Alfa Romeo a dezvaluit prima sa cutie cu dublu ambreiaj: TCT

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.02.2010
Grupul Fiat va expune la Geneva o cutie cu dublu ambreiaj, botezata TCT, care va echipa pentru inceput versiunea 1.4 MultiAir de 135 cai putere, a modelului Alfa Romeo MiTo.

Grupul Fiat face un nou pas important, din punct de vedere tehnologic, la Salonul Auto de la Geneva. Italienii au pus la punct prima lor cutie cu dublu ambreiaj, botezata TCT, gata sa echipeze noul Alfa Romeo MiTo, model pe care de altfel va si debuta in cadrul salonului elvetian.

Unitatea cu dublu ambreiaj uscat va fi capabila sa faca fata unui cuplu maxim de 350 de Nm si va oferi sase rapoarte. Principalul avantaj ale noii transmisii va fi capacitatea treptelor de a se succeda lin si mult mai prompt, ceea ce ajuta la o rulare confortabila. In plus, noul TCT va reduce consumul cu 10%, comparativ cu valorile unei cutii automate traditionale, ajutat fiind si de un sistem Start-Stop.

Oficialii italieni au lasat sa se inteleaga ca transmisia cu dublu ambreiaj va interactiona in permanenta cu sistemul DNA, cu sistemul de franare si accelerare, cu sistemul Start-Stop si cel ABS.

Comparat cu unitatea rivala, de provenienta Volkswagen, binecunoscutul DSG, noua cutie Alfa Romeo cantareste mai putin, numai 81 de kilograme fata de cele 99.5 kilograme ale nemtoaicei cu sase rapoarte si nivel maxim al cuplului de 350 Nm.

Grupul german detine insa si o versiune de DSG care cantareste 71.7 kilograme, insa poate suporta doar pana la 250 Nm.

Noua transmisie cu dubla ambreiere va fi introdusa mai intai pe versiunea 1.4 MultiAir de 135 de cai putere, a modelului Alfa Romeo MiTo, si va fi disponibila in cadrul dealerilor la inceputul primaverii.

Comentarii (5)

  • super tare!!! asa se face progresul: prin concurenta acerba
    9 3
  • cuplul oferit este....
    La acest cuplu... aproape ca ma face sa imi dau motorul meu de 2.5 litri pentru el! :D
    2 2
  • @Cuplu
    Ori am inteles eu gresit ori ai inteles tu. Scrie ca suporta maxim 350 NM. Aia nu inseamna ca atat si are :)
    1 2
  • Ca posesor de masina cu cutie automata si probabil viitor client de automata astept cat mai multa concurenta mai ales la variantele cu dublu amreiaj
    2 0
  • @ dl. Mirica
    Nu prea mai are rost comparatia cu DSG-ul in sase trepte. Cutia respectiva e de ceva timp in uz si VW livreaza masinile cu noua cutie de sapte trepte. As fi interesat sa-mi spuneti cate kg are si ce cuplu maxim suporta. (nu e rautate... chiar ma intereseaza)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru