Audi A4 facelift - video, fotografii şi informaţii oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.10.2011
Audi a prezentat astăzi noul A4 facelift. Modelul de clasă medie vine un design influenţat de fraţii mai mari şi cu motorizări mai economice în medie cu 11%.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune S4
Lungime (mm) 4717
Latime (mm) 1826
Inaltime (mm) 1406
Ampatament (mm) 2811
Greutate (Kg) 1725
Capacitate (cc) 2995
Puterea maxima (CP/rpm) 333
Cuplu maxim (Nm/rpm) 440
Viteza maxima (Km/h) 250
Acceleratie 1-100Km/h (s) 5
Consum mediu (litri/100 km) 8

Esential

4.2 litri consumă în medie cel mai economic motor al noului A4.
5 secunde îi sunt necesare noului S4 facelift pentru a atinge 100 de km/h.
5.6 litri la 100 de km consumă în medie A4 facelift echipat cu motorul 1.8 TFSI de 170 de cai putere.

Audi continuă să transplanteze filosofia de design unitar şi pe unul din cele mai de succes modele ale sale: A4. Cu toate derivatele sale.

AUDI A4, COPIA FRAŢILOR MAI MARI

Asemenea fratelui său A5, modelul de clasă medie primeşte o nouă faţă, caracterizată de o grilă cu şase colţuri, blocuri optice mai ascuţite, lumini LED diurne şi spoilere redesenate uşor. În partea posterioară avem noi stopuri, simetrice celor frontale, cu aceeaşi tehnologie LED.

Modificările de design au influenţat şi dimensiunile generale. Noul A4 măsoară 4.7 metri lungime, între 1.83 şi 1.84 metri lăţime, între 1.41 şi 1.50 metri înălţime şi are un ampatament de 2.81 metri. Pentru interior designerii Audi au ales un volan uşor modificat, culori noi, materiale atent selecţionate, o cheie nouă şi o nouă coloană de direcţie.

MOTOARE MAI ECONOMICE CU 11%

La nivel general, toate versiunile şi derivatele lui A4 se bucură în medie de o reducere cu 11 procente a consumului şi emisiilor, în ciuda unei uşoare creşteri de putere şi cuplu.

În Europa, A4 va fi oferit cu deja cunoscutul motor pe benzină 1.8 litri TFSI, capabil să livreze 170 de cai putere şi 320 de Nm.

Consumul scade cu 19% până la 5.6 litri/100 de kilometri, promiţând în acelaşi timp o rată a emisiilor de 134 g/km.

Pentru fanii dieselului, Audi oferă motorul 2.0 TDI în trei versiuni de putere: de 136, de 163 şi de 177 cai putere. Cum e şi normal, dieselul entry-level este şi cel mai economic, garantând un consum de numai 4.2 litri la 100 de kilometri şi emisii de 112 g/km.

Cel mai puternic motor din gamă este V6-le de 3.0 litri TFSI. Unitatea oferă 272 de cai putere pe A4 şi nu mai puţin de 333 cai putere pe versiunea sportivă, vârf de gamă, S4. Aceasta din urmă reuşeşte să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 5 secunde şi să atingă o viteză maximă, limitată electronic, la 250 km/h. Chiar şi aşa, media consumului este de 8 litri/100 de km.

SUSPENSIE ŞI DIRECŢIE NOI

Unităţile diesel şi benzină vor fi asistate de o cutie manuală cu şase trepte sau de una automată S-tronic cu şapte rapoarte şi dublu ambreiaj. Transmisiile se regăsesc pe toate variantele de caroserie ale noului A4 şi pot fi însoţite, doar pe anumite versiuni şi de sistemul de tracţiune integrală quattro.

Faceliftul aduce pentru actualul A4 şi o suspensie spate revizuită.

Inginerii au înlocuit braţele, au modificat comportamentul amortizoarelor şi au revizuit direcţia electro-mecanică pentru un răspuns îmbunătăţit.

CLICK AICI pentru a vedea pagina specială Audi A4 facelift
CLICK AICI pentru a vedea pagina specială Audi A4 Avant facelift
CLICK AICI pentru a vedea pagina specială Audi A4 Allroad quattro facelift
CLICK AICI pentru a vedea pagina specială Audi S4 facelift
CLICK AICI pentru a vedea pagina specială Audi S4 Avant facelift

Comentarii (19)

  • bramburici
    Fassss.
    Cand vine vb de desingnul gamei Audi (mici excepti) ma ia somnul, nemaivorbind de Volfwagen, papusi matrioska.

    BORING.
    46 45
  • Foto
    Fotografiile sunt CMYK pe situl Audi. Ar trebui sa le convertiti in RGB inainte de publicarea on-line. Atunci culorile vor fi afisate corect.
    22 1
  • ce-or fi avut cu ele?
    Oricum as da-o tot e mai urat decat actualul.
    Asa au stricat capodopera de A5 cand au pos farurile astea hidoase.
    13 31
  • ce-or fi avut cu ele?
    Oricum as da-o tot e mai urat decat actualul.
    Asa au stricat capodopera de A5 cand au pos farurile astea hidoase.
    11 24
  • Alexandru
    audi
    Foarte curat, ceea ce il face elegant! Cele mai graitoare sunt pozele cu lateralul masinii, indiferent de varianta de caroserie! LESS IS MORE!
    28 8
  • Pai bine bre'...
    @Alexandru
    Mie nu mi se pare ca e asa curat profilul...dar ma rog chiar si plecand de la premisa ca ar fi...hai ca merge la un model, foarte bine, dar chiara FIECARE Audi arata EXACT la fel...zici ca le vand la "metru cub", dimensiunea fiind unicul criteriu de departajare.
    12 12
  • Stiutorul
    Design
    Mie mi se pare mai curat la design un Logan , este esentialul ..este less is more , la audiula sta sunt multe chestii de dragul designului . As propune o colaborare pe tema designului sa il mai simplifice putin , in loc de leduri niste becuri de 100 wati , incandescente , de dragul vremurilor bune , cate un carburator pe fiecare cilindru dar controlat de cate un calculator , brat al directiei din fibra de carbon intarita cu liant zaharos de mare presiune , mai pe scurt , poate sa fie optimizat acest audi .
    15 22
  • gogaie
    pff
    ba cate comentarii... toti va pricepeti la masini toti va dati cu parerea...
    13 7
  • stiutorule nebunule:)))))
    no ofence man.......da esti depasit tehnologic
    becurile de 100w au avut si ele perioada lor in ultimu secol.....
    multumestei din plin domnului Thomas Edison pt ca tia dat lumina in casa......
    the LED is the way of the future...the way of the future.......si asa maim departe....
    20 11
  • audist
    Design
    Problema cu designul este destul de comuna in ziua de azi si la Audi si la BMW pentru ca sincer desi sunt fan audi de la o distanta de circa 20 - 25 de metri nu fac diferenta intre a6 si a4 la fel cum cu greu faci diferenta intre seria 3 si seria 5 modelele noi. :)

    Mie personal imi plac modificarile facute si mai ales partea de motorizare. Iar farurile arata senzational. Ma repet este o opinie personala.
    22 2
  • e ok
    arata bine, mi se pare ca incepe sa semene destul de mult partea frontala cu bmw, per total e ok. cred ca dintr-un motiv anume, care-mi scapa, bmw a devenit o aspiratie - mercedes vrea sa faca motoare ca ale lor, audi design cat mai apropiat :) uniforma, tata..
    13 8
  • Anonim
    Cea mai buna masina din clasa. Bravo Audi!
    11 17
  • Arata mai bine decat inainte.in plus interiorul care era de unul de calitate a fost imbunatatit si motoarele sunt mai eficiente.
    Astazi s-a produs modelul cu nr 10.000.000 de a4 respectiv audi 80 cum s-a numit din 72 pana in 94. eu zic ca stiu ei ce fac de le merge asa bine
    8 7
  • hmmm
    nu-i rau, dar cred ca astept urmatoarea versiune... mi se pare ca allroadul arata ciudat din fata... parere personala.

    @automarket - ceva noutati despre jucariile de pe ea in plus fata de versiunea actuala?

    PS: linkul Site Oficial de pe pagina automarket A4 este eronat - copy paste?
    2 3
  • Arata mai bine ca ianainte. O evolutie vizibila....
    Daca iti plac masinile mai agresive, atunci nu o sa iti placa A4.
    Un lucru e cert. AVANT e mai frumos ca berlina...
    8 0
  • driver
    design audi
    Ested e inteles ca audi vrea sa aibe o unitate dpdv al limbajului de design pe intreaga sa gama , si ca utilizeaza pentru asta o tema de design care se dovedeste inca de succes , insa parca prea forteaza asemanarea , mai ca ai suspecta ca iau modelul 3D din Alias , opereaza pe el cateva schimbari de scara ( consola fata , spate , mai coboara un pic acoperisul , mai modifica ampatamentul , rigidizarile ) dar in mare este transformarea acelui model 3D intr-o familie de forme :-) ..nu cred ca fac asa dar asa pare , de la distanta semanarile devin usor suparatoare in prezent pentru gama Audi , seria A5 mai iese un pic din randul gamei cat si A7 sportback , mie personal asta imi place cel mai mult . O surpriza placuta este si noul A1 ..ma asteptam la un A3 si mai mic :-)
    1 1
  • atat de curat....
    atat de curat ca seamana cu jetta, asti care cumpara A4 trebuei sa fie invidiosi pe astia cu jetta ca dau mai putin pe acceasi masina, cu foarte putine modificarii
    4 6
  • @audist
    Daca nu poti sa distingi seria 3 de seria 5 ai o problema majora! Dar ce vorbesc eu, doar faptul ca esti audist inseamna ca e ceva in neregula cu tine! :)) ce ma amuz, mi-ar fi atat de simplu sa jignesc cotetul de mai sus, of of.
    Amaratii abia au ajuns la 163 si 177 cp, probabil le-a vandut BMW patentul ... si nu ma refer la trusa de scule! :))
    3 8
  • The STAR fan...
    nthg compare with Mercedes-Benz
    este ok...dar atat.Am citit pareri si comenturi, de unde am tras si concluzia, care nu era departe de a mea....un brand fara personalitate si doar cu o singura identitate...de la distanta , toate sunt la fel...:)))...si aici ...Mercedes-Benz face diferenta...:))))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru