918 Spyder va fi cel mai scump model din istoria Porsche: 500.000 de euro

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.07.2010
Preţul unui exemplar al supercar-ului hibrid Porsche 918 Spyder va fi de circa 500.000 de euro, acesta devenind astfel cel mai scump model pe care l-a produs vreodată marca din Stuttgart

Conform unor informaţii citate de Automotive News, versiunea de serie a conceptului Porsche 918 Spyder va deveni cel mai scump model de şosea al mărcii germane disponibil pe piaţă. Preţul de vânzare a acestui model va fi de circa 500.000 de euro, depăşindu-l astfel pe cel al lui Carrera GT, care a fost produs între 2003 şi 2006 şi putea fi achiziţionat la un preţ de 450.000 de euro.

Porsche 918 Spyder este un model sport hibrid capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3.2 secunde. Modelul german a fost prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Porsche anunţând oficial în acel moment faptul că va produce noul său supercar doar dacă numărul comenzilor ferme ulterioare va ajunge la 1000. Ţinta nu a fost aleasă întâmplător, aceasta fiind graniţa după care modelul german devine un produs profitabil. Cum până în acest moment există 2000 de doritori care şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona 918 Spyder, modelul are mari şanse să intre în planurile Porsche, deşi nu există informaţii legate de momentul în care acesta va fi scos pe piaţă.

"Spyder va deveni noul proiect prin care Porsche îşi va demonstra capabilităţile de a produce un supercar.

Modelul combină ingineria de înaltă performanţă a germanilor cu tehnologia inteligentă", spune Stefan Bratzel, directorul Centrului Auto al Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Bergish-Gladbach, Germania.

DESPRE 918 SPYDER

Porsche 918 Spyder poate ajunge la viteze de până la 320 km/h şi se bazează pe un motor V8 de 500 CP şi pe patru motoare electrice care îi oferă modelului german o autonomie electrică de până la 25 de kilometri. În condiţii de rulare ecologică, Porsche 918 Spyder poate consuma doar 3 litri/100 km, emisiile de CO2 fiind de doar 70 de grame/km.

Comentarii (7)

  • Abraxas
    Porsche a produs masini mai scumpe decat 918 Spyder
    In istoria sa Porsche a produs modele mai scumpe decat Porsche 918 Spyder . Cel mai recent model a fost versiunea de strada ( s-au produs 25 de exemplare pentru ca masina sa fie omologata ) a modelului de curse Porsche GT1 . In 1997 cand a fost lansat Porsche GT1 Straßenversion, pretul acestui bolid era de 1.5 milioane DM ( http://www.supercars.net/cars/1548.html ) .
    12 2
  • ...da sunt convins calitate ,design extravagant putin provocator spre deosebire de alte modele conservatoare....insa...totusi prea scump...oricum...acel consum...nu incanta pe nimeni...la banii astia ce mai conteaza...ganditi-va la alternative la numai jumate din bani...
    5 11
  • ....
    cred ca aveau nevoie de asa ceva si ma refer in special la design, parca trebuia sa iasa un pic din tipar, eu personal vad aparitia marii majoritati a modelelor lor mai mult facelift-uri.
    In ceea ce priveste pretul, de ce sa fie asa de mare? Hmmm.......pentru ca isi permit si pot face asa ceva.......
    4 2
  • Abraxas
    Versiunea de serie a modelului Porsche 918 Spyder va debuta luna viitoare la Pebble Beach
    Luna viitoare in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach ( California, SUA ) va debuta versiunea de serie a lui 918 Spyder. Senzational este motorul aspirat V8 de 3.4 L si 500 CP, acest motor stabilind un nou record in materie de putere litrica pentru motoarele aspirate : 147 CP/L !
    12 2
  • razvan1
    ???
    oare cu oglinzile alea va iesi pe strada????...
    4 3
  • oglinzi
    Salut,
    razvan1, in locul oglinzilor clasice au pus camere video.
    2 2
  • oglinzi
    chiar arata ciudat fara oglinzi .. :|

    poate in cativa ani toate masinile o sa aibe camere video in loc de oglinzi
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru