Lotus va lansa un hibrid V8 în 2014

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.09.2010
Lotus Elite va debuta peste patru ani şi promite să devină un rival de top al lui Aston Martin DB9.

Lotus a dezvăluit câteva imagini cu viitorul Elite. Modelul va debuta în 2014 şi este un hibrid echipat cu un motor V8 care prezintă un design care aminteşte de Aston Martin DB9. Lotus Elite va fi cel mai scump model al mărcii britanice şi va lupta cot la cot cu Ferrari, Porsche şi Aston Martin. Preţul modelului nu este încă anunţat, dar unele voci anunţă o valoare care va depăşi 100.000 de lire sterline.

Acesta este cel de-al treilea model din istoria Lotus care poartă denumirea Elite. Modelul este un coupe 2+2 cu motorul amplasat în faţă şi tracţiune spate. În funcţie de versiune, modelul va accelera de la 0 la 100 km/h în timp de 3.5-3.7 secunde. Toate versiunile vor fi echipate cu un motor V8 de 5.0 litri supraalimentat, care provine de sub capota lui Lexus LS600h. Transmisia va fi şi ea un hibrid şi va beneficia de aportul a două motoare electrice. Motorul electric de pe puntea faţă va ajuta la frânare şi va capta energia cinetică pierdută în timpul acestui proces.

Lotus Elite are o masă de 1.680 kilograme şi emite 215 grame de CO2 per kilometru. Lungimea modelului este de 4.6 metri, ceea ce înseamnă că Lotus Elite este cu 80 de kilograme mai uşor şi cu 10 cm mai scurt decât Aston Martin DB9.

Spre comparaţie, emisiile de CO2 sunt reduse cu 40%, în timp ce performanţele sunt la un nivel extrem de apropiat.

Via | Autocar 

Comentarii (7)

  • Pai seamana
    Seamana foarte bine cu un Aston , daca nu avea sigla Lotus putea fi confundat cu un prototip AstonMartin.
    3 2
  • Superb
    Daca va arata asa va fi cel mai frumos Lotus din istorie
    5 0
  • wow
    extraordinar!am ramas cu gura cascata cand am vazut pozele!subscriu la ce a zis hexor!
    @razvanis- poate ne spui un element de pe caroserie care seamana cu aston!
    4 1
  • Tot
    Nu iti spun nici un element ci la silueta masinii , proportii , da pe google si cauta niste imagini cu AstonMartin ca sa stii despre ce vorbim .
    0 0
  • @razvanis
    scuze ca nu am vazut atatea aston-uri!dar sunt sigur ca un cunoscator si-ar da seama de faptul ca partea din spate a aston martin este evazata facandu-l sa aiba "umerii" lati,emanand forta,lucru care aici nu prea e prezent,de exemplu referitor la linie si proportii!daca chiar vrei ceva cu care sa zici ca seamana uita-te la hyundai genesis sau la un vreun concept japonez in special toyota!da un search pe google ca stii despre ce vorbim!;)
    0 0
  • Elise??
    Sigur nu se numeste Elise???
    0 1
  • Elite
    Acum vad si in poze ca se numeste Elite.
    Frumoasa masina!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru