Jaguar prezintă la Paris conceptul C-X75 şi noua filosofie de design

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 27.09.2010
Jaguar va expune în cadrul salonului parizian conceptul C-X75, prima materializare a filosofiei de design ce va debuta în 2012, odată cu modelul XK.

Jaguar a decis să ofere publicului primele indicii despre noua filosofie de design pe care o vor adopta modelele sale în următorii ani. Constructorul britanic va expune la Paris un concept complet nou, al cărui nume era până astăzi un mister. Surse neoficiale vorbesc despre titulatura C-X75, numărul amintind încă o dată de vârsta venerabilă la care a ajuns constructorul britanic.

Conceptul se va alătura modelelor aniversare XJ75 Platinum Concept şi XKR 75, încercând totodată să expună noua viziune a departamentului de creaţie. Nu există momentan informaţii despre natura cocneptului, însă primele speculaţii anunţă un prototip sportiv, din care ar urma să să se inspire viitoarea generaţie a coupe-ului XK.

Pentru a fi în ton cu mişcarea ecologistă a tuturor constructorilor, conceptul ar putea fi expus cu un tren de propulsie hibrid sub capotă, compus dintr-un motor pe benzină V6 şi unul electric.

Conceptul parizian va avea dimensiuni similare cu cele ale lui XK şi va expune viziunea unui model sportiv, capabil să aducă britanicilor un capital de imagine similar celui oferit de 918 Spyder nemţilor de la Porsche, în cadrul Salonului de la Geneva.

Spre deosebire de omologul său din Stuttgart, conceptul britanicilor nu va servi ca punct de plecare pentru un viitor model de serie. Scopul său va fi acela de a anticipa viitoarea linie de modele Jaguar, programată să debuteze în 2012, odată cu lansarea noii generaţii XK.

De asemenea, conceptul marchează sfârşitul actualei faze de design, inaugurată de Ian Callum cu XK şi finalizată cu limuzina XJ. Potrivit unor surse din anturajul biroului de design Jaguar, noul concept va introduce o nouă grilă frontală, adaptabilă atât modelelor sportive cât şi celor de lux.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • mihai2001
    jaguar...
    Printre cele mai frumoase masini la ora actuala....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru