150.000 de americani se ranesc anual din cauza portierelor

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.02.2009
O statistica recenta publicata de NHTSA arata ca peste 150.000 de americani s-au ranit anul trecut din cauza portierelor.

Masina poate fi considerata un pericol chiar si atunci cand sta pe loc. Cel putin la aceasta concluzie au ajuns oficialii NHTSA, organizatia americana pentru siguranta traficului.

Ultimele statistici publicate de organismul american arata ca foarte multe persoane sunt ranite de masini chiar si atunci cand stationeaza. Motivul? Majoritatea se lovesc atunci cand inchid portierele sau usa portbagajului. Daca va intrebati cate astfel de cazuri se inregistreaza anual in SUA, va raspundem noi: aproximativ 150.000. Cifra depaseste cu mult chiar si mai sumbrele estimari privind accidentele mortale inregistrate in fiecare an, aproximativ 43.000 la nivelul intregii tari.

Neatentia sau stangacia americanilor a facut ca anul trecut, 68.000 de americani se se taie in bucati de metal sau plastic nefinisat regasit in interiorul habitaclului. Lista continua cu 9000 de oameni care au suferit arsuri din cauza lichidelor incinse regasite in radiator.

Majoritatea americanilor isi incarca habitaclul cu obiecte care ii pot rani in timpul deplasarii.

O dovedesc cei 20.000 de oameni care au patit-o pe pielea lor. De asemenea, 88.000 de americani se ranesc atunci cand incarca sau descarca un vehicul dar si atunci cand incearca sa impinga o masina cu probleme.

Chiar si cei care lucreaza cu masini, in ateliere sau fabrici sunt raniti accidental. Dintre acestia 74.000 sunt vatamati de componente sau chiar masini care cad peste ei.

Comentarii (4)

  • george
    PROSTI DE LE CURGE SCUIPATU` DIN GURA
    Inseamna ca un autoturism care ruleaza chiar si cu 30 mph e arma de distrugere in masa...
    0 0
  • Ovidiu C.
    Neatentie sau lipsa de ocupatie?!
    Impresionant! Exista cineva prin Europa care sa se ocupe cu astfel de statistici? As fi curios de o comparatie. Desi cred ca europenii au alte ocupatii decat sa numere juliturile de la o mana.
    0 0
  • tras de par
    rana insemana la ei si o mica julitura, nimic spectaculos in stirea asta. daca era vorba de Romania, mai ziceam, dar asa ...

    pana la urma sunt 300 de de milioane de cetateni americani, iar la ei rata de folosire a unui autovehicul se ridica la 75%. cifrele nu sunt impresionante, mai ales ca in 90% dintre cazuri este vorba rani usoare.
    0 0
  • Tara de prosti
    La cat sunt de tantalai le trebuie niste masini cu caroserie din cauciuc moale si bena basculabila cu telecomana .Cred ca este singura sansa pt ei sa nu se raneasca .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru