Audi a lansat o versiune stop-start a lui A3 2.0 TDI

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.11.2009
Clientii Audi din Marea Britanie vor putea beneficia de o versiune stop-start a lui A3 2.0 TDI la acelasi pret la care era disponibila si versiunea standard.

Germanii de la Audi au lansat pe piata din Marea Britanie o versiune a lui Audi A3 echipata cu un sistem stop-start. Fiind echipata cu un motor TDI de 2.0 litri, aceasta dezvolta tot 140 CP, dar are un nivel mai scazut de emisii si un consum de carburant mai mic. Astfel, emisiile de CO2 ale lui Audi A3 2.0 TDI au scazut de la 134 grame la 115 grame pe kilometru. Taxele pe emisii aplicate acestui model scad cu aproximativ 5%. Consumul mediu de carburant al acestui model ajunge astfel la 4.4 litri la 100 kilometri in regim mixt.

Sistemul stop-start este disponibil atat pe A3 hatchback, cat si pe A3 Cabrio. In cazul lui Audi A3 Cabrio, emisiile scad la 119 grame de CO2 per kilometru. Acestea sunt comparabile cu cele ale lui BMW 118d, care ofera un nivel de putere similar si acelasi nivel de emisii, in timp ce are un consum de carburant ceva mai mic.Versiunea Cabrio a lui Audi A3 consuma 4.6 litri de carburant alaturi de sistemul stop-start, in timp ce BMW 118d parcurge aceeasi distanta cu 4.5 litri de carburant.

Pretul lui Audi A3 2.0 TDI ramane neschimbat chiar si in versiunea echipata cu sistemul stop-start.

Producatorul din Ingolstadt ar putea implementa acest sistem in curand si pe modelele distribuite in Europa.

Via | Autocar

Comentarii (12)

  • Ba dar terminati o data sa mai scrieti combinatia de litere T D si I legate pe prima pagina a siteului ca scade imaginea siteului pe cuvantul meu. Este ca si cum ai pune un boschetar in cele mai frumoase locuri din Bucuresti.
    5 10
  • Built from Mercedes Wastebin
    Motoare Turbocharged Diesel Injection produce si BMW, dar nimeni nu se isterizeaza pe chestia asta.
    8 0
  • pentru "BMW"..... daca automarket nu scapa de fanii BMW...o sa ajunga pe ultimul loc, in topul accesarilor.....bah da chiar atat de prosti sunt fanii BMW... ce vrei mah fan BMW sa scrie numai de BMW....in capul tau e cel mai bun, in lumea reala are o concurenta adevarata.....e clar si OFICIAL cei mai prosti FANI sunt FANII de "BeaMW".....INCREDIBIL
    8 2
  • imi pare rau ca am generalizat....dar n-am auzit niciodata un fan Audi sau Mercedes sa zica ca nu vrea sa mai vada pe pagina 'xdrive" sau alte lucruri legate de BMW...nu poti sa dai numai stiri despre BMW...pentru ca nu esti pe "AUTOBMW" esti pe AUTOMARKET e vorba despre toate masinile...
    6 0
  • e frustrat "BMW" ca probabil nu are bani de benzina...
    7 0
  • da putea sa scrie quattro, 4motion etc. nu deranja pe nimeni...dar cand pronunti tdi....deja e o rusine....mai ales sa detii asa ceva iar combinatia golf + tdi sau passat + tdi e de departe cea mai injositoare fraza...mi-ar fi si rusine sa am asa ceva, (ce masina ai? passat tdi...deja iti faci o parere de 2 lei) iar cat despre castravetele el nu le are cu masinile, pentru el vtec e motor diesel deci nu stiu cum poate sa mai tasteze.
    1 11
  • @BMW
    iti place sa-ti dai thumbs up singur? esti la fel de prost precum postul tau. Doar un taran judeca dupa ce masina are unu sau altul... spune f multe despre caracterul tau.
    8 0
  • x@y.z
    Ce motoare au toate BMW-urile conduse de marii fani bmw ? Diesel cu turbina, ca evident n-au bani de benzina cand isi iau un bmw din 95. Dar nah... ei sunt tari daca au bmw de 15 ani, dar tu esti taran daca ai masina de 2 ani, cu un motor cel putin la fel de bun. Ar trebui sa-i ignoram complet, pentru ca stim cine sunt marii fani bmw, ii vedem toata ziua pe strazi, si din cauza lor un om care se respecta nu isi cumpara un bmw, pentru ca s-ar face de rusine, ar fi etichetat la fel cu ei.
    6 0
  • RE "X"
    Bravo
    RE "x" bravo colega, FOARTE bine spus si foarte corect, daca esti fan BMW cumpara BENZINA , daca ai diesel .....STAI JOS !!!!!
    6 0
  • Stati Chill
    Baiatu asta nu e fan BMW, sau doar viseaza la un BMW. El este un simplu adolescent, vorbesc hormonii pt el. Este acelasi personaj care se semna cu "taranii au vw tdi", al carui tata este posesor de Honda Accord. Are aceleasi replici in fiecare post, bate aceiasi placa si foloseste acelasi limbaj in care gramatica, topica si punctuatia sunt departe de limitele acceptabilului. Din intamplare mai citesc si alte siteuri auto si din pacate am avut nefericirea sa mai dau de comentarii semnate de el.
    4 0
  • zzz e castravetele prost
    nu tata are honda accord ci eu am honda accord....iar pe langa am si un 318i e46 (daca era sa te mint scriam un 325, 330 m3 etc.)....asa ca numai vorbii degeaba.
    0 2
  • @BMW
    nu m-ai nimerit... eu postez doar de pe contul meu. dar sunt perfect deACCORD cu ZZZ. Si sincer... cred ca ai 2 masini la fel de greu pe cat as crede ca ai doctorat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru