Acţionarii BMW recunosc legăturile cu regimul nazist al lui Hitler

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.09.2011
Familia Quandt, acţionară în cadrul grupului BMW, a recunoscut că a forţat 50.000 de oameni să lucreze în uzinele sale de armament, în timpul regimului hitlerist.

Acuzaţi de legături strânse cu monstruosul regim al lui Hitler, membrii familiei Quandt, acţionari în cadrul BMW, au decis să ceară o studiere amănunţită a arborelui genealogic. Cercetarea, condusă de istoricul Joachim Scholtyseck, a scos la iveală faptul că Guenther Quandt şi fiul său Herbert au fost responsabili pentru mai multe acte de nedreptate săvârşite de regimul nazist.

După încheierea studiului, acutalii membri ai familiei Quandt, urmaşii lui Guenther şi Herbert, au decis să ia atitudine într-unul din cele mai populare ziare din Germania. "Die Zeit" scrie că familia Quandt recunoaşte implicarea strămoşilor săi în acţiunile necurate ale regimului hitlerist.

Gabrielle Quandt, moştenitoarea familiei, a deci să discute despre trecutul său şi despre cei 50.000 de oameni înregimentaţi forţat de bunicul său Guenther în cadrul fabricii de armament deţinute atunci de BMW. Gabrielle a recunoscut şi că bunicul său a achiziţionat mai multe companii prin intermediul programului "Aryanization".

Stefan Quandt, fiul lui Herbert Quandt, a declarat că tatăl său a făcut parte din sistem.

Cu toate acestea, Stefan susţine că va continua să ofere premiul Herbert Quandt Media pentru valorile insuflate de-a lungul a patru decenii de către tatăl său. 

via | bloomberg

Comentarii (8)

  • acte de "nedreptate'
    acţiunile necurate ale regimului hitlerist.

    Aşa se numesc acum? mda.
    7 2
  • george
    ASA CEVA E IMPOSIBIL!!!
    Numai Volkswgen a avut legaturi cu regimul nazist. Restul sunt curati ca lacrima...
    7 3
  • Opinie
    BMW, rusinicaaa!
    1 10
  • dreptate........
    macar si-au recunoscut vina........pe jumate sunt iertati...
    5 5
  • razvanis
    bravo lor
    Bravo lor, ca nu sunt ipocriti si nu isi reneaga istoria asa cum se asteapta unii, daca s-ar repeta istoria ar face din nou acelasi lucru fara nici un regret, respect.
    Au facut totul in interesul tarii lor in acel moment nu stiu ce este de condamnat in asta, poate ca educatia pro-usa v-a spalat creierele, dar asa e normal, esti cetatean intr-o tara faci ce-i mai bine pentru tine si tara ta nu cum se intampla acum cand avem niste marionete la conducere care servesc alti stapani.
    11 1
  • si ce!
    Si ce daca au lucrat pt nazisti?! mai stim noi pe unii, la care juma' de tara a lucrat pt secu' si nu si-au cerut scuze nici acum...
    3 0
  • Si ce ? Asta nu afecteaza imaginea BMW ... sunt masini bune ?
    Sunt ! Asa ca BINE PA.
    3 0
  • AUDIST
    bravo
    @adi esti idiot. este ca si cum spui ca iti iei un diamant sangeriu adica unul la care s-au folosit sclavi ca e frumos si ce daca 10 oameni au murit pentru el.

    @ontopic: felicitari. macar au bunul simt sa recunoasca ca predecesorii au facut... ce au facut.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru