AC Schnitzer prezintă ACS5 Sport S şi ACS 99d

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 26.02.2011
Germanii de la AC Schnitzer vor veni la Salonul Auto de la Geneva însoţiţi de modelele ACS5 Sport S şi ACS 99d. Pachetele de tuning ale nemţilor s-au axat atât pe putere, cât şi pe reducerea consumului de carburant.

Casa de tuning germană AC Schnitzer a pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva două modele noi, prin intermediul cărora vrea să demonstreze că se poate crea performanţă cu acelaşi consum de carburant şi aceleaşi emisii de CO2. Prima creaţie a tunerilor nemţi se numeşte ACS5 Sport S şi are la bază modelul BMW 550i.

Sub capota bavarezului regăsim propulsorul V8 de 4.4 litri capabil să producă 401 cai putere şi care dezvoltă un cuplu motor de 600 Nm. Mulţumită modificărilor operate de inginerii AC Schnitzer, ACS5 Sport S livrează 532 de cai şi produce un cuplu motor de 750 Nm.

Cei 532 de cai putere îi permit creaţiei germanilor să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde, iar viteza maximă cu care poate rula ajunge la 320 km/h. Oficialii casei de tuning au declarat că modelul ACS5 Sport S are un cunosum de carburant identic cu cel al versiunii de serie.

Cel de-al doilea model pregătit de germani pentru Salonul Auto de la Geneva are la bază BMW Z4 şi poartă denumirea de ACS 99d.

Acesta dispune de propulsorul de 2.0 litri diesel care a suferit câteva modificări mulţumită cărora produce 190 de cai şi dezvoltă un cuplu motor de 420 Nm. Creaţia nemţilor sprintează de la 0 la 100 km/h în 6.9 secunde, iar viteza maximă cu care poate rula ajunge la 235 km/h.

Consumul de carburant al modelului ACS 99d este de doar 3.8 litri la 100 de kilometri, iar emisiile de CO2 ajung la 99 g/km. Oficialii AC Schnitzer au declarat că au ajuns la aceste valori prin reducerea masei maşinii cu 230 de kilograme.

Via | AC SChnitzer

Comentarii (5)

  • pacpac
    aaa
    cum ma 3,8 ????nici loganu nu scoate atata..cred k a gresit ala cand a zis
    7 1
  • 3.8 in teorie!
    4 0
  • orice i-ai face lui z3 ramane o masina foarte frumoasa ....chiar ...imi place cum au lacuit z..
    3 2
  • "Oficialii casei de tuning au declarat că modelul ACS5 Sport S are un cunosum de carburant identic cu cel al versiunii de serie"

    o astfel de afirmatie nu poate fi valabila decat prin imbunatatirea randamentului motorului . . . si nu prea i vad p'aia facand mai mult decat au fost instare aia de la BMW cand au creat motorul ... inseamna sa-i creasca randamentul cu peste 30% fata de original ... sincer.. bullshit de marketing ce suna deja prea cunoscut :P

    iar reducerea aia de masa . . . o sa sune ca un logan Z4 ala ca primele care cad sunt antifonarile ..de obicei...

    in afara de critici ( obective cred.. ) arata belea masinile :)
    9 4
  • uau
    z4 arata ca un papagal:))
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru