Audi introduce pe R8 blocuri optice complet din LED

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 02.06.2008
Blocurile optice alcatuite complet din LED vor fi utilizate pe o masina de serie, Audi oferind aceasta optiune pentru R8.

Esential

3.590 euro va costa optiunea diponibila pentru Audi R8 prin care sunt introduse blocuri optice alcatuite complet din LED.

Audi ofera ca optiune pentru R8 blocuri optice construite complet din LED. Echiparea cu acest tip de iluminare ii va costa 3.590 euro pe cumparatorii de Audi R8 si va inlocui actualele blocuri optice care foloseau partial iluminarea pe baza de LED doar pentru luminile de pozitii, fiind utilizate 54 de LED-uri.

Noile blocuri optice sunt alcatuite complet din LED si folosesc acest tip de iluminare pentru celelalte semnale vizuale: faza scurta, faza lunga si semnalizarile intermitente pentru schimbarea directiei de mers. Costul acestei noi optiuni este justificat de Audi prin mai multe avantaje, precum reducerea consumului de energie electrica, o iluminarea mai apropiata de lumina zilei, contrastul marit si faptul ca este o lumina mai putin obositoarea pentru ochiul uman.

In acelasi timp, LED-urile au o durata de viata mai lunga fata de becurile clasice de tip “bulb”. In cele mai fericite cazuri, sunt sanse ca posesorii automobilelor cu acest sistem de iluminare sa nu fie nevoiti niciodata sa mearga cu blocurile optice nefunctionale.

LED-urile sunt proiectate sa functioneze pe aproape toata durata de viata a masinii.

Cu zece ani in urma blocurile optice formate complet din LED-uri erau utilizate doar pe concepte. Dar acest lucru se va schimba in zilele de azi, datorandu-se in principal pretului LED-urilor care a scazut si faptului ca acestea permit un design mult mai liber pentru formele blocurilor optice.

Via | Motor Authority

Taguri: Audi, R8

Comentarii (1)

  • wow led
    WOW IMI PUN SI EU PE LOGAN SI PE PROIECTOARE!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru