A doua generaţie a lui Chevrolet Volt ar putea dispune de un motor rotativ

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 29.05.2010
Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la InsideLine, Karl Stracke, vice-preşedintele GM, a declarat că viitoarea generaţie a lui Chevrolet Volt ar putea dispune de un motor rotativ.

Chiar dacă Chevrolet Volt nu a fost lansat oficial pe piaţă, echipa de la General Motors lucrează din greu pentru a găsi o soluţie de scădere a costurilor celei de-a doua generaţii a modelului electric. Din acest motiv este posibil ca viitorul Chevy Volt să dispună de un motor rotativ sau de un propulsor diesel.

"În acest moment, sistemul de propulsie este prea scump, chiar dacă am folosi un motor existent", a declarat Karl Stracke, vice-preşedinte GM. De asemenea, oficialul americanilor a confirmat faptul că în prezent se fac teste ale viitorului sistem de propulsie, iar pentru creşterea autonomiei este posibil să fie utilizat un motor rotativ.

"Strategia noastră constă în utilizarea unui motor rotativ sau al unui propulsor pe benzină cu doi cilindri care să producă între 20 şi 25 de cai putere. Am condus deja maşina. Cu motor rotativ are un consum mai mare dar apare un alt avantaj, şi anume dimensiunea compactă", a completat oficialul americanilor.

De asemenea, General Motors ia în calcul şi o versiune cu motor diesel.

În prezent pachetul de baterii pentru Volt costă aproximativ 8.110 euro, iar GM lucreză din greu pentru a reduce costurile viitoarei generaţii cu 50 de procente.

Via | InsideLine

Comentarii (2)

  • cum rotativ???
    mazda vrea sa renunte la el din cauze de .......en cauze si chevrolet vrea sa-l relanseze??pe un model economic????asta e o gluma sau o prostie cred eu.......ma rog
    ...de ce nu un motor mic pe etanol.....sau un diesel cum era cel de la wv lupo.......care se vroia motorul de 3 litri la suta
    4 2
  • cele rotative erau cunoscute ca fiind nesatule.... dar probabil stiu ei ce stiu... mai ales la 25 cai...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru