Seat va prezenta la Paris un facelift discret pentru Exeo

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.09.2010
Seat Exeo va suferi o serie de modificări ce vor fi expuse în premieră la Paris. Modelul spaniol va oferi un spaţiu interior mai generos, lumini LED şi o transmisie nouă.

Esential

143 de cai putere dezvoltă motorul diesel asistat de transmisia multitronic, proaspăt introdus pe Seat Exeo.

Standul SEAT de la Paris va expune publicului, pe lângă deja cunoscutul Alhambra, şi un Exeo revizuit. Spaniolii au ţinut să adopte un mic facelift pentru modelul lor de clasă medie, bazat pe platforma vechiului A4. Ambele variante de caroserie, sedan şi break, primesc o serie de retuşuri estetice, un interior revizuit, dar şi noutăţi sub capotă.

Exteriorul a primit un set de lumini LED pentru blocurile optice spate şi faţă, acestea din urmă fiind echipate şi cu bi-xenon. Pentru interior însă, modificările sunt mult mai importante, inginerii iberici alegând să reproiecteze forma scaunelor anterioare şi a bănchetei spate, pentru a oferi mai mult spaţiu interior.

Retuşul reuşeşte să crească spaţiul celor de pe locurile posterioare cu aproximativ 44 de milimetri, o îmbunătăţire care se va face simţită pe distanţe mai lungi. Redimensionarea spaţiului interior nu afectează cu nimic măsurile generale ale modelului, care însumează 4.66 metri lungime.

Sub capotă îşi va face loc şi motorizarea diesel de 2.0 litri TDI, asistată de o transmisie multitronic cu şapte rapoarte, capabilă să se ocupe de cei 143 de cai oferiţi de motorul în patru cilindri. Introducerea cutiei automate va aduce şoferului un set de padele poziţionate în spatele volanului, dar şi un mod sportiv de etajare a rapoartelor. Aşteptată să debuteze pe piaţă în primăvara anului viitor, versiunea promite un consum mediu de 5.8 litri/100 de kilometri.

via | Seat

Comentarii (6)

  • george
    Cine isi doreste un A4 si nu are bani, VW va ofera sansa. O sa ajunga si SKODA sa semene cu AUDI.
    7 1
  • Seat sau Audi
    Prefer A4 din 2002 decat asta.In realitate pare o masina cu design sters
    3 3
  • design sters sau nu ,sa vezi preturile...iti ridica tensiunea din cate stiu eu sunt de la 20000euro...in fine o fi el oarecum audy dar e unul rasuflat...pana la urma, iar resuscitarile astea de la VAG ....nu cred sa mai tina mult
    2 12
  • Noua generatie de SEAT Exeo va avea un design original SEAT, designul urmand sa poarte semnatura Italdesign Giugiaro .
    VW Group a aplicat aceiesi reteta si cu prima generatie de Skoda Superb care era un VW Passat destinat pietei din China ( avea ampatamentul cu 10 cm mai mare ) cu emblema Skoda pe capota . A doua generatie de Superb are un design original Skoda la fel cum va avea si noua generatie de Exeo care se vine BINE in Europa . Seat Exeo are motorizari Euro 5 sau Euro 6 sub capota, lucru cu care nu se pot lauda multi concurenti ai sai . Ultimul exemplu in acest sens este motorul diesel Honda i-CTDI care nu satisface normele EURO 5, Honda urmand sa scoata din productie acest motor care, pana la inlocuirea lui va afecta si mai mult vanzarile foarte slabe pe care Honda le are in Europa ( http://es.autoblog.com/2010/09/23/la-euro-v-se-cobra-otra-victima-honda-civic-i-ctdi/ ) .
    8 1
  • danutz
    aaa ...
    din cate stiu eu ... cutia multitronic ... este cutie CVT ... cum are ea 7 rapoarte ???
    1 1
  • octav_bmw
    din cate stiu eu multitronic are 8 rapoarte nu 7
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru