Actualul Mercedes C-Klasse a ajuns la un milion de unităţi vândute

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.08.2010
Mercedes a anunţat că actuala generaţie C-Klasse a fost produs într-un milion de exemplare. Dintre acestea, 25% au fost achiziţionate de clienţii din Statele Unite.

Esential

25 de procente din totalul unităţilor Mercedes C-Klasse vândute au mers în Statele Unite.
840.000 de unităţi C-Klasse sedan a vândut Mercedes din 2007 şi până în prezent.

Actualul Mercedes C-Klasse poate fi considerat unul dintre cele mai de succes modele din gama constructorului german. Lansat în 2007, modelul creat în Stuttgart a reuşit să atingă un milion de exemplare vândute la nivel global. Dintre acestea 840.000 au reprezentate exemplare sedan şi doar 160.000 variante break.

Mare parte a succesului se datorează evoluţiei bune pe care a avut-o modelul pe piaţa din Statele Unite, unde a mers 25% din producţia totală. Pe locurile doi şi trei, pieţele cu cea mai mare "rată de absorbţie" a modelului de clasă medie, au fost Germania şi China.

În comunicatul său oficial, Mercedes a ţinut să sublinieze faptul că o mare parte din cereri s-au îndreptat către versiunea C220 CDI ClueEfficiency, cu sistem start-stop şi transmisie manuală cu şase rapoarte, cea mai ecologică alternativă din gamă, cu doar 4.4 litri/100 de km consum mediu şi 117 g/CO2.

Mercedes are însă şansa de a duce chiar mai departe succesul înregistrat până în prezent.

Anul viitor constructorul din Stuttgart va prezenta faceliftul actualului C-Klasse, facelift care va aduce cu sine şi o nouă versiune ecologică, botezată Bluexcellence, capabilă să depăşească performanţele actualei Blueefficiency.

Totodată, gama se va îmbogăţi cu un nou derivat, o versiune coupe, care va spori şi ea numărul exemplarelor vândute. Rămâne de văzut câte unităţi va vinde Mercedes până la sfârşitul lui 2014, când se va lansa noua generaţie.

via | Mercedes

Comentarii (2)

  • Mercedes Forever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    5 3
  • dooh
    Cica mare parte a succesului se datoreaza pietei din SUA cu 25%, pai marea parte trebuie sa fie cel putin 50 %, un sfert nu e marea parte
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru