2xVIDEO: Cum sună motorul BMW cu trei cilindri de 1.5 litri

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 04.10.2012
BMW a echipat un Seria 1 cu noul său motor pe benzină, de 1.5 litri cu trei cilindri. Surprinzător, noul propulsor sună foarte bine pe compactul bavarez.

Comentarii (17)

  • Daca lumea vrea downsizing, sa fie 3 zylinder, cred ca si Greenpeace va fi multumita de acest motor.
    16 4
  • Un sunet incantator....care poate da dependenta :)
    16 7
  • ce tare ar fi daca ar face bmw motoare fara cilindrii....hai sa fie downsizing...e o prostie chestia cu downsizing'...cum sa consume prin oras un clio F1 de 200 de cai mai putin decat un golf 1.4 (real fact)...
    4 8
  • Tomson
    Am avut mai demult un BMW M3,si sincer sa spun BMW produce niste motoare foarte puturoase si fara vlaga in ele.Cand executam cate o depasire cu acel m3 imi era si rusine cand ma gandeam cum se va termina,asa de puturoasa era,si era modelul din 2008.Acum am un Impreza WRX STI,si sunt frapat de ceea ce poate masinuta asta,performante uimitoare atat pe teren accidentat cat si pe asfalt,la curbe are o stabilitate mult mai buna decat M3-ul pe care l-am avut.Dar cu acest motor 1.5,si un Cielo GLE il face.
    8 32
  • @Tomson
    Si cand umblai la joja de ulei cum era nivelul, consuma si ulei? oricum e bine ca acum esti frapat si n-ai rams rusinat.
    22 5
  • Uitati oameni buni ce fel vorbeste un fost posesor de M3, pai asa ceva...dar insist cu joja aia, ai verificat uleiul?
    18 6
  • tavone
    @Tomson...sigur nu aveai "doar" emblema de M3 pe spate????
    14 5
  • kumite
    @tomson,incearca sa traversezi tu america(si prin desert)cu STI-ul.Nu vei reusi.Bmw-ul va reusi.
    11 9
  • Adrian
    Tomson face misto de voi iar voi ati pus botul...
    3 6
  • Nu vreau sa provoc discutii inflamatoare si nici sa fiu injurat, insa avand in vedere ca job-ul meu a presupus multiple deplasari cu diverse modele ieftine dotate cu motoare in 3 cilindrii, pot sa va spun cu mana pe inima ca motorul asta 'minune' de la BMW suna 90% la fel. Cine a condus asa ceva s-ar putea sa-mi dea dreptate. Daca e sa fortez putin comparatia, suna 'a la Matiz', diferenta facand-o ceva rafinament in plus si o izolare fonica mai buna. Nu ma incanta asocierea acestui tip de zgomot cu marca BMW, indiferent cat de potent e motorul, si nici nu am gasit corespondent in realitate la teoria ca downsizing-ul ar reduce consumul, dimpotriva, la cele cu turbina era semnificativ mai mare decat la cele aspirate de aceeasi putere cu cilindee mai mare in conditii reale. Poate in conditii de laborator sa fie mai redus, cum se testeaza conform 'normelor europene', o sintagma atat de des folosita pentru a mai netezi din aspectul negativ al unelor reglementari care sunt in folosul doar anumitor tari sau corporatii.
    15 1
  • @dany
    Avantajul reducerii capacitatii cilindrice este taxarea semnificativ mai mica, de la impozit pana la asigurare, nu reducerea semnificativa a consumului, cine a majorat f mult aceste taxe? Pai autoritatile, guvernele, nu producatorii auto. Si da, motoarele cu 3 cilindri suna cam la fel, diferenta la acest motor este data de puterea la care se ajunge, era inevitabil sa apara si Bmw cu asa ceva, ca daca asta e tendinta, trebuie sa aiba in oferta si asa ceva. Partea buna este c-au gasit solutia fara sa apeleze la colaborari cum se zvonea acum cateva luni, cu Hyundai-Kia pt motoare cu 3 cilindri, solutia o aveau in propria curte, au taiat practic un motor de 3 litri 6L in doua, si asta vor face si pt variantele diesel, au obtinut si economia dupa care alearga toti si este un motor Bmw, chiar daca este cu 3 cilindri si nu este specific lor.
    6 3
  • Suna urat, ca orice alt motor in 3 cilindri.
    7 2
  • @dan_grc

    Dar nu mai bine foloseau motorul 1.6 Turbo care il gasim si pe MIni, care e tot in gradina lor, decat sa vina cu aceasta super solutie cu sunet de utilaj agricol.
    Ca diferenta la taxe si impozite de la 1.5 la 1.6 este inexistenta. Cel putin un motor cu 4 cilindri in linie este mult mai echilibrat si liniar decat cel cu 3 cilindri.
    Mie unul mi se pare foarte ciudat sa cumperi un BMW de 35000 de euro, frumos si dotat dar care sa sune ca un Matiz.
    Probabil ca ei tocmai pe vanitatea si nestiinta multor clienti ai lor se bazeaza.
    Pentru acestia conteaza doar emblema de pe capota si nu distributia maselor, motorizarea sau daca are propulsie sau tractiune.

    Multa bafta!
    10 1
  • Probabil ca era o solutie mai buna, dar daca masele au fost "educate" si "ecologizate" ca si 4 cilindri e cam mult si salvezi planeta cu 3 cilindri, si da, pt acea categorie nu conteaza propulsia, distributia maselor, conteaza sa creada ca are tractiune fata, cu toate ca nu are. Oricum pe seria 3 nu cred ca va "rupe" aceasta motorizare la vanzari, cred ca va prinde mai mult la viitoarele modele cu tractiune fata si pe seria 1.
    5 0
  • Inapoi in viitor, adica de unde s-a plecat. O sa avem masini cu o jumatate de piston
    Am o varsta si inca sunt pasionat de motoare si autovehicule si ma bucur enorm ca am apucat vremurile in care am condus masini cu motoare de 8 sau 6 cilindri. Singurul vehicul cu motor cu un piston care l-am condus a fost kartul, pe vremea cand eram pionier si aveam 11 ani. Viitorul suna sumbru pentru pasionati. Suna bine pentru cei care folosesc masina sa mearga la piata sau la biroul lor intr-o cladire mare , open space al unei multinationale. Viata se schimba, cu bune si cu rele. Sanatosi sa fim si sa avem grija de ce avem.
    7 0
  • Mi-am amintit de Oltcitul meu Special cu 2 pistoane. Si ala suna mai frumos. ;-)
    1 2
  • @val-pan

    Ar trebui sa te bucuri ca pe vremea impuscatului Oltcit-ul are singura masina care avea ceva in comun cu un Porche 911.
    Si acel lucru era arhitectura de tip boxer a motorului. Sunetul unui Oltcit era muzica pentru urechile multor fani ai covrigului.
    Daca nu ar fii consumat cat un Dodge Challanger din anii 70 ar fii avut mai mult succes.

    Multa bafta!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru