2011: Chrysler, la primul an pe profit după 1997. Bonus de 1500 de dolari per angajat

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 02.02.2012
Americanilor de la Chrysler le prieşte colaborarea cu Fiat. Marca americană a raportat în 2011 primul an pe profit după aproape 15 ani de secetă.

Esential

1997 este ultimul an în care Chrysler a raportat profit.

Veşti bune pentru Chrysler şi pentru angajaţii săi. După ce în 2008 a trecut prin momente grele, intrând pentru o scurtă perioadă sub protecţia falimentului, compania americană a anunţat că 2011 este primul an după un deceniu şi jumătate în care cifrele financiare sunt pozitive. Astfel, după ce al patrulea sfert al anului a adus un profit de 225 de milioane de dolari, profitul total anual trecut în dreptul Chrysler în 2011 ajunge la 183 de milioane de dolari.

Dacă vestea este una bună pentru industria americană de maşini în general, angajaţii Chrysler sunt şi mai fericiţi. Astfel, Sergio Marchionne - preşedintele companiei Chrysler şi al partenerilor strategici de la Fiat - a anunţat că fiecare dintre muncitorii Chrysler din SUA va primi un cec de 1500 de dolari sub formă de bonus. 

"Aceasta este recompensa pe care aţi câştigat-o. Eforturile voastre au rescris istoria pe care mulţi aşa-zişi analişti au prognozat-o greşit", a scris Sergio Marchionne în mesajul adresat angajaţilor americani ai Chrysler.

via | Automotive News

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Chrysler
    Am fost si sunt client Chrysler si deosebit de multumit cu ei.
    Despre Fiat nu pot spune acelasi lucru deoarece masinile lor nu au functionat pt mine. Acum am 2 Iveco si observ multe probleme de calitate.
    In schimb pe Dodge Dakota am pus 500000 de km si ma uimeste de fiecare data cand il conduc.
    10 4
  • kumite
    Chrysler
    Am inceput sa cunosc mai bine masinile produse de Chrysler acum 3ani si jumatate.Chiar daca multa lumea spune despre masinile americane ca sunt cum sunt,fara sa se fi urcat intr-una,eu am ramas placut impresionat.
    9 3
  • Calitatea masinilor produse de Chrysler a crescut foarte mult.
    Acum Chrysler merge mai bine decat Fiat,chiar daca au acelasi sef.
    Astept noua generatie Viper.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru