Alfa Romeo va lansa in 2011 coupe-ul sportiv Junior

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.01.2009
Alfa Romeo se pregateste sa lanseze un coupe sportiv bazat pe actualul Mi.To. Noul model se va numi Junior si va debuta in 2011.

Desi criza economica i-a afectat serios pe cei de la Alfa Romeo, italienii nu renunta la lupta pentru clienti, promitand un nou model sportiv, bazat pe actualul Mi.To. Specialistii spun ca ar putea fi vorba de mult vehiculatul Junior, un coupe sportiv de clasa mica, asteptat sa isi faca aparitia pe piata europeana in 2011.

Din primele informatii, viitorul Junior va impartasi aceeasi tehnologie si unitati de propulsie cu un alt frate din gama grupului Fiat, Lancia Fulvia. Cel mai probabil, viitorul Junior va beneficia de serviciile unui motor Mutiair de 1.4 litri pe benzina, care ofera 105 cai putere in varianta aspirata normal si 130 de cai in versiunea supraalimentata.

Sistemul de valve hidraulice, care se va regasi pe noua motorizare, va imbunatati puterea si consumul in medie cu 10%, comparativ cu actualele unitati de aceeasi capacitate, regasite pe Mi.To. Propulsoarele vor fi folosite mai intai in gama Mi.To, alaturi de o cutie automata complet nou. Pentru cei care asteapta si o transmisie automata cu dublu ambreiaj, vestile nu sunt prea bune, aceasta urmand sa debuteze pe piata abia in 2011.

Pana la lansarea viitorului junior, fanii Alfa vor mai fi tratati cu premiere importante: in cadrul Salonului de la Geneva va debuta noul Mi.To GTA iar in toamna isi va face loc in standurile italienilor si noua generatie a hatchback-ului 149.

Aceasta din urma va fi dezvoltat pe o platforma complet noua si va fi disponibila doar in varianta de caroserie cu cinci usi.

via | 4Car

Comentarii (2)

  • HAha
    aceasta va fi masina gaylorzilor a anului 2011 !
    0 0
  • andrei
    gay??? ori prosti???
    mai terminati cu masina gay si bla bla bla
    duceti'va si luati'va loganuri sau golfuri,ca la romani tot aia e(nu ma intelegeti gresit, golf'ul e bun ,am avut unul,dar prea idolatrizat la romani)
    alfa e o masina cu clasa nu o monotona nemtoaica gen VW, mai sunt si alte masini , faceti o vizita prin showroom'uri
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru