Audi pregăteşte un model de nişă bazat pe viitorul A4 Avant

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 22.03.2012
Audi ar putea construi o versiune mai mare şi mai lungă a viitorului A4 Avant. Modelul de serie ar putea debuta în 2016 şi este poreclit "A4 Superavant".

Audi ar putea dezvolta un model de nişă bazat pe A4 Avant pentru a "umple spaţiul" dintre acest model şi Q5, spun cei de la Automobile Magazine. Modelul va fi un crossover bazat pe platforma viitorului A4 Avant, cu o gardă la sol mărită, o poziţie înălţată la volan şi spaţiu suplimentar pentru bagaje. Constructorul german a prezentat un concept care urmărea această idee în 2001, la Salonul Auto de la Frankfurt, iar modelul se numea Avantissimo şi era bazat pe A8.

Studiile de piaţă realizate de cei de la Audi arată că există o cerere în creştere pentru un monovolum premium care să nu aibă aspectul unui monovolum. Clienţii care doresc un asemenea model sunt fie persoane în vârstă înstărite, fie familii cu două venituri şi fără copii. Constructorul german se gândeşte şi la clienţii cu o viaţă activă, de unde şi necesitatea unui portbagaj spaţios. Toate categoriile de mai sus caută o poziţie la volan mai ridicată, posibilitatea transportării a mai mult de cinci pasageri atunci când este nevoie şi un portbagaj cât mai spaţios.

Dacă acest proiect va primi unda verde pentru producţie, cei de la Audi ar putea lansa o versiune de serie în 2016.

Viitorul A4 "Superavant" va folosi platforma modulara MLB împărţită de A4 şi A6. Spre deosebire de un A4 Avant standard, viitorul model de nişă va avea un ampatament mărit. Audi are deja un crossover bazat pe A4 Avant, numit A4 allroad quattro, dar noul model nu îl va înlocui pe acesta în gama constructorului din Ingolstadt.

Via | AutomobileMag

Comentarii (2)

  • AUDI
    desi va exista....
    Audi A4 Avant
    Audi A4 allroad
    Audi A4 Superavant..........
    Audi A5 Sportback
    Audi A6 Avant
    Audi A6 allroad
    Audi A7 Sportback..........aproape 7 break-uri derivate din 3 modele de baza......
    nu se mai multumeste omu in ziua de azi cu nimica.......intotdeauna vrea ceva 'extra' in +
    7 6
  • http://www.autobild.de/bilder/bilder-vorschau-audi-q2-3342596.html#bild4|ref=http://www.autobild.de/artikel/audi-q2-vorschau-3342519.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru