2300 de maşini Nissan şi Infiniti, "măturate" de tsunami

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.03.2011
Nissan estimează că aproximativ 1300 de exemplare Infiniti M, FX şi EX au fost distruse de valurile tsunami. La acestea se adaugă alte 1000 de maşini Nissan, printre care şi 370Z.

Esential

2300 de exemplare Nissan şi Infiniti au fost grav avariate de valurile tsunami.

Japonezii încă se află în faza de contabilizare a pierderilor cauzate de cutremurul şi valurile tsunami produse la finalul săptămânii trecute. În aceeaşi situaţie se află şi marii constructori de automobile care deţineau linii de producţie sau puncte de distribuţie în acea zonă.

Grupul Nissan a publicat astăzi un comunicat oficial în care anunţă că valul tsunami a avariat serios cel puţin 2300 de unităţi, care aşteptau pe coasta Pacificului să fie încărcate în vase de transport, cu destinaţia SUA. Din cele 2300 de unităţi avariate, se pare că 1300 sunt exemplare M, EX şi FX ale diviziei premium Infiniti, cu destinaţie America de Nord. Modelele japoneze se aflau într-o parcare din apropierea punctelor de încărcare atunci când au fost lovite de valul tsunami.

În acelaşi comunicat emis de Nissan se arată că printre maşinile avariate se aflau şi câteva exemplare ale roadsterului 370Z. Imaginile de la faţa locului au surprins un morman de modele Nissan şi Infiniti, multe dintre ele sfârşind chiar în flăcări. Maşinile avariate în portul Hitachi erau produse de uzina Nissan şi Infiniti din prefectura Tochigi, apropiată zonei distruse de valurile tsunami.

În prefectura Miyagi, lovită de asemenea de tsunami, alte 1000 de maşini asamblate pentru dealerii locali au fost avariate de valul distrugător.

Seismul produs vineri la 130 de kilometri distanţă de coasta Japoniei a afectat serios activitatea marilor branduri japoneze.

Patru producători de automobile din Ţara Soarelui Răsare au avut activitate perturbată din cauza cutremurului şi a valurilor tsunami. 

via | automotivenews

Comentarii (15)

  • in semn de solidaritate pentru japonezi urmatoarea mea masina va fi o mazda.
    30 16
  • @radu
    Sa inteleg ca acum detii o Dacie, tot asa din solidarite cu romanii afectati de inundatiile din Moldova?

    Daca da, atunci te felicit. Daca nu pot sa spun ca esti un mare ipocrit.
    42 16
  • le repara si le trimit in romania
    26 17
  • Ivanoff
    @liviu
    Mare "istetz" mai esti,prietene...
    Aici e vorba de Nissan si Infiniti nu de VW si Audi...
    28 19
  • Hai la pescuit
    Lanseta am, fir bun am... dar nush ce nada mi-ar trebui sa prind niste XF-uri...
    25 0
  • Ivanoff
    imi cer scuze, sunt invidios pe cei de la vw si audi ca nu am bani sa imi cumpar si eu una.
    12 2
  • george
    VALURILE TSUNAMI SI-AU ADUS APORTUL
    @ redactor

    Sintagma "valuri tsunami" este pleonastica intrucat termenul "tsunami" inseamna serie de valuri de apa.
    22 1
  • Opinie
    As vrea sa stiu cati au reusit sa supravietuiasca in masini. Un amic de-al meu are un BMW X5. Anul trecut la inundatiile din jud Alba mi-a povestit cum masina plutea in curtea societatii pe care o detine. Dupa ce-au trecut apele masina era doar zgariata insa nu era afectata la interior. Pe CNN am vazut insa multe masini ce aveau geamurile s-au parbrizele sparte semn ca cei din interior au trait clipe dramatice.
    Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti cei ce-au pierit!
    13 7
  • pff
    ..o poza la rezolutie mai mica nu ati gasit? inca pot distinge faptul ca parca sunt multe masini acolo.
    9 0
  • bertubazal
    hmm
    bertubazal tu compari ce a fost acolo cu ce a fost aici? inundatii fata de forta unui tsunami? ma faci sa rad.. acolo sunt tone de apa care vin peste tine
    7 1
  • kumite
    @bethurbazal
    Exista o fotografie in care o masina (putea sa fie chiar si un x5)este pe acoperisul unei cladiri de doua etaje. Valul de apa a pus-o acolo.Caut-o si ai sa realizezi ce inseamna un tsunami.
    6 1
  • Donatie X5 ;)
    Bethurbazal, iti donam un X5, de care vrei tu, chiar si ultimul M, doar sa nu mai postezi, ce zici?:)
    1 0
  • @ pisti&Co
    Unii n-ati inteles nimic. Eu n-am vorbit la modul general. Eu am fost interesat de cazuri punctuale. Nu-mi mai spuneti sa nu compar cele intamplate in Romania cu cele intamplate in Japonia. Nici n-am facut-o. In Japonia nu toate masinile au avut aceeasi soarta, valurile n-au avut aceleasi efecte peste tot. Cei ce gandesc uniform s-o lase mai moale. Eu am incercat un exercitiu de imaginatie. Voi analiza pe site-urile din Orientul indepartat si mai vorbim...
    0 2
  • cazul 1
    Am gasit trei insi ce-au scapat aflandu-se in masina http://www.adevarul.ro/international/batran-japonez-tsunami-crezut-ultima_0_443955905.html
    1 1
  • Devorattor
    Respect industria japoneza
    Tot in semn de solidaritate si respect marit fata de japonezi, in loc de Skoda Fabia tdi, urmatoarea mea masina va fi un Suzuki Swift (orice motorizare).
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru