Audi: "2009 va fi cel mai greu an din istoria industriei auto"

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.03.2009
Pusi in fata primei scaderi a vanzarilor din ultimii 14 ani, oficialii Audi sunt de parere ca anul 2009 va fi cel mai greu an pentru intreaga industrie auto.

Audi este pe cale sa isi serbeze centenarul cu o veste proasta. Marca din Ingostadt va inregistra prima scadere a vanzarilor din ultimii 14 ani. Din cauza acestui fapt, veniturile inregistrate pe anul 2009 vor fi mai scazute, iar costurile vor trebui reduse pentru a micsora impactul pe care il au acestea asupra veniturilor.

Oficialii Audi au declarat ca anul 2009 va fi cel mai greu an pentru industria auto. Cu toate acestea, actiunile Audi au crescut cu 3.16 procente iar managerii acestei companii vad stabilitate pe toate pietele incepand cu anul urmator. In ciuda faptului ca veniturile inregistrate in 2009 vor fi mai mici fata de incasarile anului trecut, diferenta va fi miscorata prin castigurile din productivitate si strategiile de micsorare a acosturilor. Acest fapt elimina necesitatea unor surse externe de finantare.

Marca premium a grupului Volkswagen va investi in continuare circa 2 miliarde de euro in fiecare an pentru dezvoltarea de produse noi, iar directorii companiei Audi intentioneaza sa isi pastreze angajatii pentru a realiza o crestere mai eficienta pe termen lung.

Audi vrea sa isi mareasca portofoliul la 40 de modele pana in anul 2015. In acest moment, constructorul ofera 28 de modele, inclusiv viitorul A1 si noul Q3. Audi A1 va fi construit in Bruxelles iar SUV-ul compact Q3 va fi lansat in anul 2011.

In decursul anului 2008, Audi a inregistrat o crestere de 2% a veniturilor, care au atins pragul de 34.20 miliarde de euro, pe cand productia modelelor sale a crescut cu 5% in aceeasi perioada de timp. Veniturile Audi au avut de suferit din cauza ratei de schimb nefavorabila euro-lira sterlina si euro-dolar, in urma careia profiturile au fost reduse cu 290 milioane de euro, pana la pragul mentionat mai sus.

Via | Reuters (inreg.)

Taguri: A1, A3, A4, A5, A6, A8, Audi, Bruxelles, Q3, Q5, Q7, Volkswagen

Comentarii (6)

  • george
    NICI IN VIS
    nu are Audi un asemenea profit...34,20 miliarde Euro e cifra veniturilor...Profitul e ceva mai "subtirel" (daca putem spune asa ceva cand majoritatea au de-a face cu pierderi), doar vreo 2,8 miliarde de Euro...
    0 0
  • Smechereanu
    Smecher de smecher
    Io zic sa stea calmi , ca in Romania noi ne descurcam , nu au ei destule V8-uri , cati bani avem noi smecherii sa cumparam . Asa ca sa ma las ecu masini de criza , vreau motoare puternice , lux sa se vada ca este masina de smecherean ! Eu de asta iau mertan , ca are fata mai stralucitoare de la gratarul ala argintat.
    0 0
  • Robert
    Audi
    In 2008 divizia Audi a grupului VW a avut un profit de 2.8 miliarde euro si a acordat fiecarui muncitor de la uzinele Audi din Germania un bonus de 5300 euro .
    0 0
  • Hahahha
    Divizia de kk a unui grup de kk. Ma intreb , in afara de romani , cine draq mai cumpara asa niste prostii ?!
    0 0
  • audi
    alex, nu esti cam radical ?
    pe mine unul nu m-ar "deranja" deloc un Audi A4 in locul Logan-ului
    din fata curtii.............si nu de dragul siglei............
    0 0
  • Prietene, in afara de romani Audi a4 e pe primul loc la vanzari in Germania si GB, asa ca poate tu esti de kk, pune mana si te informeaza, nu comenta daca esti un copil cu bube in cap.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru