroll. Noul motor este primul din gama JCW care poate fi comandat, opţional, împreună cu o transmisiae automată cu şase trepte.

Performanţele noului Mini Countryman JCW sunt mai mult decât interesante. SUV-ul celor de la Mini accelerează în doar 7.0 secunde de la 0 la 100 km/h, iar viteza maximă atinsă este de 225 de km/h.

Toate acestea în condiţiile unui consum mediu anunţat de producător de 7.2 litri/100 km. În varianta automată, consumul lui Mini Countryman JCW urcă la 8.0 litri/100 km.

La nivel estetic, noul versiune sport a modelului Mini beneficiază de un design exterior special, cu dungi contrastante roşii care completează foarte bine nuanţa neagră a caroseriei, cu jante din aliaj de 19 inch şi cu evacuări duble cromate. La interior, scaunele, volanul şi pedalierul sport fac casă bună cu pielea de calitate care inundă habitaclul.

via | Mini

Comentarii (2)

  • Super
    O alternativa f interesanta la hot hatchurile clasice!
    1 3
  • Rahat
    O merdenea pe roti.Totosi sa nu uitam mamaliga a castigat Dakarul.In america de Sud si cu Peterhansel la volan-ghidon.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru