Ambasadorul Romaniei la Londra: "Top Gear ne-a ofensat tara!"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.11.2009
Episodul Top Gear filmat in Romania a primit critici din partea Ambasadorului Romaniei la Londra, care a blamat remarcile lui Jeremy Clarkson la adresa "tiganilor" si a personajului "Borat".

Ion Jinga, Ambasadorul Romaniei la Londra, a declarat ca unele remarci din episodul "Top Gear" filmat in Romania sunt "ofensatoare" deoarece se refera la "tigani" si la filmul "Borat", motiv pentru care a cerut producatorilor acestei emisiuni sa reediteze acest episod. Remarcile respective au fost facute de catre Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii acestei emisiuni, cunoscut pentru criticile pe care le-a primit in trecut din cauza comentariilor acide pe care le-a facut. Cu toate acestea, natura comentariilor lui Jeremy Clarkson este adesea una comica, lucru care linisteste adesea spiritele in cadrul celor ofensati.

Din pacate, Ambasadorul Romaniei la Londra nu are aceeasi parere despre comentariile lui Clarkson si cere ca acestea sa fie eliminate din episodul respectiv. Declaratiile lui Jeremy Clarkson care l-au iritat pe Ion Jinga sunt: "Port aceasta palarie pentru ca tiganii sa creada ca sunt de-al lor. Mi s-a spus ca pot fi violenti daca nu le place cum arati". De asemenea, Clarkson a spus despre un grup de sateni care construiau o casa ca acestia "inalta spanzuratori".

O alta remarcairitanta la adresa Romaniei facuta de Jeremy Clarkson ar fi intitularea Romaniei ca fiind "tara lui Borat". Dar nici macar aceasta nu poate fi considerata jignitoare, daca luam in vedere faptul ca anumite scene din filmul “Borat” au fost filmate intr-un sat din Romania.

Oficialii Ambasadei Romaniei la Londra au declarat ca "anticipeaza un raspuns pozitiv la cererile de modificare". Ambasadorul Romaniei cere reeditarea episodului "Top Gear" filmat in Romania si eliminarea comentariilor lui Jeremy Clarkson din materialul respectiv inainte de difuzarea acestuia la nivel global prin alte retele de televiziune.

Pe de alta parte, unele publicatii  considera ca fragmentele din episodul "Top Gear" filmat in Romania reprezinta cea mai buna promovare pe care a primit-o tara noastra in ultimii ani la nivel mondial, iar potentiala eliminare a acestora din emisiunea britanica ar putea sa aiba un efect advers asupra promovarii turistice a peisajelor mioritice.

VEZI AICI opinia Automarket in legatura cu subiectul Romania vs.

Top Gear

Via | Mediafax

Taguri: Romania, Top Gear

Comentarii (72)

  • catalinB
    oare a vazut emisiunea?
    Nu a zis ca romania e "tara lui Borat" ci doar o zona prin care au trecut (care trebuie sa recunoastem ca era o mare tiganie).

    Cred ca inainte sa ne simtim ofensati ar trebui sa ne uitam ce avem in gradina...
    60 10
  • Razica
    astia suntem
    domnu' ambasador probabil ca a uitat de unde a plecat. cred ca este prea preocupat cu bunul mers al lucrurilor prin Regatul Unit, si nu stie c limba vorbesc conationalii dansului. Ar fi bine sa renunte la ideea cu ofensa pentru ca ne facem si mai rau de ras. nimeni nu a zis nimic de partea in care prezentatorii emisiunii se minuneaza de transfagarasan, sau momentul in care multumesc Romaniei ca are o astfelde sosea.
    45 5
  • Crysty
    UE
    Dragi romani ne e rusine de ce suntem?
    45 7
  • Vorba lui catalinb... "domnul" ambasador a vazut emisiunea sau doar cateva secvente pe youtube si a tras niste concluzii pripite? E adevarat ca Jeremy Clarkson a spus ca e in tinutul lui Borat dar se referea la satul in care s-au "ratacit"; a spus cumva ceva de Borat cand a ajuns la Mamaia sau pe Transfagarasan? daca vroia sa apara doar ce este frumos in tara asta, politicienii nostri ar fi trebuit sa cotizeze cu bani de la ministresa Udrea catre realizatori pentru a ne face reclama (desi ma indoiesc ca TopGear ne-ar fi prezentat ca pe o tara perfecta pentru bani...). Per total eu zic ca am iesit decent si cine vede emisiunea si vrea sa vina incoace stie exact in ce se baga. Astfel nu vor mai fi turisti straini care sa vina la noi si sa plece cu spume la gura facandu-ne de cacao pe la ei prin tara. Pe sistemul daca iti place ce ai vazut si esti dispus sa iti risti vacanta, vino dar sa nu te aud dupa aceea ca tipi.

    Multe succesuri "domnul" ambasador
    35 4
  • pt ambasador
    domnule ambasador daca vreodata o sa va intalnesc o sa va spun sincer ca sunteti un dobitoc.De parca in Romania nu exista tigani nu?
    30 8
  • =))
    Nu inteleg la ce se astepta?? rRomania este asa cum este. Doar nu vroiau sa o scoata ca fiind Raiul pe Pamant . Dar tov. ambasador a crezut ca daca vine Top Gear in rRomania , "o sa zica numai de bine" . Personal ma bucura faptul ca Top Gear a prezentat tara asta asa cum este ea , poate poate se mai schimba ceva (desi sunt slabe sanse) . Daca guvernul Romaniei/ambasadoru` lu` peste /sau cine i-a invitat pe cei de la Top Gear in Romania sa le faca reclama , sunt nemultumiti de ce a iesit (desi este crudul adevar) poate ar trebui sa ia la intrebari Ministerul Turismului despre promovarea pe care a facut-o tarii ("Romania , land of choice" este una dintre cele mai bune glume din ultimii ani). Per total , Top Gear ne-a facut reclama de 700 de ori mai multa decat o sa ne faca vre-odata "Come...to Romania .....the land of choice".
    Ce ma oftica este ca nu au ajuns si in Bamboo si pe o terasa cu manele , pentru ca astia suntem , o natie de manelisti si pitipoance. Eh...asta este...."mai incercam"
    24 6
  • ne meritam soarta
    eu sunt de acord ca in romania sunt tigani dar cred ca in mai toate tarile europene ei exista. si din cat am urmarit emisiunea in nici o tara in care a mai fost top gear nu i-a prezentat. si inca ceva chiar ne meritam soarta daca la televizor se difuzeaza serialul state de romania unde tiganii chiar sunt adorati si ridicati in slavi. avem o tara de c---t condusa de oameni analfabeti si unde se pune accent pe lipsa de cultura si pe smecherie. astia suntem
    30 6
  • Prin invitarea jurnalistilor englezi aici, Top Gear Romania a facut mai mult pentru tara asta decat toata diplomatia romana in ultimii ani.Cred ca domnul ambasador este un pic invidios :P lol
    44 5
  • Etienne
    Ambasador=0
    Din cauza unor astfel de reprezentanti diplomatici a ajuns cum a ajuns imaginea Romaniei. In loc sa-si faca treaba cum trebuie, se apuca si critica emisiuni de la TV; vorbind strict despre episodul Top Gear, baietii au facut ce fac de obicei, mie mi s-au parut chiar prea "blanzi", emisiunea semanand pe alocuri cu un spot publicitar. Top Gear nu a facut decat niste glume (bune, fie vorba intre noi) de situatie, foarte nimerite. Cat despre domnul ambasador, sa vada mai bine de rezolvarea problemei dreptului la lucru al cetatenilor romani in Regatul Unit, care e permanent amanat, decat sa se uite la TV si sa faca declaratii de "ţambalist" ranit in amorul propriu.
    19 4
  • ofensa pe dracu
    In aceeasi maniera in care Bucharest Ring ne-a ofensat tara prin blocarea traficului, prin smenarii imputiti care au cerut indeajuns de multa spaga si au revocat indeajuns de multe contracte incat acum urmatoarea editie se va desfasura in Ungaria, asa si nenea asta...ne-au ofensat tara pentru ca au aratat-o asa cum e, si prin glumele prea subtile pe care desteptul asta nu are capabilitatea sa le inteleaga. Asa ca la noi era auto va ramane in evul mediu, pentru ca suntem prea usor iritabili, si cum vine unu' sau altu' cu prestigiu sa ne scoata putin la lumina in acest domeniu, este capacit instant de cretini...
    19 3
  • Corect
    Ca ambasador al României în UK, mă bucur și chiar sunt surprins că a luat atitudine. E normal să susțină interesele țării pe care o reprezintă.
    13 31
  • stefan
    ce bou...
    Nea Ambasadorule, ne facusi de ras mai rau decat TOP GEAR... prostu daca nu-i fudul, parca nu e prost destul
    20 9
  • Katoxy
    Romania
    Eu daca eram in locul autoritatilor interzoceam filmarea celor de mai sus. Ptr ca nea facut destul de ras. Ce promovare turistica? ei zic ca s-au ratacit, eu nu cred , au facut-o inadins, Sandero cu care mimau intrecerea pe autostrada era cu numere rosii, masinile din parcare de la Mamaia nu aveau numere de inatriculare cum va explicati. promovarea turistica se face prin serviciile oferite nu prin emisiuni cu masini. Suntem atata de prostii incat toti se folosesc de noi. Nu am cuvinte, oricum suntem jalnici, ne lasam calcati in picioare nu luam atitudine si ne hlizim la orice vizita a unui prod de telviziune, in afara de mandria prosteasca nu avem nimik. Cica a fost prezentata asa cum este ea Romania, ce cautam in satul de tigani asta au vrut de fapt . fratilor revenitiva suntem toti romani , asa cum suntem cu lipsuri , cu bune cu rele. Nu va mai lasati calcti in picioare. Ce sa-ti povestesc Top Gear emisiunea beton , n-am mai vaz pana acum, trebuiau sa filmeze transfagarasanu si casa poporului si sa plece akasa. Asta e parerea mea.
    10 38
  • ........
    .....
    mie mi se pare ca le-a placut englezilor in Romania
    16 2
  • +
    Intrati pe forumuri din strainatate si o sa vedeti reactiile strainilor. Nu am vazut un coment referitor la tigani. Majoritatea, era extaziata ( pot spune ) de Transfagarasan si de pilotul ROMAN de pe elicopter, altii erau placut surprinisi de Romania si de Sandero. Nu a zis nimeni ca vai arata rau sau vai e plin de tigani. O sa vedeti la vara ca o sa vina foarte multi straini sa ne vada tara. Spun asta pentru ca si eu dupa ce am vazut intr-un episod TopGear un drum frumos am fost sa il vizitez, mai exct in vara aceasta pe traseul Davos-Stelvio si da a meritat, si probabil ca la vara o sa ma duc si pe Transfagarasan (era in plan de mult ). Va salut si va doresc minte multa si va doresc sa fim mai europeni in gandire de vreme ce suntem membrii si sa uitam stilul stalinist de a vedea lucrurile.
    21 0
  • Tipic
    Domnu ambasador a facut exact ceea ce ma asteptam de la un politician roman... Fata in fata cu adevarul a avut de ales : sa isi dea seama ca e chiar o problema ceea ce arata emisiunea si sa faca ceva sa schimbe problema in sine SAU sa faca ce este cel mai usor de facut... o chestie devenita sport national: sa arate cu degetul si sa zica " Ne fac imagine proasta".
    10 1
  • Mircea
    Romania
    Chiar nu pot sa inteleg de ce se ofenseaza unii ca suntem vazuti ca niste tigani, in conditiile in care:
    - toata mass-media romaneasca promoveaza sub diverse forme aceasta etnie (si sub-cultura aferenta);
    - avem "grija" - prin lipsa de masuri luate - sa ne promovam in toata Europa ca hoti, cersetori, violatori samd.

    Per ansamblu consider ca Top-Gear a reusit sa faca intr-o ora ceea ce programele dezvoltate de Ministerul Turismului n-au reusit in cativa ani.

    Da, avem tigani ! Da, avem masini luxoase si drumuri proaste ! Da, avem suntem o tara a contrastelor ! Dar, cu toate astea, avem si puncte forte care se pot constitui in adevarate mine de aur exploatate corespunzator. Sincer sa fiu, partea de filmare cu Transfagarasanul cand si-au dezlantuit bolizii, nu avea nimic mai prejos decat peisajul prezentat la inceputul ultimului film James Bond.
    19 0
  • anti--rrrroman
    RRRRomania
    Nenea ambasadoru sa ia la el acasa cat mai multi tigani, rrromi ma scuzati, si sa- i educe.
    Ce ti-e si cu astia?
    Tara arde si ei se leaga de faptul ca ala a aratat un adevar.
    In curand acesti ambasadori o sa declare ca vreun strain o sa ne jigneasca tara cand o sa spuna de gropile din asfalt sau de gunoaielee de pe strazi
    12 2
  • kreez_t
    offfffffff
    cineva foarte destept a spus o data ca nu e rasist sa ii spui cuiva ca e tigan, ci tocmai sa il tratezi cu atentie si cu grija sa nu faci ceva gresit. pentru ca atunci, evident in mintea ta faci diferente intre tine si el!
    acum despre top gear... de fiecare data cand a fost o stire despre top gear am intervenit si le-am luat apararea. si de fiecare data s-au gasit asa zisii patrioti sa se simta ofensati. va mai spun o data!!! topgear este o emisiune de divertisment. are regizor si prin urmare e regizata!!! nu e un documentar, nu e reality tv!!! emisiunea are un mesaj si il expune cum crede de cuviinta! episodul a fost despre gasirea unui drum marfa intr-o tara obscura(pt lumea din vest). atat! nu a fost un documentar mincinos despre romania, nu a fost o reclama la adresa romaniei! daca v-ati fi uitat la top gear si pana acum ati fi vazut ca se leaga mai rau de franta de exemplu, sau de statele unite!
    iar problema cu tiganii o avem noi, nu ei! pentru ca doar 2-3 minute din emisiune au fost despre ei, iar noi facem din asta subiectul principal!
    10 0
  • Tiberiu
    Ău mista ămasadă ! It hăts, dasnt it?
    O dovada jenanta a faptului ca suntem reprezentati de cine suntem si condusi de cine ne conduc.
    Vai de tarisoara asta !
    8 1
  • Tiberiu
    Să are gura lor ce să mănîncă
    Chiar au dreptul dreptul să râdă de noi. Cei ce ne conduc vor face din România ţara lui Borat
    7 2
  • g-power
    borat
    daca pt voi adevarul inseamna ofensa,inseamna ca ne-am tampit la cap.trebuiau sa vina inainte de 1989 sa vada o tara adevarata,si curata si infloritoare.acuma este asa datorita celor care ne-au condus dupa asa zisa revolutie....j.c....nu a spus minciuni a spus ce a vazut.si daca nu facea ceausescu transfagaraseanul nu ajungeau ei aici...............asa ca lasatio mai moale
    14 4
  • ..
    To hell with Top Gear!
    4 23
  • Markus
    Adevarul
    Ma bucur ca au "dedicat" un episod Romaniei. Ei au prezentat tara asa cum o percep ei si au aratat adevarata fata a Romaniei. Nu au cautat defectele, ci din contra! Au aratat contrastul bogat-sarac (in spatele hotelului Rex-Mamaia si tigania din acele.. sate!).

    "Adevarul il supara pe om"

    Eu unul, desi nu cred ca sunt singurul dupa ce am vazut voturile celor care au accesat aceasta pagina, cred ca episodul e numai bun de aratat. Cine vrea sa-si faca o imagine, poate sa vizioneze emisiunea si sa aiba o idee clara si concreta. E posibil sa vedem ceva masini cu numere straine pe Transfagarasan, o amprenta a comunismului care a rezistat din '70 pana acum! Acum ca au mai spus una, alta, de Ceausescu, asta e istoria tarii. Asta e un inceput pentru Romania: dezvoltati turismul, avem un potential foarte mare, care trebuie exploatat.

    "Vorba lunga - saracia omului"
    Nu vreau sa ma scriu multe povesti, ce am vrut sa spun, am scris; opinia mea nu cred ca unica, iar dragul nostru ambasador trimis in londra cauta acuma ceva, acel ceva pe care toti il cauta: critica poporului si a tarii noastre trebuie criticata si ea la randul ei. Toate cele bune si vorba celui de "sus":
    "Sa traiti bine!"
    10 2
  • Totul are un scop
    Si-au batut joc de tot ce avem, ne-au bagat pe toti in aceeasi oala si asta stiti pentur ce? Ca sa ne cumpere cat mai ieftin cand vom merge sa lucram in afara sau cand vor veni firme din Europa de Vest la noi.
    Asta e unicul scop. Nimeni nu are nimic cu noi, dar daca se face reclama negativa unui produs, valoarea lui va scadea semnificativ. Vorba umbla si noi vom avea de suferit.
    Nu suntem toti tigani, nu suntem inapoiati mintal ca tipul care nu stia sa vb engleza din episodul cu pricina si desi nu imi iubesc tara deloc, e regretabil ce a iesit desi ei au fost primiti cu caldura si cu drag.
    Nimic nu e intamplator nu uitati!
    6 19
  • valentin
    o tara de prefacuti
    nu stiu de ce lumea este asa de ofuscata in fond nu au prezentat decat adevaru , de exemplu uite aici comentariul de pe un forum din Anglia, facut de un Fan al emisiunii TOP GEAR :

    "I agree; the road section at the end of the program was too short. On the other episode where they were looking for the "worlds best road" they spent much more time. They actually find the Worlds Best Road and it only gets a minute (maybe) of air time. I actually loved that road. It made ABSOLUTELY NO SENSE AT ALL, except to be a playground for you and your car. With roads like that Romania should have the best drivers in the world. Screw "the Ring", I want Cadillac, Porsche, and Corvette testing there. Ferrari has its own track and the streets of Modena to do testing and they do just fine. "

    a.........???
    13 0
  • Adrian
    Reclama e pozitiva
    Lucrurile despre tigani pe care le-au zis erau in gluma. Dar le-au placut Constanta, Bucurestiul si Transfagarasanul. Era imposibil sa nu zica ceva si de rau, nu?
    Eu zic ca acele comentarii au fost decente, si oricum Top Gear nu e asa de bine vazuta de publicul lor, in sensul ca sunt foarte subiectivi cand testeaza masinile. Fifth Gear are topicuri mult mai utile si mai interesante.
    4 1
  • g-power
    uk
    eu am locuit in uk 4 ani......la anul plec sa ma stabilesc acolo cu sotia si copilul care dealtfel este nascuta acolo...........................de ce domnule ambasador?..................pt ca in romania este asa de bine ca noi ne-am saturat...................va doresc sa traiti in satul lui borat doar o singura zi.
    17 1
  • Da, daaaa....
    1. Am vazut toata emisiunea si m-am distrat mai mult decat la oricare alta.
    2. M-am simtit uneori ofensat de remarcile lor.
    3. Au fost critici mai dure la ei in emisiune. E clar ca nu au nimic cu noi ca natiune si ca nu au facut-o cu rautate.
    4. Asta e formatul emisiunii: Critica reala si constructiva. (e adevarat ca la adresa masinilor ci nu a unei tari intregi.)
    5. TG este o emisiune cu audientsa gigantica si faptul ca este prima tara (din cate stiu) pe care ei au promovat-o (eu asa consider) mi se pare un gest foarte frumos din partea lor.
    11 0
  • odo 2009
    top gear
    Capra raiosa tine coada sus......
    5 1
  • Cristi
    Ambasadorul se ascunde
    acest ambasador probabil se ascunde de el insusi si imlicit de tara lui, el nici nu a inteles imaginea de ansamblu cat a fost deranjat ca cineva il arata asa cum este, cu bune si cu rele ... fiecare care disociaza de mizeria care este in unele parti ale tarii are o problema personala .... nu recunoaste o parte din sinele personal care ii apartine ............ ideea finala a fost ca Romania este o tara frumoasa (este o tara cu de toate care nu ascunde nimic), si daca nu considerau asa cred ca nu spunea Clarkson "We want to stay!"
    4 1
  • caravaggio
    ...uffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Trebuia sa se bage in seama si ambasadorul nostru...daca nu era emisiunea nici nu stiam cine e...murea in anonimat,de fapt cum o sa si moara cand io venii timpul...Ce v-a deranjat D.le Ambasador...viata de huzur pe care o duceti?Noi traim aici in tara...si cu tiganii,poate nu stiti si cu alte nationalitati...si sa stiti ca avem si pofta de mancare si dormim si bine...si daca vrem nici nu ne uitam la emisiunea aia basita despre care faceti aluzie!
    2 1
  • ovidiu
    o tara de saraci
    Asa ne-au descris cei din echipa top gear, sau cel putin eu asa am inteles. Case din carpici , parasite, oameni saraci sau foarte saraci, oameni fara nici un viitor sau cu un viitor nu chiar asa cum si l-ar dori ei. Asa arata Romania noastra???? Asta e imaginea cu care va doriti voi sa intram in Europa (sau suntem deja intrati si nu mai conteaza.... ) .
    Mi se pare corect ca cineva sa ia atitudine impotriva lor. Au expus doar negativitatea din tara noastra, pana la transfagarasan.
    Nu avem orase , sate sau comune frumos aranjate, de ce nu au aparut acelea in film sau macar unul doar. Pe langa toate sau laudat ca au prins si emisiunea "top gear de romania" care era total din alta tara.
    1 8
  • mda..
    pe mine m-a deranjat doar faptul ca a spus despre barajul vidraru "ohh.. dar probabil e construit de rusi sau nord-coreeni, deci e sigur". desi multe din ele, dar nu absolut toate lucrurile romanesti sunt de kkt.
    3 0
  • lalala
    din pacate mai avem acea samanata de comunisti ingalati si puturosi printre noi, care la fiecare discutie iti explica ei de ce iepurele socialist este superior celui din vest. nu prea ne place sa muncim, sa facem curat sa fim civilizati (multi soferi arunca diverse obiecte pe geamul masinii ), dar daca ne zice un strain asta ranjim cu un aer cretin de superioritate si credem ca asa e normal sa fie la noi ca suntem romani, ei nu au cum sa stie asta ei nu sunt ca noi. Insa daca media externa arata lucrurile rele, sarim in sus ne inflamam suntem lezati si ne aducem aminte toate partile bune ale tarii, parti bune care in alt moment le-am fi uitat complet insa acum ca avem ocazia trebuie sa le punem in prim plan. Mai pe scurt tragem govorul peste gunoi repede si intrebam in gura mare : "UNDE E ACUM MIZERIA MA?"
    2 0
  • julian
    BORAT
    Borat e o jigodie care incearca sa fie amuzant pe seama unor lucruri pe care nu le cunoaste.
    Mester, asta ti se pare in limba romana: "Oficialii Ambasadei Romaniei la Londra a declarat ca "anticipeaza un raspuns pozitiv la cererile de mo"
    am votat ca ne-au laudat tara. pai normal ca traim cu totii de 15 ani in tara lui borat, normal ca tiganii sunt violenti daca nu le place cum arati... in RO nu exista lege, oamenii care ar trebui sa o impuna sunt niste infractori de drept comun, oamenii care ar trebui sa o faca sunt niste tradatori de tara, iar noi restul niste prosti ca inca mai locuim aici. imediat cum ridica unul capul il tragem noi in oala cu KKT.
    este pentru prima oara cind consider asta, dar aceasta este o stire proasta, redactata mizerabil, fara simt civic si fara responsabilitate.
    SA VA FIE RUSINE
    3 1
  • Romanika
    Daca va amintiti a mai fost un episod asemanator la Top Gear despre Thailanda cand au traversat tara pe motoare. Cum spunea cineva aici Top Gear este o emisiune de divertisment cu o audienta fabuloasa la nivel mondial iar noi am fost norocosi ca ne-au dedicat un episod. Stim de ce imagine se bucura Romania la exterior si au spus-o si ei la inceputul emisiunii. Au spus clar care le erau asteptarile inainte de a ajunge in Romania, dar eu consider ca in ansamblu au prezentat o imagine corecta, o tara a contrastelor iar lucrurile negative nu au facut altceva decat sa faca finalul si mai spectaculos ceea ce e tipic pentru Top Gear. Am fost si voi ramane un mare fan Top Gear. Episoade noi de pe BBC le puteti gasi pe www.finalgear.com iar incepand de anul acesta sunt chiar in HD (la inceput 720p iar mai tarziu apare si o versiune 1080i).
    Numai bine!
    4 0
  • Rectific
    Emisiunea la care faceam referinta in comentariul precedent nu a fost filmata in Thailanda ci in Vietnam. Scuzele de rigoare.
    3 0
  • Prea ne ofuscam
    Emisiunea a avut şi scăpări. ce mai notabilă şi singurul lucru pe care l-aş mai fi vrut prins în emisiune, este un ambuteiaj clasic din Bucureşti (eventual la ieşire din Băneasa). Să fi vazut şi aia din afară marea aia de maşini.

    Dar cred nu au avut curaj să conducă în condiţiile alea, mai ales pentru că le-ar fi trebuit decât primele două viteze de la maşini :)

    Pentru că pe orice vizitator din afară nu-l şocheză că la un hotel de 5 stele dintr-o staţiune turistică sunt 3 Ferarri, 2 Porsche, 1 Audi, 1 Masserati şi 1 Bentley în parcare, ci traficul infernal din Bucureşti, puzderia de maşini de pe străzi şi de pe trotuare.

    Am avut englezi veniţi în vizită cu treburi şocaţi de ce au văzut. Au văzut străzi umplute pur şi simplu de maşini, atât pe stradă cât şi pe trotuare, de la un gard al caselor în altul :)
    Expresia lor a fost "Bucharest is a giganic parking space."
    2 1
  • lol
    Are dreptate ambasadorul.
    Jeremy nu a aratat ca in rom sunt si tigani, ci doar tigani
    2 5
  • bataie de joc!
    oricum emisiunea e bataie de joc la adresa romaniei.
    cum au ajuns cu supermasinile alea pe drumuri de tara, inconjurati de tigani? s-au ratacit? nu au auzit de navigatie? sau masinile alea de sute de mii de euro nu au asa ceva. atunci exista harti.
    nu au gasit loc unde sa doarma si au dormit noaptea in masina? da celelate 10 masini si rulote din echipa top gear unde erau? pe reportajul de la antena 1 sibiu se vede o intreaga divizie de "suport" care nu erau la baza barajului de la vidraru. aia au gasit hotel si s-au ascuns de "stelele" shoului?
    3 7
  • eu unu nu ma simt deloc ofensat pt ca am vazut emisiunile cand ei au fost in america si in vietnam si au facut si acolo misto de ei si in in primul rand nu au spus ca romanii sunt tigani doar ca in romania traiesc tigani ceea ce este foarte adevarat asa ca nu ne-a jignit cu nimic si apropo fosrte tare emisiunea jos palaria
    5 1
  • foarte bine
    hai sa fim seriosi ambasatoru' ala poate nu se gandeste ca pe langa faptu ca "ne-au facut tara de tigani" au adus si multe laude la adresa ei si iau aratat partile bune mai mult decat cele rele plus ca adevaru' asta e trebuia sa ne faca un pic de kkt poate asa o sa se trezeasca si aia de sus ca sa ia niste masuri.......
    3 1
  • vlad, canada
    va e rushine cu tara noastra ? asta e realitatea ... aterizezi in otopeni si te agata tiganii "sefu sefu un taxiu?" asta e asa si asa ca te agaseaza dar ca roman auzi vorbind intre ei "bah, du-te la aia ca e englezoaica, du-te si agat-o, sau "vezi ca ala e german ia-l repede" ... asta e primirea in romania ...
    5 2
  • Flomadman
    Chirilice
    Mai , singura chestie care nu prea are nici o legatura cu Romania si pe care cei de la Top Gear au "bagat-o" in emisiune a fost "Emisiunea locala Top Gear" , noi nu sunte rusi , nu folosim chirilice poate 4% din romani stiu sa citeasca textul pe care ei l-au scris acolo , ar fi frumos ca intr-o viitoare emisiune sa isi ceara scuze pentru acest lucru , in rest totul a fost ok , tigani avem ( uni traiesc si se comporta cum spunea Clarkson, masini bestiale avem , au unii si le tin in parcare la hotel Rex , in domeniul constructiilor stam foarte prost mai ales in ceea se priveste organizarea unui santier si protectia muncii, drumuri proaste .... Borat a fost filmat aici partial ......
    6 0
  • Emisiune
    Unde pot vedea si eu emisiunea ?

    Nu o gasesc nicaieri, pe filelist?
    4 1
  • Etienne
    @ Adrian0
    Da un search pe Youtube: Top Gear Season 14 Episode1; eu asa am vazut-o (impartita in 7 )
    3 0
  • cristi
    ....
    De parca nu ar fi o tara de tigani... nu el a facut-o, au facut-o aia care le-a dat nas si drepturi si acuma nu mai stiu ce sa le mai faca. Deci sa mai amane putin reeditarea si sa treaca apoi "Bun venit in Rromania!"
    4 1
  • nu om trai noi bine dar......
    Prezentarea transfagarasanului e super nota zece, dar mai degraba filma ceva in baragan unde putea filma adevarati romani nu tziganii care nici ei nu stiu ai cui sunt, si emisiunea top gear locala? de cand vorbim noi ruseste? la cate femei frumoase avem puteau sa puna pe altcineva sa prezinte Sandero. Inca odata nota 10 pentru transfagarasan, si pentru multe altele, dar mias fi dorit sa vad adevarat fata a romaniei si nu cea mascata de doua sate de tigani!
    5 0
  • marius
    seria 5
    http://carscoop.blogspot.com/2009/11/2011-bmw-5-series-full-set-of-official.html prima stire cu seria 5
    a aparut
    2 2
  • Tara noastra
    E vina realizatorilor Top Gear ca drumurile din tara noastra sunt pline de gropi si animale? Sau ca tiganii mai au vre-o 50 de ani si devin majoritari in tara asta? Nu!!! Este vina noastra, a tuturor ce nu luam atitudine si lasam niste infractori sa ne conduca...si mai mult decat atat ii mai si votam...!!...
    6 1
  • crysti09
    top top top
    Ce tare. Acum mai ramane sa citasca si domnu ambasador...poate nu o fi prea ocupat cu ambasadareala dumnealui.....
    Conduceti prudent
    0 0
  • viper666
    La subiect
    Tara de tigani nu ne-a facut! Dar la alaegerile de Duminica nu vi s-a parut a fi o mare tiganie?
    4 1
  • non tigan
    top gear sa-si vada de masini si sa nu faca pe desteptii si pe natia superioara ca nu sunt , au avut si ei buline negre de-a lungul timpului ..... si de ce suntem noi vinovati ca avem asa multi tigani care nu vor sa se integreze si sa fie altfel ? ce sa facem cu ei ? sai omoram ? ..... hai , dar sa nu ne faceti rasisti domnilor englezi circari
    de la bucuresti la transfagarasan nu trebuie sa treci prin satul ala de tigani , pe la vre-un castel nu au stiut sa treaca
    dar asta e de mare prost gust sa te duci intr-o tara si sa scoti ce-i mai urat in fata si sa tragi concluzii asa tembele ca nu suntem deloc asa de innapoiati pe cum ne-au prezentat ......... locuiesc la new york de 6 ani (sper sa ma intorc) si dupa ce am vazut ce e pe aici nu mai mi-e asa rusine ca sunt roman ...... sa vedti voi si alte natii ... ioi !!
    Top gear , de ce nu mergeti in bronx brooklyn sau harlem sa vedeti tiganie si drumuri proaste de ramaneti suspendati cu masinile alea si in 10 min va iau negri rotile
    mi se par aberante comentariile astea cu .... noi romanii suntm tigani .... cine ? va simtiti ? eu nu
    da , avem in frunte numai excroci si hoti dar de asta nu trebuie sa ne punem kkt in cap sa ne caciulim in fata oricaror tembeli ce cauta senzatii deosebite
    imi place top gear , sunt buni la masini si atat
    ambasadorul are dreptate
    2 9
  • Flavius
    Vrajeala de santier
    Ca de obicei umor britanic de autobaza(vezi faza cu scosul penisului la salut ).Totul a fost o bascalie de doi penny incepand cu
    traseul (sunt din zona) si terminind cu scenariul.Sunt emisiuni auto cu mult mai bune,asta este pentru snobi si retardati.
    3 6
  • ss
    Flavius cauta zicala aia romaneasca despre prostul fudul, si reflecteaza. Apoi sa vedem cine e retardat. ;)
    3 2
  • ne'au facut reclama!
    tin sa ii spun ratatului de ambasador ca a uitat de unde a venit.
    asta suntem si care'i problema?

    da de faptul ca au spus despre Transfagarasan ca este unul dintre cele mai bune drumuri pe care ei au mers vreodata (si au fost peste tot!) au spus ca fiecare parte buna a circuitelor de raliuri/formula 1 au fost puse la un loc si a reiesit Transfagarasanul.

    Sa isi tina gura, ca nu stie despre ce vorbeste!
    Top Gear a facut reclama Romaniei desi toata lumea spune ca avem drumuri proaste, sa vina cel mai important realizator de emisiuni auto din lume si sa spuna ca nu'i adevarat, ci este unul dintre cele mai bune drumuri din lume!

    Jeremy Clarkson tot asa :)
    3 2
  • romania
    de ce sa ne ascundem? asa e la noi in romania
    5 2
  • top gear
    foarte tare emisiunea si asta e tara pe care o avem, ne putem mandri cu ea...
    2 4
  • top geat
    Oare ne e rusine cu ce avem ? Ma rog nici cei de la TG nu prea aveau ce cauta in acel sat de tigani .
    3 0
  • Mai copii, sa fim seriosi, s-au cam inmultit sobolanii si nu-i opreste nimeni...au drepturi si inca ce drepturi...ne privesc din "castele"si "mertane,bmw si audi"...ne rid in fata ...ei au doar drepturi...si se-nmultesc nu gluma...
    obligatii n-au...nici vorba ..ca e democratie si sunt ...drepturile omului...nu?...
    Nu ei sunt prosti...fac si politica...si chiar votam unii cu ei...care este...
    NU UITATI CA FAC DOAR CEEA CE LE DAM NOI VOIE SA FACA SI NE TRATEAZA ASA CUM NOI LE PERMITEM!!!
    un CAMARAD
    4 0
  • top gear
    D-le ambasador... esti un dobitoc, ai gasit motiv de a iesi in fata sa vada lumea ca faci ceva altfel nu auzeam cine e Ion Jinga. Probabil ca vrei sa te intoci in tara si sa intrii si tu la guvernare si iti cere la CV.
    Ma bucur ca a fost Top Gear in Romania si ma bucur ca a construit Ceausescu ce a construit ca altfel aratau oile pe campii.
    3 2
  • Anonim
    top gear
    Ma mir ca nu au ramas fara masini la noi, in tara RROMANIA!!!
    1 3
  • Jeremy a avut intr`adevar comentarii acide la adresa tarii noastre, dar au fost mult mai putine decat in cazul altor tari.(pana si Anglia e criticata mai mult de el) Sincer, dupa ce am vazut emisiunea am fost mandru ca sunt roman. Ce a vrut el sa spuna prin acele "comentarii acide" stiam deja si cred ca stim cu totii.
    2 1
  • top gear
    bah baietzi, ma bucur pe de-o parte ca au remarcat cateva lucruri intr-un mod obiectiv, pe de alta parte imi pare rau ca nu au avut mai mult timp ca sa mearga prin toata romania, caci ar fi facut o "radiografie" la obiect.
    toti le stiti pe toate, toti ati vazut tot ce misca in romania si din acest motiv va si permiteti ca sa faceti remarci legate de anumite zone ale tarii. nu-i asa? imi cer scuze pt ce voi spune in continuare in fata celor care intr-adevar sunt cunoscatori sau in fata celor cu bun simt din toata romania.
    eu m-am saturat de "cunoscatori" si de "jignitori" de zone ale tarii crezand gresit ca ei sunt in top, insa nu au avut posibilitatea sa mearga 200km sau 300 mai departe de casa in romania, sau eventual au ajuns tot in aceeasi regiune preamarita de ei.
    prin prisma profesiei am avut norocul de a calatori f mult in afara - cel putin 10 tari europene si altele in afara europei si f mult in toata romania 5 ani in continuu. in romania in special cu masina.
    ca urmare a acestui noroc de a putea calatori si vedea cu adevarat realitatea romaneasca, am ramas placut impresionat de curatenia si ordinea din anumite orase si a oamenilor din aceste orase pe care nu le-as fi considerat initial astfel. un singur exemplu ar fi bacau, unde pana acum cativa ani nici nu stiam f sigur unde se afla.
    incetez cu orasele care m-au surprins necunoscandu-le dinainte si continui prin a-mi spune parerea legata de orasele cu cel mai mare potential arhitectural pentru cunoscatori sau care detin servicii de calitate si care de multi ani sunt curate, pregatite de a primi turisti in maniera civilizata/vestica: sibiu, constanta, mamaia, iasi, brasov, timisoara, sinaia, targu mures. nu includ bucurestiul aici pt ca-l voi lua in discutie putin mai tarziu. clujul o nota proasta, fata de cat de mult mi-a fost laudat (gropi, praf si strazi nerefacute, pacat de centrul istoric, oamenii cu bun simt in mare insa f plini si cu nasul pe sus fata de multe alte zone din tara mai dezvoltate si cu mai multa indreptatire in a o face) am prieteni vechi aici si cu parere de rau il pun sub cele mentionate mai sus, chiar daca unele sunt mai mici decat cj.
    legat de bucuresti, sunt atat de multi tampiti aici care au impresie gresita total fata de acest oras care este pana la urma topul fara sa se supere nimeni pe mine spunand acest fapt. gropi nu mai sunt demult prin buc spre deosebire de multe orase din tara, piste pt biciclisti nici la milano nu sunt. arhitectura veche exista pt cunoscatori pe o suprafata f extinsa spre deosebire de alte orase de gen si merita vazuta (numai la o crasma cum e "caru' cu bere" daca intrati ramaneti blocati si o sa va schimbati parerea despre ce inseamna istorie/arhitectura/nobilime). in acest oras gasiti blocuri comuniste deopotriva ca si-n cluj, brasov etc. apropos de blocuri comuniste, cele mai simpatice si mai calde sunt in constanta, nu te blocheaza ca in celelalte orase.
    sinaia detine ca si oras mic turistic o arhitectura a caselor de negasit oriunde in tara, nu mai vb aici de castelul peles, care este si peste castelele facute de austrieci din ungaria.
    baietii astia de la topgear au avut dreptate cand au spus ca in momentul in care mergi spre vest in romania tehnologia pica un pic si nivelul de trai. cei care se plimba prin tara stiu despre ce vorbesc. cei care stau intr-o astfel de zona si tin "coada sus ca si capra raioasa" e problema lor.
    m-am saturat sa tot aud discutii peste tot despre olteni ca sunt de rahat sau despre moldoveni sau despre ardeleni.
    bah baieti treziti-va!!! toti sunteti in p. ma-sii fix la fel numai ca nu va dati seama si va blocati pe nimicuri si pe mituri spuse de needucati si de neinformati.
    poate nu stiati dar ungurii cand au intrat in UE au dat navala in magazinele austriece la ciordit si austriecii au pus afise la intrarea in magazine in felul urmator: "cetateni maghiari va rugam frumos nu mai furati!" asta se poate verifica usor de catre cei care au legaturi cu ungaria. polonezii si cehii ciordeau la greu ca si sarbii de pe la nemti sau de unde puteau. sa nu mai zic de bulgari care nu au bani sa plece afara ca sa ciordeasca si te fura la ei acasa direct. deci romanii sunt exact la fel ca si ceilalti din zona pt ca au fost rupti in gura de comunism ca si ceilalti vecini si de foame au tabarat ca strutzu' la sclipici.
    exista zone in aceasta tara care nu le veti vedea nicaieri in europa si multe tari nu au diversitatea acestor forme care exista pe aici. intradevar banii mai educa in timp daca nu scoala si la noi nu sunt bani cum sunt la englezi (tineti cont ca baietii astia englezi au ciordit de la toata lumea "legal" prin armate si razboaie sau prin comert - deci au avut de unde sa creeze un sistem bun la ei si sa ajunga mai civilizati - nu ma refer la betivanele care cad pe strada la ei ci la ce au creat bun).
    ca sa se inteleaga bine, eu sunt din buc fara legatura cu alte zone, si sunt bucurestean din stramosi nu "parat" sau fals venit aici prin parinti sau venit ca student sau la munca. astia din urma maxim 30% sunt ok, restul isi iau in final domiciliu pe aici, isi iau si o masina cu B 01 xxx si voi ii injurati prin tara ca sunt da rahat "bucurestenii". acelasi lucru se intampla probabil si la cluj, iasi, timisoara etc.
    concluzie: eu de cate ori am mers spre moldova sau prin sud am gasit civilizatie/curatenie si situatie economica ok (nu vb aici de sate izolate care exista oriunde in tara) cand am mers spre vest am vazut doar nuclee (orase mari) civilizate insa drumuri praf si orase mai mici mai sarace ca-n alte zone. spre exemplu in zona centrala a tarii am vazut mai multa saracie decat la moldoveni.
    apoi de cate ori veniti dinspre cluj spre bucuresti o sa vedeti o mare diferenta si o schimbare incepand de la brasov pana la buc, schimbare in bine.
    nu vreau sa mai vb de bucovina caci se stie f bine ce zona tare e pe aici.
    legat de oltenia, exista zone mirifice aici, este curat, sunt unele zone cu oameni mai "smecheri" dar sunt cam peste tot in romania si mai sunt multi alti "smecheri" care au fost in timp nascuti aici inclusiv olteanu' "de va uni" bai capete patrate care-i huliti.
    echipa topgear nu are nici o vina in ceea ce a prezentat in emisiune si nu trebuie schimbata deloc aceasta. plus ca sunt de acord si eu ca au glumit "englezeste" cand au spus diverse chestii - ex. inalta spanzuratori.
    imi cer scuze celor care s-au simtit ofensati si jigniti, dar asta e adevarul obiectiv vazut si de top gear si totodata am un sfat prietenesc/romanesc dat celor care inca se mai infoaie si o fac pe degeaba: plimbati-va un pic prin tara in special in zonele pe care le dispretuiti din necunoastere si veti ramane un pic blocati si-mi veti da dreptate in tot ce am scris mai sus
    si un ultim sfat: incercati de acum incolo sa priviti prin ochii unui turist european care ajunge pt prima data in orasul vostru sau in orasele pe care le vizitati in romania si veti fi surprinsi si-n mod placut si in mod neplacut de ceea ce o sa vedeti.

    Ma-nclin

    Romanescu
    16 2
  • cetateanul turmentat
    eu cu cine votez
    Trebuia sa ii asteptam pe cei de la TopGear?Nu am vazut nici o lansare a unei masini romanesti pe Transfagarasan.Pacat pentru Romania . Loganul facelift apare in reclame ca si cum ar fi intr-o balastiera
    4 0
  • Observatorul
    emisiunea
    De la inceput , trebuie sa nu uitam ca emisiunea in cauza are un caracter aparte , este despre masini dar nu la modul tehnic si sec , are o mare doza show TV , povesti , regie si f. important umor . Ca in unele ocazii umorul este facut pe spatele unor situatii ce pot pune intr-o lumina mai rea anumite zone , situatii , este o alta poveste , ea tine insa f. mult de succesul acestei emisiuni , de asta ea poate sa fie urmarita cu foarte mare placere si de cineva care nu este foarte interesant de masini . Nu interesa pe nimeni sa vada poate ca la universitate gaseau destui studenti care stiau engleza fluent , sau ca avem cine stie ce cladiri interbelice sau recente - de birouri , stiau ca partea asta nu o sa smulga nici un zambet , insa partea vazuta si in Borat si care ne place sau nu , se regaseste si pe la noi , s evinde f. bine , nici eu nu sunt fericit ca avem si astfel de situatii in tara , dar nu avem ce face , emisiunea este un show tv - auto , nu este o emisiune documentar cu rol de prezentare a tarii , prin urmare nu stiu cat de mult le putem imputa ce au prezentat . O paranteza , sim ca jos la baraj nu ai cum sa ajungi accidental , ei au ajuns ca dadea f. bine pe pelicula trezirea in acel loc , pt show a facut toti banii , emisiunea a fost haioasa . Trebuie sa intelegem ca asta inseamna show-tv , si nu o realitate 100% .
    1 0
  • Andrizes
    da'show
    Un sut in fund, un pas inainte! Ne-o mai meritam uneori!!!
    4 1
  • j cristi
    top g
    dragi prieteni eu traiesc la londra si stiu cum e sa-ti promovezi tara cu tigani,nu e rusine sa fi roman,dar e rusine sa prezinti doar ceea ce e mai rau dintro tara,pt ca toate padurile au uscaturi dar asta nu inseamna ca trebuie promovate,nu suntem o tara de tigani,intradevar sunt si ei printre noi,din punctul meu de vedere ambasadorul a facut bine salutari
    2 0
  • @Romania
    Numai la noi se poate vede tigani pe autostrada vanzand struguri=)) Asta e realitate! Foarte foarte melancolic dar cu totul adevarat , nu in ultimul rand , un exemplu : Ungaria este numai o treime a tarii noastre , totusi are 7 autostrazi , cu o lungima totala de aproximativ 900-950 km , iar noi avem 2,14 . lungima totala de 321.......deci....
    2 1
  • alexandra
    ....
    doamne cum asa romani prosti..nu putea si ala sa taca din gura?!
    eu consider ca aia de la top gear ne0au facut atatea favoruri si tampitul ala tot comenteaza..pai deaia sunt cunoscutti romanii ca niste ratati ;) asa ca nu va mai plangeti.
    si poate ne-au facut tara de tigani,dar chiar e adevarat.
    1 0
  • Sunt de acord cu Domnul Jinga. Unei tari trebuie sa ii se faca reclama buna indiferent de realitate. Voi chiar credeti ca Anglia, Franta sau SUA sunt chiar asa de grozave cum le vedeti la televizor? Se fac numai anumite filme si emisiuni pentru audienta internationala, oricat de greu va vine sa credeti ei nu ar permite niciodata sa se prezinte ceva ofensiv la adresa imaginii oricat de real ar fi acel lucru.

    Nu mai spuneti lucruri de genul "ce? astia suntem", conteaza imaginea facuta de o astfel de emisiune fiindca e prezentata pe tot globul si oameni care nu ne-au vizitat niciodata tara o sa traga niste concluzii si mai aspre decat realitatea.

    Sarmanul ambasador incearca sa ajute tara iar voi romanii va furati singuri caciula cu comentariile de mai sus care arata ca nu intelegi cum au ajuns tarile dezvoltate sa ajunga acolo unde sunt.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru