Audi aduce noul RS3 la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 08.09.2009
E aproape oficial: Audi pregateste noul RS3, model care va fi lansat la Frankfurt. Acesta vine cu un motor de 2.5 litri care dezvolta 335 de cai putere.

Desi informatia oficiala din partea producatorului intarzie sa apara, Audi pregateste lansarea noului RS3 in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, care va debuta peste exact o saptamana. Confirmarea a venit in cursul zilei de ieri, via Twitter, cand un dealer australian al marcii a "scapat" - din greseala sau nu - aceasta informatie.

"Asteptam dezvelirea noului Audi RS3. 2.5 litri, cinci cilindri, motor turbo, 4x4 si 335 CP. Il vom vedea la Salonul Auto de la Frankfurt", suna insemnarea gazduita de pagina oficiala de Twitter a dealerului Astralian. Acest post devine, astfel, prima dovada a faptului ca Audi va alinia la Frankfurt, pe langa S5 Sportback, R8 Spyder si conceptul electric R8, un alt model de serie foarte important si atragator pentru fanii marcii din Ingolstadt.

Daca informatiile relevate de dealerul australian Audi sunt reale, cei 335 de cai de sub capota vor ajuta cea mai potenta versiune a compactei germane sa ajunga in circa 4.8-5.0 secunde de la 0 la 100 km/h si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h.

Eliminarea limitarii electronice ar putea duce insa cifrele performantei ceva mai departe, inspre 280 km/h.

Principalul rival de piata al lui RS3 va fi BMW 135i, model care dispune de un motor de 3.0 litri care dezvolta 306 CP si sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 5.4 secunde. Desi nu vine din gama unui constructor premium, noul Focus RS poate sa ridice si el pretentii la capitolul performante in duelul dintre cele doua modele, motorul de 2.5 litri DOHC de sub capota acestuia dezvoltand 305 CP si reusind 0-100 in 5.9 secunde.

via | Twitter

Taguri: Audi, Frankfurt, RS3

Comentarii (3)

  • De retinut ca rs3 are tractiune integrala si dezvolta 335 cai pe cand Focus are 300 tractiune fata deci nu se compara. Rs3 il vom vedea de curand pe Dorobanti:)):P...frumoasa masina dar cred k va avea si un pret pe masura.
    8 1
  • TZENU BMW
    mai tare ca bmw
    intradevar acest rs3 se va juca cu 135i pana cand nu va iesi un supersports 1series si cu ford degeaba
    ford este cu adevarat impresionant si prin putere si prin frumusetea sa dar ford de bate cu golf 6 si renault megan pe care sigur le face K.O.
    2 5
  • e degeeaba
    Bai baieti cred ca sunteti dusi cu capu nu conteaza ca ai 4x4 si 335 de cai mai sunt si altele care trebuie luate in calcul.
    Stati sa vedeti Meganu' RS cu cei 250 de cai si tractiune fata ii va face praf atat pe Focus Rs cat si pe RS3 asta.
    Bafta si nu mai visati frumos
    0 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru