Aston Martin pregăteşte Cygnet electric în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.05.2011
Aston Martin Cygnet, mezinul constructorului britanic, va împrumuta trenul de propulsie electric al viitorului frate japonez, Toyota iQ EV. lansarea sa este programată pentru 2013.

Esential

63 de cai putere ar urma să dezvolte motorul viitorului Cygnet electric

După ce şi-a propus să reducă media sa de emisii cu lansarea lui Cygnet, Aston Martin merge şi mai departe, către piaţa modelelor electrice. Urmând exemplul partenerilor de la Toyota, care pregătesc în viitorul apropiat o versiune fără emisii a modelului iQ, britanicii se gândesc şi ei la o alternativă electrică a omologului Cygnet.

În condiţiile în care Toyota ar putea dezvălui iQ EV în 2012, Cygnet electric ar putea sosi un an mai târziu. De asemenea, dacă judecăm după trenul de propulsie al viitorului model japonez, anticipat de un concept chiar anul acesta la Geneva, mezinul britanicilor va adopta sub capotă un motor electric de 63 de cai putere, ţinut în viaţă de o baterie de 11 kWh. Autonomia maximă va fi de 105 kilometri, iar acceleraţia de la 0 la 100 d ekm/h se va realiza în 14 secunde. Cygnet poate atinge o viteză maximă de 125 km/h.

Posibilitatea de a vedea pe stradă Cygnet electric a fost întărită şi de Ulrich Bez, preşedintele executiv Aston Martin, care a declarat cu ceva timp în urmă că preferă să vadă un mini model cu zero emisii şi calitatea unui Vantage, decât un supercar cu propulsie alternativă. 

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru