Acesta va fi noul model de oraş Peugeot: 108 sau 101?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.12.2010
Primul model din generaţia nouă a grupului de oraş Peugeot-Citroen-Toyota care iese la iveală este noul 108. Care, conform primelor informaţii, s-ar putea numi 101.

Peugeot, Citroen şi Toyota se pregătesc să lanseze noua generaţie a "triadei" de oraş reprezentate astăzi de modelele 107, C1 şi Aygo. Iar olandezii de la Autointernationaal sunt primii care publică imagini cu versiunea de generaţie nouă a urmaşului lui Peugeot 107.

Din primele imagini, vede că viitorul model de oraş al francezilor preia complet liniile de design prezentate de Peugeot pe ultimele concepte şi modele de serie, începând cu EX1 şi terminând cu 508, noul reprezentant al mărcii în segmentul mediu. La capitolul dimensiuni, primele informaţii scăpate de cei trei constructori arată că lungimea totală a celor trei modele gemene va creşte cu circa 20 de centimetri, această îmbunătăţire urmând să fie vizibilă mai ales la nivelul portbagajului.

Foarte interesantă este povestea numelui viitorului model. Există două ipoteze de lucru: în primul rând, Peugeot ar putea merge pe linie evolutivă, denumindu-şi noul model 108. Pe de altă parte, francezii vor să revină asupra nomenclaturii modelelor din gamă, denumindu-şi noul model 101 pentru a căştiga teren pentru generaţiile ulterioare.

O noutate interesantă este legată de faptul că noua generaţie a celor trei modele nu va dispune de motoare diesel, Peugeot, Citroen şi Toyota considerând că noile motoare pe benzină se ridică la nivelul cererilor de consum şi emisii ale zilelor noastre.

via | Autointernationaal

Comentarii (2)

  • Vasilica
    Comparativ cu gunoaiele existente asta chiar de dragut.
    8 0
  • Cei trei avortoni
    Cei trei avortoni fabricati in Cehia sunt cele mai slabe masini din lume. As merge cu o Tata Nano (ce se vinde la un pret corect) decat sa-mi cumpar o mizerie de asta.
    1 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru