PARIS 2010 ÎNCEPE MÂINE! Vezi cele mai importante zece premiere

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Automarket vă prezintă lista celor mai importante zece premiere de la Salonul Auto de la Paris al anului 2010.

Ediţia 2010 a Salonului Auto de la Paris va marca debutul a peste 30 de modele no. Automarket vă prezintă lista celor mai importante şi interesante premiere ale acestui salon auto, fie că vorbim de concepte sau de modele de serie. Ediţia din acest acest an va fi marcată de prezentarea unui număr mare de vehicule electrice şi de hibrizi, dar vehiculele cu propulsie bazată exclusiv pe surse de energie neregenerabilă sunt încă prezente în standurile producătorilor.

1. BMW X3 - Urât de mulţi, iubit de puţini, dar respectat de toţi. Aceasta ar fi sintagma care caracterizează cel mai bine modelul BMW X3. Odată cu sosirea celei de-a doua generaţii, fratele mai mic al lui X5 a crescut mai mare decât prima generaţie de SUV-uri de la BMW şi păstrează un design inedit, care nu este apreciat de majoritatea publicului. Sunt şanse mari ca persoanele care au cumpărat prima generaţie de X3 şi fie interesaţi şi de acest model.

2. BMW Seria 6 Concept - BMW aduce conceptul care prefigurează viitorul Seria 6 Coupe la Paris. Modelul este bazat în mod evident pe Seria 5 F10 şi prezintă un design atrăgător, care ar trebui să facă furori în clasa sa. La fel ca în cazul lui Seria 5, aspectul lui Seria 6 Coupe îmbină eleganţa cu sportivitatea şi formează unul dintre cele mai frumoase modele din segment. Aşteptăm versiunea de serie!

3. Chevrolet Aveo - Chevrolet intră pe segmentul mic cu un Aveo inspirat puternic din conceptul AVEO RS care a debutat la Detroit. În timp ce performanţele anunţate nu se ridică la aşteptările ridicate odată cu conceptul RS, aspectul noului model şi caracteristicile acestuia ar trebui să facă o mică furtună în segmentul B, unde lupta este deja "sângeroasă".

4.

Citroen C4 - Noul limbaj de design al celor de la Citroen şi-a aşternut amprenta şi pe C4. Modelul francez de clasă compactă s-a schimbat mult, iar frăţiorul său DS4 îl va însoţi la debutul de la Salonul Auto de la Paris. Aspectul nou îi prinde bine lui C4, modelul primind trăsături mai masculine, care îi conferă un plus de caracter.

5. Ford Focus ST Concept - Moartea actualei generaţii a lui Focus ST este legată de neconformitatea cu normele Euro 5, dar şi de lansarea iminentă a noii generaţii Focus. Potrivit primelor informaţii, modelul dezvoltă 250 CP şi este echipat cu un motor turbo de 2.0 litri şi patru cilindri. Oficialii Ford au anunţat că modelul poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.8 secunde, deci viitorul sună bine. 

6. Opel GTC Concept - Debutul lui Opel Astra J de la Salonul Auto de la Frankfurt de anul trecut i-a facut pe fanii Opel să aştepte cu sufletul la gură versiunea coupe a modelului respectiv. Vă reamintim că exemplarul din imagini şi cel care va debuta la Paris sunt doar concepte, dar ne aşteptăm ca modelul să serie să fie extrem de apropiat de acest concept în ceea ce priveşte design-ul.

7. Peugeot 508 - În sfârşit a sosit - ar spune fanii Peugeot, care aşteptau un înlocuitor pentru 407. Cei de la PSA au făcut un experiment cu modelul 508, obligând acest model să înlocuiască atât 407, cât şi 607. Atât versiunea berlină, cât şi versiunea SW a lui 508 vor debuta la Paris, modelul hibrid lăsându-se aşteptat pentru mai târziu.

8.

Renault DeZir - Acesta este un nou concept electric al francezilor de la Renault şi prezintă latura sportivă a vehiculelor electrice. Deşi nu există nicio informaţie legată de şansele de producţie ale acestui concept, putem spera că anumite trăsături de design vor fi introduse şi pe modelele de serie ale constructorului francez. DeZir este primul proiect al lui Laurens van den Acker la Renault, iar prima impresie este foarte plăcută.

9. Mercedes-Benz CLS - Cea de-a doua generaţie a lui CLS nu mai debutează la fel de liniştită ca prima. În timp ce primul CLS a creat un nou segment, a doua generaţie va debuta în faţa publicului odată cu noul Audi A7 şi are deja un rival de la Porsche. Conaţionalii de la BMW sunt aşteptaţi să lanseze şi ei un competitor, dar cei de la Mercedes-Benz sunt încrezători în privinţa CLS-ului.

10. Volkswagen Passat - Noua generaţie a lui Volkswagen Passat va debuta la această ediţie a Salonului Auto de la Paris. Nemţii nu au prezentat încă nicio imagine cu modelul respectiv, crescând suspansul legat de aspectul modelului lor de clasă medie. Sunt şanse mari ca noul Passat să primească o "faţă" similară cu cea prezentă pe celelalte modele ale mărcii Volkswagen.

 

CLICK AICI PENTRU A VEDEA TOATE PREMIERELE SALONULUI AUTO PARIS 2010.

Comentarii (6)

  • unu roman
    Peugeot 508 are un design interesant, BMW-ul e fascinant !
    7 8
  • parerea mea:
    -X3 o panarama de masina
    -seria6 deosebit
    -aveo ceva ieftin gen daewoo
    -citroen frumusel
    -ford agresiv
    -opel prea SF
    -peugeot serios
    -renault bate campii
    -mercedes retro frumos
    -passat o pingea cusuta
    12 8
  • BaditzaEx
    @ursus
    de acord mai putin vizavi de opel care-mi pare original, deosebit - imi plac modelele care reusesc sa surprinda sa vina cu ceva nou, astfel mi-a placut si honda civic si citroen c4 atunci cand si-au facut aparitia

    mai bine ceva decat ceva Comun sau Preluat
    5 1
  • BaditzaEx
    scz pt greselile de ortografie de mai sus :D
    ,

    mai bine ceva decat ceva Comun sau Preluat
    1 3
  • BaditzaEx
    de ce dreaq imi cuvinte, semne de punctuatie si chiar propozitii, postarea comenturilor pe AST SITE ?!
    ...
    2 2
  • ursus ai 15 ani, gresesc?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru