Audi R8 e-tron: informaţii şi imagini din laboratorul de dezvoltare

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.05.2011
Audi a publicat astăzi o serie de informaţii noi despre viitorul R8 e-tron, versiunea electrică a supercarului său. Odată cu noile detalii, nemţii au publicat şi imagini din laboratorul de dezvoltare.

Audi continuă să ţină la curent publicul cu progresele înregistrate de echipa sa de ingineri, desemnată să lucreze la dezvoltarea viitorului R8 e-tron, versiunea electrică a supercarului din Ingolstadt. În prezent, la sediul din Heilbronn-Biberach se lucrează la metodele de asamblare şi la calificarea personalului tehnic, specializat în operarea pe acest tip de vehicule.

Audi susţine că noul R8 e-tron va deschide drumul pentru alte modele electrice premium şi va deveni un automobil de referinţă pentru segmentul vehiculelor cu emisii zero, până în 2020. Pentru a-şi atinge ţinta, Audi va continua cercetarea extinsă asupra materialelor uşoare, capabile să menţină masa supercarului electric sub limita de 1600 kilograme.

Mai mult decât atât, vor fi studiate posibile sinergii între linia de asamblare a modelului electric şi a celui pe benzină. Obţinerea unor puncte comune ar optimiza ciclul de producţie şi ar ajuta la folosirea unor componente comune, reducând implicit costurile. 

Viitorul Audi R8 e-tron va fi o copie fidelă a conceptului prezentat în 2009, capabil să transporte doi pasageri şi să ofere resurse impresionante, graţie celor patru motoare electrice, poziţionate pe fiecare roată.

Audi promite să ofere 313 cai putere şi 4500 de Nm, însă nu a comunicat informaţii despre autonomie, o caracteristică foarte importantă pentru o sportivă electrică.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • Ivanoff
    LOL !!!!
    Iara astia cu n-spe mii de Nm ???
    Parca i-au prins odata cu minciunica,au uitat?
    6 1
  • farmacie nu alceva
    4 0
  • la farmacie e murdar :))))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru