Audi renunta la motorul V6 de 3.2 litri pe modelele A4, A3, si TT

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.04.2009
Audi a anuntat oficial ca va renunta la motorul V6 de 3.2 litri existent in gama lui A4, A3 si TT pentru ca in acest moment publicul prefera motorul de 2.0 litri supraalimentat.

Tendinta de micsorare a capacitatii cilindrice se pare ca isi gaseste corespondenta si in vanzarile actuale. Audi a raportat recent ca propulsorul de 2.0 litri supraalimentat se vinde mult mai bine decat V6-le de 3.2 litri. Cifrele de vanzari indica un raport de noua la unu in favoare motorului cu patru cilindri. Din aceasta cauza, constructorul din Ingolstadt a anuntat ca nu va mai oferi propulsorul V6 in gama modelelor A4, A3 si TT incepand cu versiunile 2010.

Bradley Stertz, seful directiei de comunicare al Audi SUA, a declarat ca nemtii nu vor renunta definitiv la strategia motoarelor V6. "In acest moment ne recalibram oferta, nimic altceva", a incheiat Stertz.

Potrivit afirmatiilor facute de oficialul Audi, renuntarea la motorul V6 pe aceste modele nu are legatura cu vanzarile slabe ci este mai degraba o consecinta a extinderii gamei de produse. Versiunea supraalimentata a motorului V6, existenta pe actualul S4, nu va fi afectata de aceasta decizie.

via | Autoblog

Comentarii (5)

  • Proaste
    oricum erau varza dar astea sunt si mai proaste.Vedeti noul propulsor de la Renault RS
    0 0
  • pacat
    pacat...motor acela scotea un sunet incredibil
    0 0
  • P/uAUDI
    Daca mai are si aude motoare cu sunet apoi sunt sigur ca scotea sunetul unei beshine.
    Mergeti in Munchen la lectii de motoare.
    0 0
  • sau in Affalterbach :)
    0 0
  • Doamne miluieste...
    Sa-i fie tarana usoara motorasului respectiv:P

    Astept sa asist la inmormantarea motoarelor de peste 3 litri :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru