Acesta este DACIA SUV!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 02.07.2009
SUV-ul Dacia ni se prezinta in sfarsit necamuflat in trei fotografii publicate astazi de membrii forumului daciaclub.ro

Membrii Daciaclub.ro dau inca o data dovada de rapiditate in ceea ce priveste informatiile si fotografiile oficiale ale modelelor Dacia nelansate inca, prezentand astazi, in premiera mondiala, primele fotografii-spion cu modelul romanesc necamuflat. Este vorba de trei instantanee surprinse, cel mai probabil, intr-unul dintre atelierele Dacia de la Mioveni.

Conform informatiilor existente pana acum, SUV-ul Dacia se va baza pe platforma de productie a lui Nissan Qashqai, modelul romanesc urmand sa imprumute de la Nissan si know-how-ul in materie de sisteme de tractiune integrala.

Nu se cunoaste inca numele oficial al modelului, denumirile vehiculate pana in acest moment fiind Steppe si Duster. Totusi, nu este exclus ca prezentarea oficiala a modelului, care va avea loc la Geneva in martie 2010, sa ne rezerve o surpriza din acest punct de vedere.

via | daciaclub

Taguri: Dacia, SUV

Comentarii (183)

  • Interesant design
    Voaaaaa! ;)
    17 7
  • as
    urataaaaaaaaa... cu spume.. ce-i cu spatele ala nene ?:)) patratoasa rau. Lasa sa romanul cumpara sa aibe si el SUV, ce basca mea
    26 43
  • mihai2001
    URATENIEEEE
    Ma asteptam la mai mult. Cred ca la o simpla cautare pe google vezi proiectii intuitive mai aspectuase pt Dacia SUV.

    Ar fi pacat sa o vedem pe asta asa cum e in productie.

    Dezamagit de romanii astia de designeri. Pacat !
    27 31
  • urataaaaaa
    fratilor....e urata cu spume....subscriu la c au spus kassu si mihai2001...
    26 33
  • alex84
    Sandero cu oreion...
    Ciudatica Dacia asta... E ca un Sandero cu oreion, din spate zici ca e Nissan Micra pe steroizi iar masca aia... parca e Gheorghe Doja la rascoala exact dupa ce si-a luat o sapa-n gura...

    Parca acum as intelege cat de cat de ce dracu chinezii de la ShangHuan au luat designul de la BMW X5 si nu s-au apucat sa faca ei ceva original... daca le iesea ceva ca Dacia asta.
    33 22
  • smutzy
    CONCURENTA INTRE MASINILE GRUPULUI
    Probabil politica grupului Renault este ca Dacia suv sa nu faca concurenta lui Koleos sau Qashqai. La fel este si in cazul Seat unde prin nivelul finisajelor si al materialelor folosite la interioare sunt mult inferioare lui Audi sau VW, cu toate ca au anumite platforme tehnice comune.
    11 8
  • Sigur nu e design de avarvarii? =))
    13 17
  • Crysty
    Design
    Fratilor zici ca e facut din topor! Urat ca dracii!

    Dar sunt sigur ca in clasa lui iar e cel mai ieftin si se va vinde extrem de bine!
    Cum e si Golanul !
    15 21
  • chiar el
    .
    sigur nu este ARO face lift? :)))
    25 21
  • honda2K
    mama ce uratenie
    Da...este chiar hidoasa as putea spune :)) in sfarsit a aparut un SUV si pt smecherii saraci care nu-si permit un Range Rover Sport sau alte "uniforme" de genul Q7. of of. O trecere minunata de la dacia 1310 la un SUV adevarat. Yey! Dacia rulz!
    13 25
  • Ovidiu
    Design
    Design mizerabil. Si Qashqai e mai frumos, cel putin din spate...
    14 24
  • Bethurbazal
    Opinii
    Sincer sa fiu nu ma asteptam la mai mult de la SUV-ul Dacia. Avand in vedere ca se vorbeste de un pret de pornire de 12.000 euro chiar nu cred ca se putea face mai mult. Dacia nu-i o masina de fite si nu se adreseaza celor pretentiosi. Asa ca nu cred ca noi cei care suntem pasionati de masini suntem in target-ul Daciei. Eu cred ca va avea totusi succes fiind aproape tot ce-si poate dori un om simplu cu nevoi multiple.
    30 4
  • Smoker
    .
    e un pas mare pentru dacia asa ca lasati-o mai moale ca asa ziceau si de Logan ca e urata ca e proasta ca nu e buna de nimic si e plina Romania de ele, nu zic ca e frumoasa da nici urata cu spume nu e si avand in vedere ca e CRIZA Dacia tot scoate modele noi ! Bravo Dacia
    34 11
  • popf33
    aratarea
    Producatori de la Mioveni, lasati chinezii sau indienii sa faca asa ceva ! Voi suntei in Europa.! Geografic vorbind.
    Mai bine faceti un Logan MPV cu pachet de drumuri grele, garda la sol marita, etc. dar nu un asemenea MONSTRU.
    Va multumim anticipat.
    17 18
  • Florin
    misto
    Mie mi se pare ca arata foarte bine. Am citit si ce au mai zis si ale Gigi contra de mai sus. Alte SUV-uri de mare succes de pe piata sunt de cateva ori mai urate ca masina asta. Daca va avea un motor acceptabil va avea un succes impresionant in Europa ca la noi toti isi vor cumpara in continuare Q7, ML, Range-uri, etc, ca de, ce este facut in Ro este prost si naspa.
    Bravo Dacia, sa dea Dumnezeu sa-l faceti fiabil.
    32 8
  • honda2K
    corect
    Adevarat graiesti popf33 : MONSTRU este cuvantul potrivit. Un fel de gandac urat venit de pe alta planeta...sper sa nu ma sperii cand o sa-l vad prima data live...oh my god !! what will i do ??? RUUUUUUUN FOR YOUR LIVES !!!!
    7 30
  • Un SUV
    Celor care li se pare ca "e urata cu spume" vreau sa le adresez o singura intrebare: "Fratilor v-ati intr-un ML?" Sunt constient ca nu e cea mai frumoasa masina, dar daca va avea un motor de 1.6 16V sau 1.5 dCI (105 CP) si-un pret de pornire de la 13-14000 euro o sa vedeti cum o sa se umple Romania de SUV-uri. In primul rand, pentru mine, o masina trebuie sa fie fiabila si abia apoi sa fie frumoasa.
    19 9
  • super
    super! Sper ca pretul sa fie si el accesibil. nu ma intereseaza neaparat aspectul pe cat ma intereseaza functionalitatea.
    21 7
  • Dacia
    nu prea imi place cum arata......fata arata a mitsubishi pajero....dar cred k va arata mult mai fain la final..bravo Dacia
    16 8
  • abc_e?
    suv
    spatele e mai nereusit, insa in rest, e interesanta masina
    asa zicea lumea de logan, ca ce hidosenie... si s-au umplut strazile de loganuri...

    daca ar avea un motor macar de 140CP ar fi ok, in rest nu stiu ce sa caute un 1.5dCi...
    14 5
  • popf33
    SUV
    Interiorul nu poate fi alfel decat Sandero sau Logan.
    Va fi accesibil pt. un SUV.
    Si eu cred ca o masina tre' sa fie frumoasa pe dinauntru nu pe dinafara, dar nu poti face abstractie de exterior si sa te urci in asa ceva.
    7 10
  • vrrrrrummmmmm
    ce prostie...o sa`si ia toti cocalarii de asta de acum, ca sa aiba JIP! SI stai sa vezi ca daca loganul se rastoarna usor, cu asta o sa fie ca la cascadorii rasului pe sosea !!
    11 25
  • ok
    super tare. foarte reusit design-ul. spatele e mai patratos, insa ai loc in el nene. cine as vrea sa isi cumpare suv sa se dea mare (cum sunt cativa care au postat inaintea mea), normal ca nu se vor uita la masina asta. insa pentru cei care vor un suv ieftin si practic, e solutia ideala. Arata mult mai bine ca un MCV, care se vinde extrem de bine in toata europa, din simplul motiv ca e ieftina, incapatoare si solida.
    12 5
  • popf33
    Replica
    Pentru abc_e
    Tu zici de spate???
    Mie mi se pare fata ORIBILA
    Spatele e ca la Sandero.
    5 15
  • pentru mine e bun
    Domnilor, nu toti ne permitem sa ne luam masina preferata. Eu nu imi permit nici sa imi iau un X5 second hand...ce inseamna ca trebuie sa raman fara masina? Socrii mei stau intr-un satulet la care se ajunge pe un drum de tara pietruit care cand ploua este foarte greu accesibil. Am sa vand loganul luat in rate si am sa dau avans pentru unul de-asta, ca nu imi permit sa astept 20 de ani cu salariul care il am, pentru a strange bani de un X5 sau Q7 nici macar second hand.... daca e urata...macar nu mi-o fura altii si daca o mai zgaraii prin spinii de pe marginea drumului care nu ii taie nimeni, macar nu e prea mare paguba si nu stau nedormit ca voi cei care aveti Q7 si cum are o mica zgaraitura deja aveti palpitatii... Haide Dacia...lasa-l sa vina , numai sa nu plua in el si sa nu aiba piese de schimb prea scumpe, ca mai rau decat ARO 10 nu a fi...
    31 5
  • urata
    da ce fata urata are !
    5 18
  • anonim
    =))))))
    No Comment . =)))))))))))))))))))))))))))))
    4 13
  • concurenta deja se framanta:)) bravo Dacia!
    Fac eu ceva pe gusturile voastre bah! masina chiar arata bine!
    La spate da impresia de soliditate pe care o aduce Nissan Pathfinder... farurile sunt inspirate de la Pathfinder doar ca sunt mai rotunjite, iar din lateral este un X Trail cu linii mai rafinate...
    masina asta e blindata! e tanc fraierilor!
    23 6
  • George
    Foarte Ok
    Eu zic ca arata destul de ok. Nu este urata, departe de a fi hidoasa, linii simple. Constat ca romanul tot raman ... este greu de inteles ca Dacia nu poate veni cu un design revolutionar pe piata? Si daca ar vrea tot nu ar putea pentru ca nu ar fi lasata. Ii trebui timp ca sa ajunga sa aibe un cuvant greu de spus. Imi place ca lucurile se misca si sper sa fie din ce in ce mai bine. Acum sa vedem si ce motoare o sa aiba SUV-ul.
    9 4
  • Cocaine
    copiat si asta
    fara copiat dupa mitsubishi pajero spate nissan pathfinder
    6 5
  • Dacia SUV
    Trebuie sa recunosc ca per ansamblu arata bine. Intr-adevar, ma asteptam la mai mult, dar mie imi inspira ceva incredere si mi-ar placea sa o vad pe strazi. Abia astept mai multe detalii si poze cu masina.

    Era sa uit, "LA MULTI ANI, DACIA!" pentru 10 ani de parteneriat care au ridicat-o.

    Numai bine!
    10 4
  • cristi677
    buna
    buna!e frumoasa ,atit cit poate fi un suv si oricum la ce oameni avem noi in tara atit meritam!cei cecred ca nu buna sa faca alta mai buna ei!
    4 6
  • Bravo un pas inainte
    Voi carcotasilor mergeti de va plimbati prin parc si va aerisiti "creierasul" vostru mic. Este buna critica dar unii dintre voi sunteti negativisti.
    9 4
  • DACIA
    eu as vrea sa vad interiorul..sper k nu va fii la fel k logan sau sandero:)
    10 3
  • Dacia suv
    Are un design general acceptabil, dar din spate mi se pare foarte urata. Sa vedem si ce preturi si motorizari va avea!Aici cred ca o sa fie cheia succesului ei.
    3 5
  • maridu
    urat
    ce e cu scoica asta?
    7 9
  • Armoured Combat Vehicle !
    Mama chiar pare blindata!
    E genul de masina care as trimite-o in Irak pentru trupele noatre!
    10 2
  • URATAMASINA
    PRAF
    FRATE UN SINGUR CUVANT CARE S-O CARACTERIZEZE....AVORT DE MASINA. CICA SUV :))) ASTAI ARO CURAT :)
    7 15
  • Dacia SuV
    Daca va uitati bine fata aduce a Mitsubishi Pajero si spatele aduce a Nissan Pathfinder.
    7 8
  • Bogdan
    Dacia
    Poate nu e cel mai reusit design, dar vorba cuiva, fata de vechiul Aro 10 are nu numai cateva clase peste, ci chiar o facultate :)
    Oricum, bravo Dacia!!
    Si pentru cei carora nu le place, nu o cumparati! Simplu, nu?
    7 3
  • cristi_bv
    re: rares
    Ok, Dumneavoastra sunteti unul din putinii care sunt dispusi sa renunte la aspect si o gramada de alte chestii pentru aspectul pur functional. Dar cati sunt ca Dumneavoastra?
    Suntem in 2009, totusi, puteau si ei sa se chinuie mai mult de 15 minute sa deseneze masina asta, macar sa ofere o amagire frumoasa, vorba parazitilor, minte-ma frumos.
    10 2
  • etyen8_stefanM
    DE MINUE
    nu vreau sa imi dau cu parerea despre design dar totusi o mai scos ceva si dacia. oare mai cumpara nemtii??
    3 4
  • Silverblade
    OK
    Nu e o nebunie de design, dar nici nu mi se pare asa de urata. Sunt unele SUV-uri ale unor marci celebre (nu spun care pt ca nu vreau sa ma cert cu fanii respectivelor marci - altminteri foarte respectabile) care sunt mai urate si MULT mai scumpe.
    Oricum, general vorbind, nici un SUV este la fel de frumos ca o berlina.
    Designul e OK (nici prea, nici foarte), iar daca motorizarea va fi acceptabila, ii prevad un viitor luminos. Nu de alta, dar prefer sa ies din noroaie cu o masina mai uratica decat sa raman impotmolit cu una superba.
    6 3
  • PARTI
    ce prostesti 'Parti' - designul nu tine de beni ci de interesul acordat pt bandu dacia - e un brand low deci produse low___ seama mult cu duster..not :))

    din urata- o sa fie concurenta cu lada niva:))

    eu nu cred ca asta e varianta finala' sunt niste poze aruncate pe piata de ei chipurile facute la misto cu telul sa se vada reactia.
    o sa difere un pic varianta finala, oricum nu am de gand sa mi iau dacie deci nu am de ce sa ma oftic :-??
    3 4
  • zi mare!
    numai amatori p-aicea ! nimeni nu a observat ce consola fata/spate scurta are ? asta inseamna capacitati off-road excelente pentru un crossover... acum ramane de vazut ce sistem de tractiune integrala vor pune...
    15 1
  • Dacia SUV, parodie?
    Daca ar fi sa votez pentru acest model, cu tot imboldul nationalist care ma anima, as vota pentru "urat". Daca am stana in varful muntelui, poate nu m-ar interesa atat de mult designul, finisajele ori sistemul audio, insa... n-as da niciodata 12K de Euro pe acest SUV. Prefer o catzaratoare, tot urata, dar mult mai ieftina, si, cred, mai putin pretentioasa: Lada Niva.
    De ce ne-am imbata cu apa rece?! Nici nu trebuie sa fii designer pentru a-ti da seama ca acea semimasca nichelata nu prea are legatura cu restul... Nu mai zic de "abcesele" din partea spate, care vin, se pare, sa intregeasca "obezitatea" fortata a caroseriei.
    Si un Post Scriptum pentru cei care lauda Loganul. Nu cred ca sunt singurul care a vazut Logan ruginit dupa 3 ani de zile. Nu cred ca sunt singurul care a vazut finisajele indoielnice de pe Logan. Si poate nu stiti, Loganul pentru Germania nu e la fel (calitativ) cu cel pentru pauperu` roman.
    5 6
  • doar atat
    Sunt complet dezamagit.....dupa atata tamtam,surle si trambite cu proiectul Duster...romanasii astia doar atat au reusit ....Imi pare rau domnilor dar e EXECRABILA!!!! Nu mi-as lua dacia suv nici sa car porcii cu ea!! Dar vorba aia...."de unde nu e nici Dumnezeu nu cere"....Mai bine nu o mai lansati pt ca va fi un esec total...!!!!
    6 5
  • Oribil!!!
    Spate/luneta furat de la nissan pathfinder si optice fata cu influenta clara de pajero, bare longitudinale furate la x-trail. Judecand dupa evacuare avem de-a face cu un benzinar.
    Probabil una dintre cele mai inestetice masini de serie. Pot sa puna pe spate linistiti "made in china" - seamana putin cu copiile alea facute de chinezi dupa X3.
    4 6
  • as21ro
    mda!
    ma baietzi! nu va obliga nimeni sa cumparatzi masina daca nu va place! Mie imi place, deci am sa o cumpar!!!!
    14 1
  • Corect
    Nici nu se pune problema de cumparat. Dar o s-o vada toata lumea. Chiar nu le e rusine?
    7 3
  • o sa se mai schimbe si parerile..asa suntem noi..cu nu in fata.
    9 0
  • O vreau
    Eu unu o vreau asa cum e hidoasa urata vai mama ei dupa cum spuneti voi.Nu am bani pentru alceva asa ca....pentru bugetul meu e numai buna si va asigur ca multe capete se vor intoarce dupa ea.
    Daca aveam bani de alceva puteam sa am pretentii si fiti siguri ca nu o alegeam asa ca......o cumpar.
    9 1
  • Arata bine tare!
    Sincer, fata de ce este pe piata...e super! Daca va veni si cu un pret corespunzator...iarasi se vor oftica nemti. Ar trebui romanasii sa mai lase figurile si sa nu mai vb prostii sau sa viseze ozn'uri. Nu sunt fan Dacia dar mi-as lua o masina ca asta daca e chiar ce se aude..Nissan..etc...in prezent sunt detinator de A6 si nu ma jenez sa conduc asa "uratenie"...unii au pb!
    6 2
  • :))
    asa e dacia DUSTER ? mai degraba dacia DUST (praf) ... ditai masina si uite ce finala micuta are :)) . ca desing singurul lucru placut e bara fata,si liniile alea ce se imbina cu stopurile. Designeru sigur era obr :)) ... speram la ceva mult mai reusit.
    3 6
  • dacia suv
    Are luneta de la Nissan Pathfinder!!!
    0 3
  • wyo_76
    dacia
    nu inteleg de ce nu se poate face o masina ieftina care sa aiba si un aspect atragator, eu cred ca tot banii aia de productie sar investi. un bravo pentru suv si un minus pentru design
    6 1
  • .....
    Cati dintre voi au facut in viata lor o masina?? sunt curios sa aflu asta . Sau asa dintr-o data toti sunte-ti designeri de masini?? eu unu sunt placut impresionat nu atat de design imi dau seama ca se putea mai bine ci de faptu ca dacia mai scoate inca un model adica a mai facut un pas inainte sau voi ati fii vrut sa ramana la facut 1310??
    6 1
  • imi place
    Mie imi place,
    Ceea ce nu inteleg romanii care critica designul romanesc, este ca nici Logan nici Sandero si nici SUV-ul asta NU SUNT "DESENATE" in ROMANIA sau de ROMANI.
    Asa ca vorbe de genul: "Dezamagit de romanii astia de designeri. Pacat !" nu au nici un rost.
    Poate masina e patrata pentru ca e mai ieftin de fabricat o masina patrata ... stiu eu ... sau voi ?
    1 1
  • Victor
    Dacia SUV
    Intrati pe www.autoblog.it si cititi opiniile italienilor despre SUV-ul Dacia . 90 % dintre comentarii sunt favorabile noului model Dacia .
    5 1
  • URAGANU
    Romaneasca
    Este PUR Romaneasca. Potrivita pentru fetzele taranilor care conduceau pana ieri Logan si de azi JEEP frateeeeeeeeee =))))))))))))))))))))

    Este Superba, o sa faca furori pe la Mall, Bamboo si alte locatii pline de papitzoi gonflabili. Acum sa-i vezi pe romani ce mandrii o sa fie de BOMBELE lor.

    SUV = Speciala Utilata pt Varza =))
    6 10
  • Pai...
    parerea mea
    Nici pe departe masina perfecta dar este un inceput. Sunt sigur ca designer-ii romani au fost "inghesuiti" de francezi deoarece romanii au talent si ochi bun dar deh asta este, E bine si asa decat deloc. Peste cateva luni sau un an de la lansare mai fac ei un facelift, o mai rotunjesc pe ici pe colo si va fi pe placul multor persoane.
    Din punctul meu de vedere este un progres pentru Romania si sigur se va vinde foarte bine in Rusia si alte tari. Bravo noua romanilor ca ne permitem sa scoatem un model nou in vremurile astea iar parerea celor de la TopGear chiar nu va conta prea mult pentru noi.
    Respect.
    2 0
  • catalinux
    Dacia SUV
    Masina din imagini este inca "nefinisata", se vede de la o posta. Per ansamblu nu arata rau, iar cand va primi o culoare k lumea, plus retusul final va arata chiar bine. Chiar si asa totusi, cred ca daca l-ar fi prezentat ca pe noul X1 toti papagalii astia de mai sus ar fi zis ca mama ce design adevarat. Nu stiu cum tara asta poate sa suporte atata prostie.
    7 3
  • suv ratat :) [pacat]
    o sa fiu scurt..

    IMI PLACE ESAAPAMENTUL! exact a SUV arata..putere nu gluma :)

    the end [astept noile modele dacia]
    1 7
  • Caricatura e mai frumos loganul :)
    2 6
  • johny Logan
    Lasa ca merge alba cu geamuri negre!
    5 2
  • Qashqai incrucisat cu MCV la panourile laterale si cu fatza de Simca usor rotunjis, ca de, suntemin secolul 21.

    Ar (fie el si 10) avea romantismul lui...

    Si e pacat ca ideea de suv e de nota 10, desenul partii frontale este batjocura.

    Dacia ar fi foarte aproape de un mare succes pe o piata cu foarte multi doritori de asemenea produs, dar va pierde ceva la oamenii cu un simt mai dezvoltat al ridicolului sai care sunt minim integrati estetic.
    0 5
  • Etienne
    S Urat V
    Dezamagitor de urata. Chiar asteptam ceva mai mult de la designeri. Sunt unul care nu considera niste "oribilitati" Logan si Sandero, iar la MCV accept caracterul util prioritar. Dar SUV-ul asta chiar nu "loveste" cu nimic, e simplu si totusi urat, atat ca forma de ansamblu , cat si la nivel de detaliu. Ma asteptam la ceva gen Hyunday Tucson, dar se vede treaba ca inca nu se poate spera la mai mult. Nu ii prevad o cariera de succes.
    2 10
  • mihai2001
    CONCLUZIE
    Sugestie DACIA !

    Daca 99% din cei care vad o masina spun ca "e URATA CU SPUME, nu as cumpara-o nici daca se da gratis !". - Nu produci nici in ruptul capului asa ceva ( = faliment pt model ).

    Tr sa mai invete si ceva marketing inginerii de la dacia.

    Succes !

    P.S. pt cei carora le place modelul pt ca e mai putin urat ca altele : " O sa o cumpere 2 din Cucuieti din Deal si 2 de la Bai Coi " (4 masini nu ins vanzari ).
    4 7
  • Niste TZARANI
    Frate dar sunteti multi incuiati p`aci.
    Parca asa vorbeati si de masina X sau Y.
    SUV - sa aiba ce trebuie de la Nissan (ca de asa se zice).

    Frumos - urat. Ce inseamna una sau alta, voi v-ati intrebat inainte sa scrieti?

    Dacia aceasta are tinta ei. "Producatorii" stiu pentru cine o fac sau mai bine zis pentru cine nu o fac.

    Hai, cu bine.

    P.S. Sa am 12 mii.......? Dar-ar Dumnezeu.
    5 1
  • first_yoyo
    mda
    iar va fi ancheta interna la dacia-renault :D

    oricum numai dobitoci pot sa ii numesc pe cei care au facut pozele, niste oameni carora le-ar trebui dosar penal si dreptul de a nu mai muncii niciodata in dacia.

    daca chiar asta e verisunea, s-a stricat surpriza cu 1 an inainte
    4 0
  • moaaaa ca e de urata
    doamneeee cat este de urata; nu cred ca e adevarat....moaaaaaaaaaa.....vai ....
    0 10
  • Reply
    Si incercati sa nu va mai umflati in cunostinte. Mihai 2001 ca esti un pic mai sus, las`o nene mai moale. Au ti-or fi cerut parerea tie cine osa o cumpere si cine nu.

    Mie imi plac pasajele la roti, dar e posibil la curbe sa arunce noroi pe geamurile laterale.
    Spatele - super practic. Poti pune bagaje voluminoase fara sa ai teama ca spargi luneta.

    Noapte buna.
    3 0
  • Hmm
    Mie mi se pare ca are fata copiata 100% dupa noua camioneta VW....
    0 6
  • kind of mutant
    Doamneeeeeeeee...de ce nu au facut un fel de Qashqai cu fata de la Loganul actual? era mai frumoasa si avea si imaginea de marca...nu-i dau vot cerde. nu sunt anti Dacia, sa ne intelegem, imi place Logan facelift...
    0 3
  • ARO
    daca facea Aro asa ceva in 92-93, imi scoteam palaria in fata lor...pentru 2009 e nasoala rau...
    2 7
  • tot romanu vrea suv oare de ce?
    1: eu is impotriva SUV ca nu-s bune de nimic, mai ales ca ma lovesc de ele peste tot numai unde trebuie nu, ca sa nu mai zic de ce fel de oameni au ajuns in locurile unde nu au ce cauta, mergand offroad sau drumetie; ar trebui bariere cu teste de bun simt si inteligenta pentru a trece de ele doar cei in stare de asta
    2: am mai vazut o groaza de suvuri naspa, nu e primul
    3: boala romanului, sa dea bine cand ma vede altu; care dintre voi vedeti exteriorul masinii care o detineti cand sunteti la volan? Sau probabil va uitati in geamurile vitrinelor cum va sta in masina detinuta? Nu exista pentru voi confort si fiabilitate? Neamtu de ce cumpara Dacia acum cand stie ca da doar jumate din pretul unui autoturism de-al lui?
    4: nu sustin dacia dar ma deranjaza atitudinea unor frustrati care vad numai suvuri ce le folosesc pedntru mersul in oras sau sa iasa la gratar la padure
    3 1
  • o masina speciala pentru oameni speciali
    incredibil dar adevarat =))
    asta masina ?:| design de c*c*t
    1 10
  • penala ...........specific DACIA
    3 9
  • trimisul special
    schimarea la fatza
    de ce ar trebui sa presupunem in mod absolut ca asta este designul final? Macar blocurile optice fatza + calandru vor fi schimbate. Identitatea de marca trebuie pastrata chiar daca SUV-ul asta se vrea o alta filosfie de produs. In aceasta ordine de idei nimeni nu poate spune ca atunci ca o vede pentru prima oara primul lucru pe care il spune: asta este o Dacie. Asa ca mai usor cu pianu' pe scari ca macane!
    0 0
  • persinaru
    hai sa vedem si altfel lucrurile
    http://persinaru.ro/test-drive/
    0 0
  • Anatolie
    Dacia e tara mea
    Faptul ca Dacia a investit in acest model nu face decat sa ma bucure. Toti avortonii noii generatii ("generatia haifaiv") se bat cu pumnu in piept ca are tata bani sa le cumpere jipuri de marca... dar pentru noi ceilalti cine are bani sa cumpere masini adaptate urmelor dintre gropi denumite abuziv drumuri? Dacia e una dintre marcile Romanesti care fac cinste acestei tari conduse de handicapati cu acte in regula! Hai sictir!
    12 0
  • florin
    un SUV normal
    Daca nu stiati, asa trebuie sa arate o masina de teren. Alea rotunjite si frumoase is bune de orice numa de off-road nu. Masina asta e pe platforma x-trail si cu haine de pathfinder. Fata de alte masini SUV-uri doar cu numele asta va rupe pe off-road. Si daca si pretu e OK,asta e tot ce cnteaza!
    6 0
  • Profesoru'
    SUV ?
    Urata creatie!
    Bai fratilor cum puteti sa spuneti ca aceasta creatie este frumoasa si ca arata bine?
    Doamne ce gusturi aveti !
    Nu cred ca am vazut masina mai urata decat asta! Si o spun fara rautate!
    Cred ca aia care le plac au Golan si Sandel!
    Astept criticile!
    1 8
  • Mi se pare o masina ok.Masca de sub sigla Dacia imi aduce aminte de masca unei Dacii 1300.Oare nu se putea face ceva mai mult?!?....De ce nu s-a organizat un concurs de design cum s-a facut cu BMW seria 3.Poate din opiniile celor care postau aici iesea ceva bun....
    7 0
  • suv
    Numai comentarii negative? ati facut voi ceva mai bun in viata voastra? N-as crede.
    4 1
  • dacia suv
    cred ca sunt unul dintre singurii care posteaza in favoarea dacia. imi place, si se pare ca este facut ca si loganul PENTRU romani. si loganul a fost facut pt romani, dar se pare k vremurile grele din punct de vedere financiar au favorizat exportul. eu cred ca este doar un 4x4. {pe principiul aro] fara brizbrizuri. la cum arata, sigur galeria de imagini oficiala, o sa o faca dupa modelul nissan, printre bolovani. o sa-i stea ff bine.
    2 0
  • Gabriel
    Ati ausit de nissan?
    traiesc in Italia de cand eram mic deci nu stiu bine romana, dar doream sa va aduc aminte ca in lume sunt persoane care zic "ciao" la 50000 de euro minim pentru un nissan pathfinder masina ce, in posterior, este la fel.
    Asta ca sa va spun ca i-mi pare rau pentru cine vruia o dacie ca un bmw, dar asta, find o dacie este draguta (numai anteriorul putea sa fie un pic mai sanderolike ... asa zici ca este un mitsubishi pajero seria vechie)

    PS aici in italia, italieni de pe autoblog vorbind de ea spun ca este destul de frumuoasa (bine, mai sunt si aia car spunt ca è de tzigani dar nu stiti c'è enervant este comportamentul romanilor in italia ... imigrantii cei mai rai,deci cand sa poate sa zice si o rautate) si voi romani, de parca vati fi nascut notand in aur o criticati? fiti fericiti domnilor ca in romania o sa coste cel putin 3000 de euro in minus fata de italia, unde o sa aiba aceiasi dotare (cea ce inseamna ca o sa fie cumparatà numai ca a 2 masina sau masina de urgenza ) si nici nu o sa vinda mult (dacia incepe numai acum sa fie vazuta binisor si, ca si mie, suvurile nu plac).
    5 0
  • Gabriel
    scuzati
    scuzatima pentru greselile de prima ... stiu engleza, germana, franceza, spaniola si italiana ... dar romana, in 16 ani de viata, nu am reusit sa o invat bine :P
    0 0
  • merge
    Probabil ca va fi un SUV low-cost,pretul va face competitiva aceasta masina si probabil vor exista oameni,nu neaparat in Romania,care neavand bani sa-si ia un alt SUV mai scump vor opta pentru o Dacia SUV...Dacia vrea sa casige prin pretul mic,asta imi exprima mie aceasta masina cand o vad...
    3 0
  • Flaviu C
    f.tare
    Excelenta pt pretul si target-ul ei....
    Sa fie si fiabila..
    Si avem o masina ce va avea un succes enorm
    PS. Majoritatea celor de mai sus nici n-aveti masini.
    30-40% v-ati luat si voi vechituri din 92 la 1000euro.
    1% sunt de bani gata si articolul nu e pt ei.
    Restul sun oameni care muncesc si cu piciorele pe pamant.....care o sa va determine si pe voi (involuntar) sa va luati o masina noua,practica,cu garantie....si mai presus de toate MADE IN ROMANIA.
    3 1
  • George H
    SUV
    Daca va avea un pret cam cum au promis cei de la Dacia atunci masina e foarte buna.Nu ii inteleg insa pe cei care se plang aiurea de exterior;arata mai bine ca multe SUV-uri de pe piata cu preturi cat de cat mai accesibile.Sigur ca design-ul nu se poate compara cu unul de Q7 sau mai stiu eu ce masini pentru ca asta se vrea a fi un SUV mai accesibil tuturor,nu are cum sa rivalizeze la exterior cu masini cu 40-50000 de euro mai scumpe,ar fi chiar culmea culmilor.Eu personal as vrea sa imi cumpar unul,astept sa vad si cum arata interiorul.
    3 0
  • :-j
    sa fim seriosi asta e suv?e cel mai penal suv care la m vazut vreo data.domnilor dizainari sa fim seriosi ....... e o diferenta de la cer la pamint.duster prezentat la geneva si noul suv asta nu e masina.
    1 11
  • Intrigatu"
    Totusi nu e rea!!!!!!!!!!
    Pentru imbecilii care critica aceasta masina si care nu pot citi o carte sau intra un muzeu pe motive de impotenta intelectuala!!!
    Aspectul nu e rau, masina are forme cuminti. Sa vedem cum sunt materialele la interior si ce fel de motorizari are. Ca pana acuma Loganul si Sandero au interioare modeste si motorizari vechi. Nu ma astept la surprize placute pentru aceasta masina de teren. Orcum, daca motorul va fi gurmand (model vechi =a se citi), cuplul mecanic modest si interiorul de slaba calitate, acest model nu va avea mari sorti de izbanda. S-ar vrea, totusi, o masina d teren!
    5 0
  • Sunt convins ca va avea un mare succes , atit intern cit mai ales extern. Allez Renault !
    7 1
  • bgd_70
    ugly
    Ugly as shit ever...am dormit linistit si tot nu mi-am schimbat parerea....e urata dom`le, nu se vede? romanii nu sunt capabili sa deseneze un Qashqai, un Rav4 sau macar un Tucson-Sportage...raman la parerea ca daca era un ARO prin anii `90 era frumos. acum nu e nici macar ciudata, e urataaaaaaaa!!!!!!
    0 9
  • semtex
    @bgd_70
    Ce Tucson ma baiatule?!! Arata mai bine ca Tucson de 1000 de ori!
    Vad ca si limba romana e prea demodata pentru tine ca s-o folosesti...
    8 0
  • Chestia asta e rezultatul eforturilor centrului de design Renault de la Bucuresti, inaugurat cu atata staif?
    Eu inteleg ca unii dintre voi sustineti uzina Dacia si va respect pentru asta, de fapt si eu ma numar printre cei care indeamna lumea sa-si cumpere o Dacia noua in loc de cine stie ce paragladina second, dar sa fim seriosi, masina asta nu prezinta nici o atractie din punct de vedere estetic, ci dimpotriva.
    Ne-au aburit cu conceptul Duster, ca sa ne ofere...bondarul asta strivit. Eu inteleg ca-i low cost si alte cele, dar sunt exemple de low cost pe piata care macar arata decent, nu neaparat fabulos, dar cel putin decent.La asta nu vad nimic decent, ci o mare bataie de joc, cel putin in partea din fata. Era asa mare costul daca o facea in stitlul X-trail Clasic, frumos, curat, cu linii simple? Dar nu, hai sa ne complicam aiurea si sa ne transpunem cosmarele in realitate
    3 5
  • off
    Fratilor, o porcarie..............
    si nu uitati, DUSTER era concept Renault 100%, dar cum baietii nu aveau nimic pregatit pentru dacia, si ca sa-i faca reclama mondiala, i-au pus sigla dacia............
    stati calmi..................sa vedem cum o sa arate modelele pe baza Kangoo si Trafic......................
    0 5
  • Constantin
    e pentru cei ce chiar au nevoie de asa ceva
    mai oameni buni asta nu e masina de mers pe Dorobanti. Nu conteaza cum arata, trebuie sa fie robusta si sa isi faca treaba pentru cei ce chiar au nevoie de un 4X4. Eu ma duc des in teren pe santiere prin noroaie sau zapezi si ultimul lucru la care ma gandesc este cum arata masina cu care ajung acolo. Mie mi se pare o "unealta" lowcost foarte tare si sunt sigur ca o sa se vanda. Personal sunt interesat de model ca masina de serviciu si agrement ocazional. Lasati fitele si coborati cu picioarele pe pamant nu comparati Dacia asta cu SUVuri ce costa peste 50000 euro sau alte produse de lux pentru ca e penibil.
    2 0
  • ...
    va fi ieftin,dar totusi trebuie sa arate si cat de cat bine si lada niva e ieftina si cati cumpara.
    1 2
  • nu se aseamna cu..
    nu stiu sigur dar mie imi seamana la aspectul total al masini cu Nissan Qashqai
    0 0
  • Megalodon
    DESIGN RUSESC
    Din fatza e Volga, din lateral e Niva , din spate ...nu conteaza....e facuta la casa de design a lui Putin?!
    E uratzica foc si....din TOPOR! Dar...e a "noastra" , sa n mandrim cu ea.
    2 7
  • joaca
    Nu ma injurati va rog, n-aveam treaba si m-am jucat putin in Paint, ca altceva nu stiu: http://img237.imageshack.us/img237/5949/daciasuvfacelift.jpg ...e ca dracu editarea, dar asta e Paint., am incercat doar o schita.
    Cei care se pricep la photoshop, poate ne propun ideile lor...;) Poate face automarket un concurs: cum ai fi vrut sa fie Dacia SUV?
    2 0
  • epurele
    loviti la baza gatului!
    Daaa e urata. Mult mai tare arata concurentul ei direct Porsche Cayenne si probabil e mult mai rapid. In mod natural eu de la o Dacie de 10000-15000 de euro ma astept sa gasesc un interior de Bentley, design Pininfarina, motor de Bugatti Veyron, consum de mopeda, performante de Pescarolo si siguranta de Mercedes S. Mi se par rezonabile comparatie avand in vedere diferentele mici de pret, ce mi-e 15.000 de euro ce mi-e 1.000.000 de euro. Va salut pe toti si va doresc vise frumoase si mai putin ude.
    7 3
  • Mama, ce le place unora sa o dea in extreme si fatalitati...
    Epurele, uite, masina asta tot 13-16.000 E este: http://images.paultan.org/uploads/2006/09/gwhover2.jpg.
    Daca tu crezi, sincer, ca Dacia arata mai bine, incep sa ma indoiesc de sanatatea oculara a unora.
    Nu ca ar arata ca un Cayenne SUV-ul chinezesc, dar macar e decent. Copiat el usor dupa Toyota LR, dar decent.
    Normal ca nu are nimeni pretentia sa arate ca un SLR, dar totusi, o minima decenta...
    1 4
  • masinade2lei
    monstru
    cum citeam si mai sus....tzeava de esapament face toti banii:))))) mai sunt si patrioti de alde nea vasile si gheorghe caresi dau cu parerea dar ei nau nici permis au condus numa carutze pe deal normal sa le placa asa ceva.
    1 3
  • masina de2lei
    ......
    epure dute si te spala pe ochi inainte sa postezi aberatiile tale aici. ce comparatii de copil la pubertate.vorbesti de 15 mii euro parcai vorbi de bomboane cip cip.ma-ti omorat toti astia care o dau cu domle ca de 15 mii ce masina vrei ??? asta sincer seamana cu o lada de bere daca mai pui 2 sticle sus pe ea te confunda lumea :)
    1 3
  • curiosu
    interior
    is tare curios cum arata la interior aceasta barca.daca tot numa plasticaraie de 2 lei care la prima groapa scartzaie tot bordu nu o mai cumpar :))
    2 2
  • interior
    .....
    interioru ca interior dar sa vedem ce motor pune pe ea ??? baga vreun benzinar de 1,6 pe tractoru asta tre sa-ti faci card la benzinarie
    1 3
  • epurele
    penibil ce faceti
    Sa inteleg ca doar posturile in care se critica fara argumente modelul sunt lasate? Mersi mult si felicitari pentru vigilenta.
    0 0
  • tot.eu
    ....
    toti avem dreptul la o parere dar tu ai aberat cam tare frate cu comparatiile tale.bag mana in foc ca ai tatuat si tricoloru pe mana stanga si mergi in maieu vara cu punga de seminte in mana.
    0 4
  • Epurele, te rog frumos, da-ne un argument solid cum ca un SUV entry level de clasa compacta la un pret de de 13-16.000 E trebuie sa arate ca dracu'. Chiar te rog.
    Uite, eu sunt de parere ca Logan facelift arata chiar interesant, iar Sandero pot sa spun ca imi place. Si atunci, de ce ar trebui SUV-ul sa arate in halul asta?
    3 0
  • epurele
    patriot inseamna semintar?
    Mai tot tu.. Nu mai am masina romaneasca de 7 ani, si nu mananc seminte mai niciodata. Sunt doar un arhitect ( o profesie nu asa de culta ca a ta sa inteleg ) si masina asta mi se pare foarte buna pentru ce este si ce face, cel putin la prima vedere. Te rog eu mult nu mai trage concluzii fara sa stii cu cine vorbesti, nu de alta dar devii penibil. Eram sarcastic mai sus, in caz ca nu ai prins mesajul.
    Nu intru in polemici cu tine... ar fi timp pierdut.
    2 1
  • epurele
    explicatie
    Ma dar esti nebun? E o chestiune de gust asta. Nissan Pathfinder arata rau? Mie nu mi se pare, cel putin pentru ce e facuta. Te iau altfel daca iti cumperi o bormasina te intereseaza cum arata? Daca doresti masina asta pentru mers seara in oras gresesti complet. Designul industrial nu are legatura cu cel comercial. Pe scurt la primul latura practica primeaza si mai putin estetica. Dar daca compari masina cu un SUV de familie, de lifesyle da arata neprimitoare si rece. Dar ce om normal ar compara un Hilux cu un Q7 la design?
    1 1
  • @Epurele
    Pai tu deja i-ai pus eticheta de SUV industrial? Cine a zis ca masina asta se bate cu Hilux, B2500 sau Ranger? Si, chiar si asa, sunt masinile anterior mentionate urate? Pana si Tata pick-up arata decent.
    Te rog eu, nu o mai da in extreme, n-a zis nimeni ca vrea Dacia SUV pt plimbari in Dorobanti. Asa cum unii care au o parere opusa si o dau in barci cu enunturi de genul "aaa, pai tiguan arata mai bine", asa si tu o dai in extreme cu "asta nu-i masina de fite, ci de santier, asa ca nu conteaza cum arata".
    Cand va lansa Dacia SUV-ul cu caracterizarea "masina de familie cu caracter recreational", ce mai zici atunci?
    Deci, ca sa fie clar, masina asta nu-i buceag de santier si nici nu se vrea asta. Acum ce argument mai ai?
    3 2
  • semtex
    @Paul
    "Hilux, B2500 sau Ranger" ?!!! :)))) ce treaba are Dacia SUV cu pickup-urile astea mah? nu vezi ca esti pe dinafara?!
    2 1
  • dacia??
    waw...azi vazui pt prima oara dacia SUV. Ma intreb ce motor obosit or sa puna pe acest minunat bolid. Apoi sa vad ce tractiune integrala..... si mai astept pana vad jmeckerii cu dacia suv plimbandu-se cu ea pe coclauri....crezand ca au pathfinder sau land cruiser... :))
    2 2
  • Semtex, daca citeai si taceai, filozof ramaneai. Unde am zis eu ca e CORECT sa o comparam cu alea? Bai nene, nu stiti nici macar sa cititi? Eu am zis ca nu e corect, care parte din NU ai preceput-o ca DA? Doamne Dumnezeule!
    Tocmai, ca nu eu bagam in aceeasi oala modelele alea, ci Epurele. El caracteriza masina drept industriala.
    3 3
  • HAI DACIA !!!
    Doamne,mare-i gradina....!!!...vad cum toti taranii compara suv-ul Dacia cu masinii de 40-50000 de euro...voi sunteti batuti in cap?...arata super masina...ziceti 2 suv-uri sub 20000 de mii de euro care arata mai bine....o sa se vanda exact cum se vand logan-ul si sandero...IN TOATA LUMEA !!!!...e drept ca nu-i pt taranii care mananca seminte si stau pe banii parintilor, pt care cumpara masini sh si le tin in curte ca nu au banii de intretinere, pt toti complexati si retarzi care cred ca altfel nu au succes in nimik numai daca iau masinii de ,,FIRMA''
    4 3
  • bravo dacia
    Masina arata super bine,pretul o sa fie super ok...o sa rupa piata iarasi in Romania,Germania,Itaia,Franta....si despre Logan toti idiotii comentau aiurea...Loganul da clasa in Germania unde e pe locul 6 la gradul de satisfactie si de multumire a clientilor alaturi de vw...mai cititi si voi ceva,idiotilor daca tot comentati industria auto...felicitarii Dacia inca o data !!!!
    4 3
  • semtex
    @Paul
    ok.nu am citit tot.recunosc cand gresesc.scuze!
    0 0
  • pacat de prototipul DUSTER
    Pacat de munca celor care au facut prototipul DUSTER. Daca il faceau in serie Dacia ar fi castigat mult mai mult. Masina asta arata ca un ARO stilizat cu elemente de Sandero. Pacat ca oameni care gandesc si realizeaza proiecte care arata bine nu sunt deloc bagati in seama. Sper ca nu va arata asa masina de serie - sunt dezamagit.
    1 2
  • dacia suv
    cred ca e destinat mai mult barbatilor care se pricep cat de cat la masini, care nu asteapta poze ci rezultate de la teste, pretul, dotari, consum.
    pentru ca designu este cam contestat nu cred ca le va fi prea drag femeilor care vor pe langa design sa fie "de firma"
    1 1
  • epurele
    explicatie 2
    Paul relaxeaza-te. Asa vad eu masina asta, o masina cu care sa ma duc prin noroaie si santuri cu inca 4 oameni la bord in conditii decente, exclusiv in zone greu accesibile. Imi cer mii de scuze daca nu iti place ce cred eu si te invit sa ma ignori. Designul e o chestie de gust, nu poti tu sa imi spui ca eu gresesc daca imi place ceva, cum nici eu nu pot face invers. Adevarul tau iti apartine si este egal cu al meu, nicidecum superior, prin urmare daca tie nu iti place cum arata masina nu inseamna automat ca opinia ta e irefutabila. De aia exista piata auto libera, ca sa ai de unde alege. Prin urmare daca nu te coafeaza nu cumperi, lucrul asta nu te face nici superior nici inferior in raport cu mine sau altii carora li se pare acceptabila sau chiar ok masina. Nu cred ca trebuie sa iti argumentez eu tie de ce imi place sau de ce nu modelul x sau y. Fiecare cu scara sa de valori. Si apropo vezi mai sus ca nu am zis niciodata ca Dacia e din categoria lui Hilux, ci faceam o paralela. Paralelel se fac pentru a evidentia un anumit aspect intr-un context mai cunoscut, mai inpamantenit. Te rog sa nu imi atribui afirmatii false, chiar daca nu ai priceput mesajul meu.
    O zi buna
    0 1
  • calistrat
    micul capcaun
    arata beton masina, e masculina si da senzatia de robustete
    4 2
  • E oribila,
    E absolut oribila. Mai bine ii puneau fata si spatele de la Sandero, ar fi aratat cat de cat mai bine.
    2 5
  • Tot nu ai argumentat ce te-am rugat eu, Epurele. Ai scris puhoiul ala degeaba. Bineinteles ca fiecare are parerea lui, si din cate am vazut, chiar si tu spui indirect ca nu e frumoasa prin faptul ca "nu conteaza cum arata o masina cu care te bagi prin hartoape".
    Repet: de ce un SUV entry level de 13-16.000 (apropo, vad ca tot vorbim de cifrele astea, dar daca ajunge varianta de top la 20.000 E, ce ne facem?) trebuie sa arate musai urat? Sau, ma rog, 'aparte'? E vreo regula cumva, daca-ti iei masina ieftina, nu conteaza cum arata? Daca-i punea masca de Logan/Sandero, nu cred ca mai comenta nimeni. Si-asa se poarta sa arate toate la fel din fata, vezi Seat, Skoda, VW, BMW, Alfa, etc.
    Masina a fost si va fi intotdeauna un statement, indiferent ce pret are. Nu am vazut pe nimeni dand buzna in Kyron sau Multipla doar pentru ca unu-i SUV si celalalt poate cara multe persoane. Trebuie sa arate cat de cat decent masina.

    Si mai terminati fratilor cufixurile astea cu semintarii si cocalarii! Oricine are alta parere decat voi e cocalar iubitor de Beemveuri? De unde superioritatea asta de la coltul blocului? Fiecare parere are importanta ei, dar cand o dam in extreme, deja nu mai e parere, e parca declaratie de razboi.
    Chiar nu se uita nimeni la fata masinii? Pe bune, voi chiar credeti ca arata bine din fata? Ok, e buna, e Nissan, are motoare bune, e fiabila. De acord. Dar nu asta discutam aici.
    2 0
  • epurele
    punct de vedere propriu
    Prietene gusturile nu se discuta. Iti place sau nu iti place, si cu asta basta. Pana la urma reprezinti tu un etalon mondial ca sa se zbata Dacia sa iti satisfaca gusturile? Daca unora le place cum arata si o sa o cumpere atunci e un succes, daca din contra nu o sa se cumpere, niste modificari fie la pret fie la design se vor impune. Masinile lowcost au un target specific si atrag clientii prin pret, nu prin design. Daca nu te incadrezi in target iti pierzi timpul uitandu-te la model. Nu inteleg ce vrei sa iti explic. Am mai zis ca masina de munca mi se pare ok, daca pretul o sa fie sub concurenta. Personal o gasesc mai agreabila decat Ssanyong, Tata sau Hoover, repet PERSONAL, asa ca din punctul meu de vedere e ok. Putem sa incheiem?
    2 0
  • Jeep
    E ok , asa cum in fine , nu are importanta , dar ce motor are , de 2.0 l sau de 3 l , are esp , ce clasa de siguranta? Degeaba, e naspa si gata. Arata jalnic , fara jenti. Bine sunt sigut ca tunata arata mai bine.
    Succes la cumparat:))))
    2 5
  • ugly beast
    da a chinezarie ieftina si fara personalitate
    2 7
  • 50%
    Sunt uimit! Dupa Duster un vis, de la care toata lumea spera mai mult pentru Dacia SUV, apare aceasta masina care nu pastreaza nimic din acel concept..
    Estetic, masina arata ca un model de la sfarsitul anilor 90. Se regasesc cateva elemente usoare de logan si sandero (forma portierelor si spoilerele), in rest e cam greu sa vezi unitate la modelele Dacia (inceputurile sunt mai grele :) ). Trebuie sa punctez totusi ca forma generala este reusita. Distributia volumelor este foarta buna pentru un SUV, iar masina inspira forta si robustete. Cred ca are nevoie de un facelift care sa o scoata din "anonimat" si "confuzie" (fata de...., spate de...), dar chiar si asa masina arata mai bine decat multe modele "ieftine" de pe piata.
    6 0
  • uratamasina
    aro cu muschi
    is curios cat costa modelul de top.personal cred ca ajunge undeva la 20 000 euro si in acest caz de banii astia se vrea ceva mai frumos nu ligheanu asta de spalat rufe.
    2 3
  • ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.
    ce fiabila poate fii frate 1 tona jumate de fier forjat cu 3 kile de plastic in interios :))) pun pariu ca jentile nus din aliaj creca leau facut din aluminiu sa nu sara din pret :))
    1 8
  • laudarosilor...
    Pentru cei care invoca motivul: "cum e loganurile, cum nu e loganurile, pe strazile din romania e multe si e bune, ia uite! de vreo 5 ani merge totate" ; "bravo dacia! e criza, dar tu faci fata" si "sunt si ei la inceput" ei bine acest inceput se cam extinde, mai ales ca au trecut totusi 5 ani, iar modelele sunt tot 2 dar mai derivate, mai au sa scoata sandero sport! Cand vor pune si ei niste cutii de viteza etajate mai bine si niste motoare mai bune, sa nu mai spun si de ambreiaj si de fotoliile din fata, si canapeua din spate - ca parca zici ca stai in carca soferului, atunci vom aprecia evolutia, pana atunci...mult spor!
    1 7
  • Cer redirectionarea comment-urilor negative catre crossoverele de la bmw,hyundai,skoda
    ati pus gresit pagina bah baieti... aici nu se dau comment-uri pentru X3, Tucson sau Yeti
    7 0
  • alexandru
    hmmm
    as prefera sa se vanda sub sigla ARO, are parti din ea de la masini adevarate dar sincer nu le-a iesit modelu , sper sa fie produs la fel ca dacia sport adica cateva exemplare...
    1 4
  • chinezu86
    URATA cu spume.bravo......cei mai buni designeri.......frumos proiectu---VARZA rezultatu.
    3 5
  • Profesoru'
    Critici
    Hei si eu sunt unul din cei care spun adevarul si anume ca e urata cu spume aceasta creatie!

    Nu observati si voi ca pe aceasta discutie noi cei care nu ne place aceasta creatura primim voturi negative?

    Da-o in colo cat de patriot sa fii sa nu observi ca este un OMN ? (Obiect Mobil Neidentificat)
    3 6
  • Carlos
    sa privim obiectiv
    ok. avem aici o parte din articolul unui alt site auto. sigur, pot fi acuzati de invidie, dar la fel de bine pot avea dreptate.

    Titlu: fotografiile cu SUV-ul ar putea fi false - 3 Iulie 2009

    Oficialii Dacia nu au dorit sa comenteze asupra veridicitatii fotografiilor aparute joi (2 iulie) pe internet, care par sa dezvaluie viitorul SUV Dacia, model pe care constructorul il va lansa in prima parte a anului viitor.

    "Va trebui sa mai asteptati inca noua luni (pana va fi dezvaluita masina – n.r.)" si "este o masina foarte frumoasa (SUV-ul), sper sa fie o masina mult mai frumoasa decat aceasta (din fotografii – n.r.)", au fost comentariile oficialilor Dacia.
    2 2
  • ba
    daca vi se pare urata atunci luati-va in Q7 !! ce e vreo problema ?? sau nu va tine portofelul.... asa e romanul....
    6 1
  • Romaneasca...
    din punct de vedere al designului : din fata arata ca un c.. , din laterala e ok ,imi place , dni spate arata ghiciti ca ce ? ca un c......
    o sa ii trebuiasca un face lift , ceva operatii estetice ....
    1 5
  • Florin
    bataie de joc
    Doamne ce urata e astia chiar isi bat joc de dacie
    1 5
  • cristocea
    mie imi place.....spatele park aduce a pathfinder......parerea mea :D
    4 3
  • fata
    grila fata este preluata tot de la Nissan Pathfinder, insa o generatie mai veche. Priviti poza inainte sa o comparati cu alte strutocamile:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/96-99_Nissan_Pathfinder_.jpg
    in afara de fata, masina mi se pare bine proportionata si arata chiar bine, dar daca are fata de tzigan, atunci cine o mai cumpara ?
    2 3
  • mai frate !!!
    Ce naiba este asta ?
    E un dezastru. Mai ce pacat ! Credeam ca o sa fie ceva deosebit, credeam ca ...nu, nu mai pot spune nimic. Este prea urata, oricum ai dori sa te uiti la ea. Bai frate ce bataie de joc. Ce se proiecteaza si ce rahat se intentioneaza.... Asta este, nu-mi ramane decat sa fiu trist.
    1 5
  • duster?
    Nu seamana deloc cu versiunea publicata cum va arata Duster! Daca era asa atunci aveau cu ce sa se mandreasca si romanii cu o masina tare dar se pare ca iar au facut o cutie cu colturile pilite!!!
    Foarte urat!!!!
    2 3
  • trimisul special
    pozele sunt foarte "cautate". Fix trei unghiuri: fata, spate, semiprofil. Masina asezata fain-frumos in careu, luminile aprinse. Dupa mine sunt poze pentru presa. Ops! a facut unu' neshte poje si le-a scapat "pa" net. Oare? Nenii astia de la Dacia vor sa ia pulsul poporului. Si, repet, cred ca designul e la sanchi si ce vom vedea la lansare ne va incanta ochiul. Voi rade si cu my but de hulitori :D Dar unde s-a mai vazut padure fara uscaturi?
    4 3
  • nume pentru masina
    as vrea sa se numeasca KARPAT XC 90 ......nu arata rau masinutza ....
    4 3
  • mosher
    jalnic
    design jalnic... faruri mari si bulbucate, stopuri scheletice si pricajite...
    2 8
  • imDeia
    Suv Dacia
    nu inteleg dc au publicat poze inca de acum,eu sincer sa fiu cred lk e mai mult o str5ategie pt a vedea cum reactioneaza oamenii.
    Va salut!
    8 2
  • Semtex
    raspuns pt suporterii "trimisului special"
    Ca de obicei !
    Dacia nu ar fi fost de acord cu asa ceva! sa va intre in cap! de fapt nici nu sunt sigur 100% ca sunt reale... dar hai sa zicem... daca ati avea un aparat foto sau un telefon performant nu ati face poze la fel, din cele 3 unghiuri - fata,spate si lateral? Iar intr-o hala unde lumea se misca , lucreaza si nu este lumina naturala, e normal sa fie luminile aprinse...
    3 0
  • emin3m
    Urata cu spume
    Parca ne-am fi intors in timp pe timpul comunistilor cand incercau cei de la Dacia si Aro sa se tina dupa designul vesticilor, si au iesit fel de fel de aratari de masini din astea hidoase. Sincer este urata si hidoasa, seamana cu un experiment rusesc si comunist nereusit, si cine stie cat o sa coste porcaria asta de masina.
    3 5
  • trimisul
    @Semtex
    1. de unde stii ca dacia nu ar fi de acord cu asa ceva?
    2. ce inseamna reale?
    3. unde vezi tu ca se lucreaza in hala aia.? E o sala goala in care EXISTA mai ales lumina naturala !!!
    0 6
  • Vreti sa stiti parerea mea?
    Numi place nu vreau nici sa o vad dar sa-mi iau una.
    Pentru o masina buna trebuie sa mearga bine si sa arate bine ca sa nu speri fetele pe strada cu ea. Asta nu face nici 10 000€.
    Vam salutat!
    3 5
  • george
    pai toti care comenteaza negativ ori nu au bani de o astfel de masina ori au cine stie ce berlina de clasa medie si oricum nu sunt interesati de un suv dacia asa ca scriu si ei ca sa mai dezmorteasca degetele.
    cred ca masina asta va arata mult mai bine in realitate decat in poze,per total este un design acceptabil iar cei care sunt cu adevarat interesati de un suv (din motive practice si nu cum spun altii "taran cu dacie suv") iau deja in calcul achizitia unei astfel de dacii. personal abia astept sa apara si sa o iau acasa insa sper sa ai posibilitatea inca de cand o lanseaza sa poti alege un diesel ceva mai potent ca nu sunt dispus sa mai astept inca nu stiu cat de la lansare sa apara si versiunile diesel(cum au facut cu logan si sandero)
    6 3
  • adn opel
    alta minciuna de masina
    Inca o masina expirata care o sa goleasca fraierul de roman,am avut 3 Logan masini de serviciu,jale mare si la bani te rupe,intretinere mai scumpa decat Opel si Skoda,tabla si zgomote de-ti rupe timpanul,o masina de unica folosinta si care o sa fie greu de intretinut si o sa consume de o sa-ti faci fantana in curte la ce tehnologie are pe ea,urata si care te lasa mohorat in suflet cand privesti ,te lasa si sotia de lehamite,sa auzim de bine si sa ne desteptam.
    2 13
  • dragos
    Tampiti?
    Cum dracu compara unii design-ul qashqaiului cu al Daciei asteia? Eu am un Qashqai si vad destul de multi oameni care se uita lung dupa el (sau poate mi se pare) ; e 4x4, 140 de cai luat din Ungaria nou la pretul de 16 500 euro cand ACEEASI MASINA este aproape 22 000 in Ro fara tva. Un prieten de-al meu si-a luat tot din Ungaria un qashqai nou diesel 115 cai cu 13800 fara tva ! MASINILE SUN MAI SCUMPE LA NOI. Dar sa compari suv-ul asta de la dacia cu qashqai mi se pare o ABERATIE!
    5 4
  • CLIENT DACIA
    RETUSARE
    farurile trebuiau sa fie putin mai mici si totul era perfect !
    2 2
  • Cum ar fi fost daca.... ??
    Frumoase discutiile astea despre design...

    Tin minte ca VW a vrut sa cumpere Dacia prin anii 90'

    Dar romanii spagari din fire, binenteles ca au batut palma cu cine s-a coborat la spaga si le-au dat cu flit la nemti

    Cum arata Skoda inainte sa ajunga pe mana vw, si cum arata acum ?

    Ce masini fac cehii acum ?

    Cu ce motoare sunt echipate masinile lor ?

    Cum arata dacia inainte sa ajunga pe mana renault ?

    Cum arata Dacia Logan in prezent?Cumva o solenza restilizata?

    Ce motoare renault ajung pe modelele dacia ? Cele mai naspa si trecute motoare

    Ce prostii vorbesc, Skoda se bate acum de la egal la egal cu Renault, VW si altii... Ce prententii sa ai de la Dacia ??

    Are si dacia un SUV acum, probabil o sa aiba peste 5-6 ani si un model sport, si ce daca

    Nici nu vor sa le faca frumoase, trebuie sa fie ieftina si sa te duca de la A la B cat se poate de normal fara pretentii
    6 8
  • pt Titi
    Mai intai compara pretul unei Skode cu cel al unei Dacii si apoi mai vorbim. Cu banii pe care ii dai pe o Skoda poti sa iti cumperi 2 Loganuri. De cele mai multe ori pe unde intrii cu Loganul ti-ar fii mila sau nu ai putea sa intrii cu alta masina (ex. Skoda). Motoarele aduse pe Loganu nu sunt vechituri, poate ar trebuii sa te intrebi de cand e modelul skota tour si motorul sau de 1.9. Daca un motor se va dovedii fiabil acesta va fi folosit pe cat mai multe masini si cat mai mult timp. Aici se aplica si principiul cu cat fac mai multe cu atat sunt mai ieftine. Conceperea unui motor nou costa cateva miloane de euro, investitie care trebuie amortizata. S-a adus si motoare noi pe Logan si se vor aduce in continuare ( ex. 1.2 ). Grupului Vag apartin multe marci de la premium la low-cost de aici si posibilitatea numarului mai mare de motoare. La design poti comapara un Megane cu o Skoda Tour sa vedem care sunt mai frumoase. Nemtii nu au excelat prin design, insa francezii au fost mereu inovatori ( Renault, Citroen, Peugeot ). Nu uita ca un model sport costa destul de mult ( >25.000 euro), iar piata din Romania in contextul actual nu este pregatita pentru un asemenea pret de la Dacia. In cazul unei reveniri economice a pietei auto vom vedea cel mai probabil si un model sport. Si intradevar cum ai spus tu o masina low-cost e facuta sa te duca de la punctul A la pct. B cat de normal posibil si fara pretentii.
    8 3
  • masina mi se pare ok
    ca design mi se pare ok
    din poze e clar ca sunt 2 exemplare
    dupa izolatia fonica de pe capota s-ar putea sa fie un diesel
    ce-mi place ca pare sa aibe garda la sol destul de inalta (ca stabilitate se vrea sa fie masina de teren nu sport)
    parerea mea ca multe elemente vor fi comune cu logan si sandero pt a reduce costurile de productie, cel mai probabil interiorul
    daca va uitati la preturi dacia acestea sunt
    6000 logan
    7000 sandero
    8500 mcv
    deci asta ar trebui sa coste undeva la 9000-10000 euro pt varianta troaca (motor pe benzina si 4x2, fara aer etc) iar pt o varianta full mai adaugi un 5000 de euro, ceea ce ar fi mult sub pretul pietei pt masinile din aceeasi categorie (sa ne gandim totusi ca 3000 de euro pt unii inseamna f mult)
    un pret ar fi de 13500-14000 euro prin programul rabla pt o varianta full (full - adica tot ce poate oferi dacia)

    ca nota personala mi se pare cretinitate sa compari dacia cu audi sau vw, mai ales ca trebuie tinut cont si de pret
    mai degraba poti compara dacia cu hyundai, la autovehicule de aceeasi clasa

    si ca nota informativa pt unii bagatori de seama, aceasta masina nici nu intra la aceeasi categorie cu x5 sau q7, mai degraba tucson sau Qashqai

    si iar alta chestie, dacia fiind mebra a grupului renault, prin politicile de marketing nu are voie sa depaseasca renault sau nissan
    dacia probabil va evolua dar va ramane tot timpul o masina ieftina cu un segment de piata foarte bine stabilit
    9 0
  • cristi
    facelift DACIA SUV
    salut,
    propun urmatorul model pentru facelift, la rubrica de DESIGN, noul model DACIA SUV...

    mii de multumiri
    PS:
    acuma sa vedem idei si creatie:)))
    0 0
  • Wankel
    hmmmmmm :-? ... a little PATHFINDER baby ;) ...mi-e asa mi se pare ...
    4 0
  • cos zzz sibiu
    Cumparati made in romania .....
    .... precum o fac si italienii cu fiat si ne va merge super.
    COCLITII sa.si cumpere in continuare ce vor pentru ca oricum putini dintre ei au muncit ca sa isi poata cumpara asa ceva, .......... in rest intretinuti sau contracte cu statul nostru delegat de hoti.
    Hai SUV de la Dacia.
    6 1
  • realitate
    La pretul asta o sa se vanda ca painea calda... Si nu mai exagerati cu uratenia... Loganul e mult mai hidos. Macar asta o sa fie practica avand in vedere drumurile romanesti.
    2 1
  • adn opel
    romania sa se trezeasca
    Nu ma intereseaza ca am primit o multime de voturi impotriva,am rude la Dacia care lucreaza de o viata in uzina,daca luati masina by mioveni o sa vedeti cum este calculata la km si cate cad si cat au preconizat ca o sa coste intretinerea,vezi planetare ,tabla,motor,mai ales injectoare care sunt de proasta calitate,de Suv nu mai vorbesc,o sa fie jale,personal as cumpara Dacia daca ar face ceva serios si de calitate,cand o sa treaca criza o sa fie din nou o firma de proasta calitate care o sa inregistreze probleme de vanzari daca nu faliment,sper sa se apuce romanul de masini serioase si sa fie ca englezul cu vorba lui ,,sunt prea SARAC sa cumpar lucruri IEFTINE,,si apropo cine cumpara un LOGAN second sau un SUV DACIA ,nimeni va spun eu ,poate un indian sau un student care nu are prietena sau chinezii din Bucuresti ca ii incap slapii de la magazin si pungile cu orez si o foloseste si ca locuinta ca este spatioasa,sa ne desteptam dragi romani si sa nu mai fim pelicani si patrioti de buna credinta pe banii munciti cu greu ca sa ne vanda francezii masini cu iz de naftalina.
    4 11
  • fraieru'
    @hadene
    mai hadene...tu ai luat voturi negative pentru ca ai nesimtirea de ai jigni pe unii dintre noi. Daca m-as cobora la nivelul te-as intreba : cine pana mea estu tu de iti permiti sa vorbesti in halul asta? Evident nu am sa ma cobor la nivelul tau si nu am sa-ti pun intrebarea.
    In alta ordine de idei, faptul ca tu ai rude nemultumite la Dacia intereseaza prea putin. Lumea e libera deci se pot angaja la Mercedes sau la BMW sau RR.
    Dar tu nu intelegi un lucru evident: masina asta e facuta pentru oameni reali care au niste bani (nu multi) in buzunar si nu isi permit alta marca (noua sau SH)
    Cat despre masina proasta. SI eu am avut Logan de serviciu si contrar troacelor "mandrilor" carutasi care au fost nemultumiti de ea io pot sa-ti spun ca la cei 170.000Km se prezinta mai mult decat rezonabil. Singura problema reala a fost defectarea unui senzorului de turatie. Chestie de juma de ora including o cafea si o tigara. So nu ii inteleg io pe "fraierii" care injura masina. Probabil ca aceeasi carutasi nu se pot dezvata de "bunele maniere" si ei cred ca (o) masina se conduce cu huo si cea. Wrong!! Or fi probleme cu masina asta, dar generalizarea nu denota decat refularea unor indivizi care mai departe de o bicicleta cumparata din bazar nu cunosc altceva.
    6 0
  • suv
    fata aseamana putin cu patrolul iar spatele este ceva unic mie imi place bravo dacia urmatoarea va fi mai bine
    5 0
  • romanicaaaaaa!!!!
    oribila masina, oribil design, ne caracterizeaza
    0 5
  • Bubutza_79
    LOL
    Scurt si la obiect : e un S.U.V reusit din punctul meu de vedere , iar pt ceilalti " refulati" , "carcotasi" , "anti-loganisti" , frustrati si minori care posteaza tinetiva mieriile de comentarii pentru voi ....si acu ma duc sa imi iau potia de lamaie k mi s-a facut greata de voi ...
    3 0
  • Impresionant
    Esapamentul e "impresionant" 1.4l ??? :))
    0 1
  • Mioveni-noua Dacie
    Cel care a fotografiat masina A RAMAS FARA SERVICIU-
    a fost dat afara din serviciu si cu mari repercursiuni pe viitor.
    Rusine celui care nu poate sa-si tina gura.
    2 1
  • scuderiaa
    ...
    naspa masina...asta e...probabil asta a si vrut renault...sa nu faca mai mult...nu stiti un pret aproximativ?..totusi cea mai reusita masina dacia este logan f2..
    0 1
  • adn opel
    pt fraieru"
    Domnule Fraieru,chiar esti fraier,naiv nu mai spun,sa te cobori la mine ,nu cred, am scoala cat nu ai tu vacante,si inca ceva ,cocalarii ca tine o sa cumpere Logan mereu ca nu au mers cu o masina adevarata decat in vis,am avut 5 dacii de la berlina pana la solenza si logan,sunt lamurit pana peste cap si facute bine in uzina nu cumparate de la reprezentante,daca pe tine te lasa numai senzorul de turatie pana la 170 mii km inseamna ca ai pus motor de mercedes,nu pomenesti de curele, de pompa de apa,simeringuri care se duc ca cele de la borcan,capete de bara fff scumpe ,rulmenti ,ce zbori cu masina sau troncane toata de nu poti asculta muzica in ea,sa fii sanatos si sa o vinzi la cineva daca o sa gasesti un fraier ca tine.
    1 5
  • georgemed
    pt adn opel
    mai baietas eu cred ca nu stii sa mergi cu masina. daca ai face un mic sondaj ai vedea ca loganu este destul de fiabil, si masini luate din "reperezentanta" nu dedicate" cum te lauzi tu ca ai avut. intradevar poti spune ca e puturoasa ca e urata etc dar la capitolul fiabilitate nu prea ai nimerit-o. se vede ca esti totusi limitat d-le adn OPEL si nu ai sa poti intelege niciodata ca lumea isi ia masini din si in concordanta cu necesitatile la bugetul respectiv si apropo de scoala cred ca numa din vacante am mai multa scoala decat tine, las prostii sa mearga cu masini banale iar desteptii cu supercaruri-opel
    3 2
  • crisstonne
    SUV
    Ha , ha....ce ma bucur ca si-a revenit Dacia , ca produce si ridica ,,pibul'' Romaniei , ca au angajatii de lucru si ca apar modele noii ...bravo Dacia si romanii pot fi capabili ...
    5 0
  • adn opel
    pt georgemed
    Ai dreptate la mintea ta... este fiabila....intreaba pe cei cu flote ca-ti rad in nas de naiv ce esti,banuiesc ca nici nu ai cunostinta unde sunt injectoarele dar faci pe mesterul,iar de scoala nu avem ce discuta ,chiar daca pseudonimul duce undeva la scoala medicala si ciubucuri grase de nu simti la buzunar Loganul,tot ce este bun in treaba cu LOGANUL este ca are romanul unde sa lucreze si ingrasa pe altii,habar nu ai cum lucreaza oamenii aia in uzina si cum sunt platiti si tratati de,, domnii francezi,,nu ai vazut cat costa naivule un logan la gata si cat costa la magazin,nu ai vazut la testari cum se rup capete de bara si altele de fugi de frica.
    1 3
  • cand vezi fata te minunezi cat ii de urata cand vezi lateralul iti faci cruce iar cand dai de spate te ustura ochii!!!!!!
    HIDOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    2 2
  • HA HA HA
    HA HA YHA
    HA HA HA .NU VEDETI CA NU CONTEAZA CE NE PLACE NOUA EI TOT CE VOR EI SCOT SI FAC.si noi ne ciondanim degeaba...
    2 2
  • arcadian_ady
    atata timp cat noi romani producem ceva sunt multumit. faptul ca se poate si mai bine,este o alta problema. dar se poate si mai rau sau deloc. nu-i asa ?
    1 0
  • iulian
    citica
    nu foarte reusita di punct de vedere al aspectului! ar trebui putin remodelata, ca de exemplu: rotile acelea par de la o caruta!!! cercurile mai mari cu o guma mai sportiva ar schimba din start aspectul lateral si stabilitatea; stopurile de pe spate putin mai largi inlocuind acea umflatura de pe haion care se afla langa stop; farurile putin mai nervoase ca sa exprime superioritate deoarece este un suv aste mare si arata ca un pacalici. oricum mai este de lucrat poate intro zi.........cine stie
    0 0
  • iulian
    pt adn opel
    dl. opel , probabil ti numele unei marci pe care o conduc eu si tin sa spun ca sunt fffffff. multe comentari negative pentru aceasta marca. este adevarat caci poate nu se compara cu dacia calitativ ( citeste opel forum). dacia este o masina ieftina pe care pot sa o cumpere mai toti , pacaleala consta in cheltuiala de dupa pt. reparati, dar daca ai grija de ia merge; totusi este o masina romaneasca pt. toti romani de rand ( sau poate pt cei care sio permit)
    0 0
  • waka waka
    lol
    e tare!
    masina de camatari???:))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru