5600 de disponibilizati Opel in Europa

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 11.03.2008
GM Europe a decis sa taie 10% din forta de munca din Europa pentru a incuraja profitabilitatea diviziei Opel.

Esential

5600 este numarul maxim al angajatilor care vor fi concediati de Opel.

Divizia Europeana a General Motors va disponibiliza intre 3000 si 5600 de angajati ai uzinelor Opel de pe Batranul Continent. Masura are rolul de a stabiliza productia si de a imbunatati profitabilitatea marcii de origine germana.

Procentul concedierilor este destul de ridicat, 10%, in conditiile in care totalul angajatilor actuali ai Opel este de 55.651. Nu este primul val de disponibilizari, Opel renuntand recent la alte 20% din forta de munca din Europa. Uzinele afectate de disponibilizari vor fi, spune Rainer Einenkel, seful unui sindicat german, cele din Belgia, Germania, Spania, Marea Britanie si Suedia.

"Vorbim de un numar de masuri care vor creste eficienta. Nu vor fi disponibilizari fortate, fiind vorba de o simpla restructurare dictata sa o nevoie acuta de a renunta la un numar de oameni", a declarat in acest sens unul dintre purtatorii de cuvant Opel pentru Auto Motor und Sport, citat de Automotive News.

Via | ANE

Taguri: GM, Opel

Comentarii (2)

  • Un priceput
    Basorelier Chinez
    Cumva basorelieful prezentat este preluat de pe frontonul unei cladiri din tara prietena Republica Socializata Chineza - Uzina de Productie a Energiei Electrice din Juangzou ?
    0 0
  • prudentul
    mister
    Personajul din dreapta imaginii e dubios. Ori e un zombie ori e un ciudat cu ochelari, caz în care n-ar avea ce căuta cu un AK-47 după el. Ciudat basorelief.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru