318 km/h cu un BMW pe GPL!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 16.11.2007
Tunerii germani de la AC Schnitzer au reusit un record de viteza pentru un model alimentat pe GPL: 318 km/h.

Esential

318 kilometri pe ora a reusit sa atinga AC Schnitzer BMW V10 Seria 3 Coupe GPL

GPL-ul, asa cum il cunoastem noi, este utilizat mai ales in scopuri economice, pretul unui litru de gaz fiind mult mai mic decat cel al combustibililor clasici in conditiile unui consum mai bun. Germanii ne dezvaluie insa si o alta fata a GPL-ului.

AC Schnitzer a dus la circuitul de la Nardo, in sudul Italiei, un BMW Seria 3 Coupe alimentat cu GPL cu care tunerii germani intentionau sa doboare recordul mondial la viteza pentru un vehicul alimentat cu acest tip de combustibil. Si au reusit: versiunea pe GPL a modelului german a reusit sa atinga 318 kilometri pe ora.

Exemplarul testat are motorul schimbat, bazandu-se pe un V10 (prelevat de pe BMW M5) de 552 CP, si a fost prezentat in premiera la Salonul de la Frankfurt. Performantele versiunii pe GPL a Seriei 3 Coupe sunt si ele foarte bune: 4.5 secunde pentru 0-100 km/h si 13.9 secunde pentru 0-200 km/h.

Sursa: Carscoop

Comentarii (3)

  • PT ADMIN.
    recorsul=RECORDUL
    0 0
  • Bun pt taximetre
    Vopsit in galben si gata, un taxi de toata frumusetea! Buna rau de tot treaba cu gpl-ul iesi chiar mai ieftin decat pe diesel la puteri asemanatoare, in zilele noastre cea mai putin fiabila chestie nu mai e motorul ci este electronica din el.
    0 0
  • ultragaz
    http://www.ultragaz.ro
    Ultra Gaz Instalatii GPL-LPG auto din import Italia service autorizat RAR,garantie 24 de luni,calitate,consum GPL mic,Instalatii Tomasetto,Milano,E-gas,Lovato,Marini,BRC,Bigas,Lo-gas,Landi Renzo,pentru masini cu carburator si injectie,norme de poluare Euro 2,3 si 4 avand puteri de pana la 282 kwhttp://www.ultragaz.ro
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru