Volkswagen a produs peste 3.5 milioane de cutii automate DSG

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.03.2011
Volkswagen a introdus prima transmisie DSG în 2003. De atunci şi până în prezent grupul german a produs în total peste 3.5 milioane de unităţi.

În ultimul deceniu, Volkswagen a reuşit să facă din cutia automată un moft esenţial pe toate modelele vândute, mulţumită transmisiei sale cu dublu ambreiaj DSG. Cutia a fost lăudată de-a lungul anilor pentru timpul de răspuns foarte scurt, pentru economia de carburant şi pentru îmbunătăţirea performanţelor.

Mai nou, şi cifrele confirmă succesul de care s-a bucurat transmisia DSG în întreaga lume. Uzina Volkswagen din Kassel a anunţat oficial producerea a peste 3.4 milioane de transmisii DSG până în prezent. La acest recor d se adaugă alte 150.000 de unităţi asamblate la uzina chineză din Dalian.

Aşadar, Volkswagen reuşeşte să totalizeze peste 3.5 milioane de cutii automate DSG produse din 2003 şi până în prezent. Deşi la început debutase doar pe Golf R32 şi Audi TT, cutia DSG cu şase rapoarte a devenit rapid un agregat folosit de toate brandurile aflate sub umbrela Volkswagen Group. Astăzi, transmisia a evoluat, însumează şapte trepte şi poată fi asociată atât modelelor de pasageri cât şi celor comerciale.

via | Volkswagen

Comentarii (3)

  • Articol despre transmisii
    Baietii de la Automarket, sper ca aveti pregatit pt. viitor si un articol detaliat despre diferitele tipuri de transmisii, asa babeste sa inteleaga tot omu de rand cu minime cunostinte de mecanica :p succes in continuare!
    9 2
  • Ivanoff
    Sunt surprins...
    Acestea nu sunt cutiile cu n-spe recalluri?...
    Ba da,chiar alea, dar dc e ceva de la VAG parca totusi da bine sa mai zici una-alta...
    10 8
  • Chiar asa!
    Bine zice "Ivanoff"
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru