A inceput asfaltarea la Autostrada Transilvania

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 23.11.2007
Lucrarile la Autostrada Transilvania avanseaza iar in toamna anului viitor se va putea circula pe o portiune.

Esential

42 de km vor fi dati in folosinta anul viitor pe Autostrada Transilvania, intre Turda si Gilau.

Prima portiune de asfalt a fost turnata joi la Autostrada Transilvania, in apropierea localitatii Ciurila, reprezentantii companiei Bechtel anuntand cu acest prilej ca lucrarile vor continua pe toata perioada iernii, anunta Mediafax.

ihai Grecu, directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, a declarat ca se bucura de faptul ca Guvernul a reusit sa se tina de promisiune si ca s-a reusit turnarea asfaltului inainte de incheierea anului. Grecu a mai spus ca nu este nevoie de o temperatura de peste 10 grade Celsius pentru turnarea asfaltului, deoarece proiectul Bechtel este o premiera in ceea ce priveste tehnologia si materialele si ca nu a mai fost folosit o asemenea tehnologie la niciun alt drum din Romania.

"Sunt deja trei kilometri pregatiti pe care se poate turna asfalt. Am ramas impresionat ca peisajul se modifica de la saptamana la saptamana. in ultimele sapte luni, s-au investit pe tronsonul Cluj peste 80 de milioane de euro si am reusit sa depasim planul cu autostrada si sa reparam raul facut de ministrul Dobre in perioada 2005-2006", a spus Grecu.

Potrivit lui Grecu, anul viitor, cel mai probabil in toamna, se va putea circula pe primii 42 de kilometri ai autostrazii intre Turda si Gilau, Clujul fiind astfel ocolit.

Taguri: autostrada

Comentarii (4)

  • Catalin
    autostrada spre "hell"
    cum dreaku sa se lucreze si in plina iarna ?? ashtia au tampit cu totii ? ce dreaku vor sa faca, sa intinda asfaltul cu zapada sau cu mazga ? puskarie frate, puskarie...
    0 0
  • Catalin
    autostrada catre "hell", partea a 2-a
    hai frate ca asta-i tare de tot... ca pe vremea lui ceasca: "am depasit planul"... tare de tot, frate !
    iar chestia cu 10 grade le intrece pe toate ... cred ca si neamtul toarna asfalt la temperaturi sub zero, nu-i asa ? :))
    0 0
  • Macar au inceput....
    Eu sunt bucuros ca macar au trecut la fapte,la cati bani or fi papat era si cazul sa se faca ceva.Care toamna ca nu am inteles???Poate 2010 sau 2018 primii 42 de km...
    0 0
  • minimal autostrada
    venind vorba de autostrada...chiar si bulgarii au mai mult decat noi, teritoriul Bulgariei fiin o treime dacat a noastra, am gasit o chestie interesanta despre autostrada lanoi si la japonezi http://www.cbx.ro/citeste/stiri-auto/detalii/article/305/51.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru