Seat Toledo Concept - primele imagini şi informaţii oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 02.03.2012
Seat Toledo Concept anticipează noua generaţie a sedanului compact din Martorell. Acesta va adopta din nou silueta de sedan şi va oferi un portbagaj de 500 de litri

Esential

500

SEAT va dezvălui la Salonul Auto de la Geneva noua generaţie a sedanului Toledo, un model care a câştigat numeroşi clienţi pentru spanioli în trecut. Înlocuitorul său, propus să se poziţioneze între Leon şi Exeo, va fi anticipat însă de un concept, ale cărui imagini au fost deja publicate de constructorul din martorell.

Spre deosebire de vechiul model, noua generaţie va reveni la arhitectura de sedan, abandonând ideea unui MPV. Primele informaţii descriu un Toledo de 4.48 metri lungime, cu un ampatament de 2.6 metri. Dimensiunile îl recomandă ca un model destinat familiilor tinere, cu spaţiu pentru cinci pasageri şi un portbagaj care însumează 500 de litri.

În materie de design, Toledo Concept preia grila Seat şi o readaptează, având însă grijă să impună o nouă linie de design cu ajutorul blocurilor optice, linie ce ar putea fi preluată şi de celelalte produse Seat.

Dezvoltat pe platforma modulară MQB, destinată a susţine şi noul A3, Toledo vrea să debuteze pe piaţă anul acesta, Seat grăbindu-se să ofere publicului o propunere interesantă, care să-i readucă stabilitatea financiară, puternic zdruncinată în ultimii ani.

Seat chiar susţine că noul Toledo va fi o propunere de nerefuzat.

via | carscoop

Comentarii (33)

  • daniel
    ??
    in pozele astea nu arata prea promitator.. speram sa arate mai bine varianta finala.
    28 14
  • :))))
    Cand am vazut 'poza mica' am zis ca este noul Logan. Ulterior mi-am dat seama ca este "loganul" celor de la Seat, mai ales daca ma uit la plasticele din interior. Chiar nu vad motivele pt care VW isi bate joc de spanioli in halul asta si nu vad cum in aceste conditiile Seat ar putea sa iasa din conul de umbra in care a intrat in ultima vreme.
    29 24
  • Alex Radoi
    Ghici ghicitoarea mea:
    JETTA RELOADED!!!
    28 13
  • florin
    Mission L!
    11 9
  • raspunsul la ghicitoare e Skoda Mission :)
    18 4
  • Interesant
    E o berlina , spatioasa, moderna, cat despre interior nu a vazut nimeni plasticele ca sa dea verdicte, si dupa cum am citit pe site-uri nemtesti, o sa aiba preturi excelente, undeva pana in 14mii un diesel, deci ... cred ca va prinde in romania ca si ultimul toledo berlina,
    21 5
  • Andrei_VVB
    @C-G-C
    Adevarul e ca si asta are faruri, patru roti, si e in 3 volume iti inteleg confuzia. Odata, intr-o poza mica mica am confundat un Scirocco cu un Sandero...
    21 3
  • Skoda
    Sincer Octavia arata mult mai bine chiar si in varianta actuala, o prefer. despre mission nu pot spune decat ca arata ca acest SEAT dar mai bine!
    Pacat, ma asteptam la ceva mai sportiv din partea Auto Emocion...Sper sa n-o dea in bara macar cu LEonu-ul...
    11 4
  • Se vede clar ca baza de design e de la Skoda, iar detaliile sunt Seat. VAG isi permite sa distruga identitatea de marca a Seat... pacat.
    17 5
  • VWSESK
    Toti barbatii se pricep la masini, fotbal, politica si sex, right?!
    Hai sa stabilim cateva neclaritati pentru cei ce judeca masini pe care nu le-a vazut inca nimeni in realitate:

    @C-G-C: Pozele din interior sunt doar niste "randari" pe PC, cum fac arhitectii la case care inca nu sunt gata... La fel probabil nici interiorul conceptului inca nu e gata, ca sa nu mai vorbim de interiorul versiunii de serie. Deci sa judeci calitatea finisajelor dupa niste "randari" arata o pricepere profunda a domeniului auto si o frustrare majora fata de marca SEAT.

    @Mario0406: Baza de design este platforma de VW Jetta, la fel cum si pentru echivalentul de la Skoda pentru Toledo: Skoda Rapid (modelul de serie in care se va concretiza conceptul Mission L ) baza de design este tot noua Jetta. SEAT a luat multe elemente si platforme de la VW si Audi, dar niciodata de la Skoda.
    15 6
  • Dezamagitor
    Daca nu citem titlul,puteam sa jur ca e un concurent asiatic pt.Logan.Sper ca in realitate arata mai bine,desi m-a indoiesc ..
    11 9
  • vag - ce pretentii poti avea de la cel mai jpecar concern din industria auto. sunt maiestri la prosteli si la a jongla cu platformele si piesele pe n-spe miii de modele. uite ca pun botu extrem de multi ...clienti sa zicem
    10 12
  • seat
    acelasi plictisitor seat!!!
    11 12
  • Marian
    Nu o sa fie ieftina de loc. trebuie respectata traditia seat si dupa cum se vede are volan si pedale sport, doar are cei 5 CP in plus fata de orice VW
    10 6
  • @
    Nu am nimic de comentat pe seama noului TOLEDO. Modelul actual a fost un esec, nu se deosebea cu nimic fata de ALTEA sau Leon... mai ales din fata.
    @C-G-C: geniule de unde sti tu ce plastice ieftine s-au folosit ? Ai fost in ea si ai atins-o, ai testat-o pe parcursul a 15 ani ? penibil...
    10 5
  • Eu nu prea mai vad acel "auto emocion".
    15 2
  • in sfarsit seatul a scos o masina frumoasa
    7 14
  • Seat va ramane de caruta in grupul VAG. Acest Toledo arata banal si concept fiind, versiunea de serie si mai mult va fi. Cu modele precum Exxeo ,prezentate ca noi si cu Jetta cu sigla de Seat nu va fi bine deloc pt spanioli
    9 6
  • Concurenta Logan
    VW are deja un Logan, se numeste Skoda...la ce e nevoie de inca unul?
    2 10
  • @..dracu
    Nu seat a scos masina asta ci grupul volkswagen A.G din care face parte!!!
    9 1
  • MQB
    Sistemul MQB de la VW ... interesant !!!!
    5 1
  • @Alex Radoi
    Buna observatie ,linia laterala e aproape identica.Daca pana acum VW folosea aceleasi platforme tehnice (lucru absolut normal si benefic) dar erau masini diferite ,acum nu se mai oboseste decat la faruri si spoilere.Vezi cazul Up-Citigo-Mii,A4-Exeo ,iar acum Jetta-Toledo.
    In mersul asta m-ar mira sa nu faca acelasi lucru si cu noua Octavia.
    11 1
  • toledo
    f frumoasa masina. e practic o Jetta mult mai ieftina. mi-ar lua oricand SEAT
    13 7
  • ...
    Nu cred ca Seat mai are identitate proprie acum...e o marca folosita de VW doar pentru a acapara o parte cat mai mare din piata...acest Toledo Concept arata foarte...plictisitor...asta-i cuvantul...poate ca vor vinde multe masini,dat fiind ca arata ca un VW si pretul va fi mai mic,dar NU VA FI UN SEAT...
    6 3
  • Seat-ul nu a avut niciodata identitate proprie,s-a nascut ca redranding la Fiat si a sfarsit rebranding la VW.Adevaru e ca VW au incercat ii ofere o identitate ,dar fara rezultate prea bune ,asa ca au ajuns la concluzia nu nu merita efortul .
    10 3
  • Seat Loganedo
    @Andrei_VVB: Pe langa faruri, roti si volan, mai are un design la fel de low cost, care desi nu arata neaparat rau, nu-ti trezeste nici o emotie. Chiar arata ca un Logan...

    @VWSESK si @ScorpyonVAG: Daca nu stii nu vorbi... sau macar nu te da destept. Comentariul meu a fost mutat! Eu comentasem initial la 2 poze "spion" (de fapt erau facute de un angajat in curtea fabricii) care nu aveau nici o legatura cu randarea. Era masina in toata splendoarea ei, probabil varianta beta. Si da, din imagini plasticele aratau de lowcost. Si tinand cont de textura, de experienta mea (aia cat o fi) si de interioarele actuale Seat sunt convins ca asa va fi si in realitate. In concluzie in acest moment Seat ofera o gama total neatractiva (Leon-ul este depasit moral, desi inca arata bine) si nu sunt sperante de mai bine.
    2 4
  • Masina in toata splendoarea ei!Mi se pare destul de ok,destul de spatioasa cu un portbagaj de 517 litri si cu un pret accesibil.
    4 2
  • scuze!
    http://www.autobild.de/bilder/seat-toledo-autosalon-genf-2012-2882874.html#bild8|ref=http://www.autobild.de/artikel/seat-toledo-autosalon-genf-2012-2882198.html
    2 1
  • Si inca ceva.Pe piata din Germania Seat este in crestere.In februarie 2012 fata de feb 2011 cu 16 procente.
    http://www.autobild.de/bilder/die-beliebtesten-marken-im-februar-2012-2887525.html#bild16|ref=http://www.autobild.de/artikel/neuzulassungen-februar-2012-2887128.html
    2 1
  • seatul arata bine
    Se vede din avion ca este noua Audi A3 sedan, iar daca si din punct de vedere calitativ si al motorizarilor se apropie, ce mai masina de cumparat o sa avem, cu banii este mai greu.
    4 1
  • In sfarsit!
    A dat D-zeu si le-a venit mintea la cap!
    5 2
  • georges
    seat toledo ...
    Incredibil de urat a iesit .Si foarte mic , are numai 4.48 metri fata de 4,57 cat are octavia si 4,68 cate are noua jetta. Nu asteptati noua octavia , cea actuala este mult mai spatioasa si mai frumoasa ! Si atentie , interioarele vor scadea si ele la calitate. Masinile vor fi de duzina , singurele marci care vor mai face masini normale vor fi cele premium.
    2 6
  • In plus, cu un consum de 7,6/100 km, un coeficient de manevrabilitate de 1,722 (mai mare decat al limuzinei M6 Gran Coupe) si designul de acum 5 ani - Seat Toledo nu se anunta deloc rentabil pentru cei 13.000 de euro ceruti pe motorizarea minima de 1,2 TSI.

    Poate ii scot farurile alea adaptive:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru