Porsche Panamera GTS a debutat oficial la Los Angeles

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.11.2011
Porsche a dezvăluit astăzi la Los Angeles o nouă versiune a modelului Panamera, botezată GTS. Coupe-ul cu patru uşi oferă 430 de cai putere şi poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 4.5 secunde.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune GTS
Lungime (mm) 4970
Latime (mm) 1931
Inaltime (mm) 1418
Ampatament (mm) 2920
Capacitate (cc) 4806
Puterea maxima (CP/rpm) 430/6700
Cuplu maxim (Nm/rpm) 520
Viteza maxima (Km/h) 288
Acceleratie 1-100Km/h (s) 4.5
Consum mediu (litri/100 km) 10.7

Esential

430 de cai putere oferă noul Porsche Panamera GTS.
4.5 secunde îi sunt necesare lui Panamera GTS pentru a atinge 100 km/h.
288 de km/h este viteza maximă a noului Panamera GTS.

Aşa cum intuiam ieri, surpriza Porsche pentru Salonul Auto de la Los Angeles se numeşte Panamera GTS şi este o nouă declinare a coupe-ului cu patru uşi. Modelul german vine să umple distanţa mare între cele două versiuni, Panamera S şi Turbo, cu o putere intermediară.

Resursele sunt stoarse din motorul modificat al lui Panamera S, un V8 de 4.8 litri, aspirat normal, capabil să livreze 430 de cai putere la 6700 de rotaţii şi un cuplu motor cu 20 de Nm mai mare, adică 520 Nm. Unitatea este asistată de o transmisie automată PDK, dispusă să canalizeze tot ceea ce oferă motorul cu opt cilindri ambelor punţi prin intermediul tracţiunii integrale şi a pachetului Sport Chrono, disponibil în standard.

Performanţe

Reţeta are rezultate impresionante: coupe-ul cu patru uşi accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 4.5 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 288 km/h. Chiar şi aşa, Panamera GTS promite o eficienţă de invidiat în segment: doar 10.9 litri/100 de kilometri în medie sau 10.7 kilometri/100 km, atunci când maşina vine echipată cu pneuri cu rezistenţă redusă la rulare.

Sub caroseria versiunii GTS se ascunde deja celebrul Porsche Active Suspension Management (PASM), responsabil pentru ajustarea caracteristicilor de rulare şi oferire unei ţinute de drum impecabile.

Ajută mult şi pneurile de 255/45 pe faţă şi 280/40 pe spate instalate pe jante de 19 inch. Pentru a putea ţine în frâu cei 430 de cai, Porsche a instalat pe GTS şi sistemul de frânare performant al versiunii superioare, Turbo.

Modificări estetice

La nivel estetic, noul Panamera adoptă culoarea roşie Carmine Red, specifică indicativului GTS, şi o serie de prize de aer specifice. Nu lipsesc luminile LED frontale, poziţionate ca pe versiunea Turbo, şi nici o serie de elemente de culoare neagră pentru a asigura contrastul.

Pentru interior, designerii Porsche au ales cinci culori, ce pot fi aplicate pe o piele clasică sau pe alcantara. Scaunele au fost brodate cu logo-ul GTS, regăsit şi la nivelul intrumentelor şi al pragurilor. Opţional, culoarea caroseriei, Carmine Red, poate fi aleasă şi la interior.

Comentarii (2)

  • off...
    boooxsteeeerrrr!!!!
    1 3
  • astia mi-au copiat numele masinii. opel vectra GTS. :)) glumesc . masina e fabuloasa. arata bn pe rosu
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru