Audi lanseaza A4 TDI Concept e

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.10.2008
Audi a lansat A4 TDI Concept e, un model dezvoltat special pentru economia de carburant.

Audi urmeaza trendul industriei producatoare de automobile si creeaza si ei o varianta ecologica a modelului sau A4. Aceasta se numeste A4 TDI Concept e si inglobeaza mai multe masuri pentru a obtine o economie cat mai mare de combustibil.

Motorul lui A4 TDI Concept e este un 2.0 TDI ce dezvolta 120 cai putere si 290 Nm cuplu motor, dar are un consum de numai 3.99 litri la 100 km parcursi. Emisiile de C02 sunt inregistrate la valoarea de 105 grame/km.

A4 TDI "Concept e" este echipat cu anvelope optimizate pentru o rezistenta scazuta la rulare precum si un program de instruire in conducerea economica ce poate fi accesat de sofer. Cea mai importanta masura adoptata este sistemul de recuperare a energiei de franare, care recupereaza o parte din energie atunci cand vehiculul franeaza si incetineste pana la oprire. Energia recuperata este inmagazinata temporar intr-o baterie, care ajuta sistemul start-stop al vehiculului. 

Cifrele anuntate de constructorul din Ingolstadt sunt cel putin interesante, avand in vedere autonomia actuala a vehiculelor hibride, dar si pretul acestora.

Astfel A4 TDI Concept e devine un competitor,cel putin temporar al vehiculelor hibride, atat din punctul de vedere al autonomiei posibile cat si al pretului de achizitie.

Via | WorldCarFans

 

Taguri: , A4, Audi, TDI

Comentarii (5)

  • audi?
    Traiasca BMW EfficientDynamics!!!
    0 0
  • bmw e departe..
    dar vine audi puternic din spate..:)
    asta e viitorul imediat(tehnologii de recuperare/conservare a energiei gen Efficient Dynamics BMW, KERS din F1, e Audi..)
    0 0
  • toteu
    1.5 DCI de 110 cp , are acelasi consum, dar sta oleaca mai prost la co2 ... nu se putea mai bine de la aceasta tot laudata firma ?:))
    0 0
  • andrei
    aaa
    dar nu are cuplul lui A4
    0 0
  • costin
    pentru cel cu 1.5 DCI 110CP
    pe ce masina este acest motor?? adica ce greutate are?? motorul de la audi cara dupa el ceva mai mult de 1500 kg de confort si consuma doar atat. daca vorbesti de un motor renault vezi ce greutate are masina. probabil ca daca pui 2.0 TDI de la audi pe megane va consuma 3.2-3.5
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru