Audi: "Pana in 2020, 5% din vanzari vor fi reprezentate de masini electrice"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.03.2010
Seful departamentului de dezvoltare al marcii Audi si-a exprimat increderea in modelele electrice dezvoltate de colegii sai. Acesta considera ca vehiculele electrice vor reprezenta 5% din totalul vanzarilor anuale pana in 2020.

Germanii de la Audi se asteapta ca 5% din numarul de autovehicule vandute sa fie electrice pana in 2020. Estimarea a fost facuta odata cu lansarea lui A1 e-tron la Salonul Auto de la Geneva. Versiunea electrica a lui A1 este cel de-al treilea model electric prezentat de germanii de la Audi in versiune concept.

Oficialii Audi au anuntat lansarea unui vehicul electric sportiv pentru anul 2012. Inginerii din Ingolstadt vor incepe testele cu un prototip, iar numarul de vehicule de test va ajunge la patru pana la sfarsitul acestui an. Scopul testelor este verificarea autonomiei si obtinerea unor caracteristici dinamice similare cu cele ale modelelor conventionale dezvoltate de constructorul din Ingolstadt.

Audi A1 e-tron ofera 102 CP in versiunea electrica si are o autonomie de 50 kilometri in modul 100% electric, in regim urban. Modelul este echipat cu un motor wankel amplasat sub portbagaj care il ajuta sa isi extinda autonomia pana la 200 kilometri. Gama de vehicule electrice de la Audi poate fi extinsa cu usurinta gratie modului in care a fost conceputa.

Mai exact, bateriile lui A1 e-tron sunt identice cu cele folosite de conceptul e-Tron bazat pe R8, lucru care se traduce in costuri de productie si dezvoltare reduse semnificativ.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (6)

  • Fraierul.
    Ei un drac....Eu nu cred asa ceva! dar voi dragi cititori online care este parerea voastra? Haideti sa discutam pe aceasta tema,Eu cred ca tot cele bazate pe combustibil fosil o sa fie mai durabil.
    3 5
  • audi &co
    Ma distreaza faptul ca autonomia unui audi se limiteaza la 50km dar in schimb vor sa produca o sportiva electrica.... PENIBIL. Asa se explica calculele celor de la audi ca nu vad decat 5% electrice in anul 2020. Poate pt ei e valabil, ramane de vazut.... In mod normal cu cei de la Honda si Toyota + grupul PSA, nu se poate ca inca 10 ani de acum inainte sa cumparam prostii de genul prius... Cu siguranta ca aparea ceva mult mai fiabil si cu adevarat electric, nu povesti. Iar daca cei de la VAG vor ramane in urma ii va costa... ori ca vanzari ori sa cumpere de la altii tehnologii.... asa ca "progres prin tehnologie" nu-i prea reprezinta....
    1 4
  • @Automarket
    Ati ramas in pana de comentarii? Maine poimaine il reinviati pe stelian opincaru
    4 1
  • @eu
    Unele lucruri sunt facute ca sa le inteleaga orice muritor (zic asta ca sa fiu gentleman ).
    Cu siguranta nu vor ramane in urma cu tehnologia pentru ca isi permit sa investeasca doar au scos profit in ultimii ani si culmea tocmai in criza altii cu sunt psa, renault au pierderi mari si asa cum se anunta vor veni vremuri mai grele.Eu unu i-as vaita pe francezi pt inceput nu pe cei care stiu sa construiasca masini doarece au inteles si folosesc cu succes temenul progres prin tehnologie!
    2 0
  • audi face aceiasi
    masina in marimi diferite
    s-a gasit asta de la audi sa vorbeasca despre masini

    daca vorbea un reprezentant de la mercedes, bmw, honda sau alte marci mai ziceam....
    2 3
  • @real_ion
    Faci si tu ca ala din banc.... sunt un domn...
    Cu siguranta ca in 2011 vor avea o sportiva electrica si in 2020 vor vinde doar 5% vehicule electrice... oooooooooooo, da....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru