Audi ar putea folosi platforma lui Panamera pentru a dezvolta A9

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.11.2010
Platforma lui Porsche Panamera ar putea ajunge şi în curtea Audi, spune Auto Zeitung. Nemţii ar crea modelele A9 şi R9, care vor ataca segmente de nişă neatinse de Panamera.

Potrivit nemţilor de la Auto Zeitung, Audi pregăteste modelul A9, care va utiliza platforma lui Porsche Panamera. Respectivul model ar primi şi o versiune sport, care se va numi R9. Ambele modele vor beneficia în standard de sistemul quattro şi ar putea fi dezvoltate versiuni hibride care vor utiliza unul sau mai multe motoare electrice şi un propulsor cu ardere internă. Preţul de pornire al modelului respectiv ar fi apropiat de 100.000 de euro fără TVA.

Problema legată de modelul A9 ar fi atacarea unei nişe care nu îi interesează pe cei de la Porsche. În mod evident, utilizarea sistemului de tracţiune integrală nu ar fi suficientă, iar o versiune entry-level a lui Panamera există deja şi strategia respectivă nu este conformă cu filozofia Audi. Nemţii ar putea merge pe o linie mai sobră şi să monteze interiorul Audi pe un Panamera şi să opereze modificări la suspensie pentru schimbarea comportamentului la drum. În plus, s-ar putea miza pe spiritul practic şi să ofere o versiune cu cinci locuri a lui Panamera.

Odată cu debutul lui A7 şi încercarea de acaparare a nişelor, cei de la Audi urmează modelul "vecinilor" de la BMW – maeştrii nişelor premium.

Toate modelele noi dezvoltate de Audi au scopul de a creşte vânzările până în 2020 pentru a atinge ţinta corporaţiei Volkswagen de a deveni cel mai mare producător de automobile din lume.

Via | Autozeitung

Comentarii (2)

  • Ha ha ha !!!ce tare e poza.Asta spune ceva...dati pe mana rosie.....,please!!
    7 7
  • da A15 cand vine? mare, mai mare, foarte mare, extrem de mare, cel mai mare... din parcare
    13 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru