Audi RS6 Sedan vine la Paris

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 05.08.2008
la un an dupa lansarea versiunii break RS6, Audi anunta prezentarea sedanului in octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

Esential

4.5 secunde este timpul de care are nevoie Audi RS6 pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.
580 de cai putere va avea sub capota modelul german de performanta.

Audi a anuntat ca va prezenta, la Salonul Auto de la Paris, versiunea berlina a lui RS6, modelul de performanta al gamei A6. Germanii vor completa astfel gama, care in acest moment se bazeaza pe plaja de versiuni A6, pe S6 si pe varianta break RS6, prezentata acum aproape un an de zile.

RS6 sedan va dispune de acelasi motor twin-turbo cu injectie directa de pe S6, diferenta fiind facuta de imbunatatirea cifrelor legate de putere si cuplu. Astfel, propulsorul V10 de 5.2 litri este capabil sa dezvolte 580 de cai putere si 650 Nm, performantele ajungand la un nivel foarte ridicat pentru o berlina de sosea: 4.5 secunde pentru 0-100 km/h. Sistemul de tractiune integrala permanenta quattro si cutia de viteze Tiptronic cu sase trepte vor fi standard, in timp ce pachetul de frane ceramice vor face parte din lista de optionale ale modelului Audi.

Pe langa modificarile tehnice, particularitatile estetice ale lui RS6 se asteapta a fi inspirate din cele ale supercarului R8: linii LED pe stopuri si in blocurile optice frontale, spoilere usor modificate, faruri de ceata rectangulare si prize de aer marite.

via | Leftlane

Comentarii (2)

  • mda ...asa mai zic si eu
    Cred ca va face senzatie intr-o cursa(adica se va pisa pe multe partolete)
    0 0
  • Cam mult
    La 580 CP mie mi se pare ca face foarte mult pana la 100 km/h (propulsorul V10 de 5.2 litri twin-turbo), e adevarat ca are 2025 de kg dar tot mult are la un raport de 3.5 kg/CP iar pretul anuntat de 153 000 EUR in varianta standard, fara optiuni mi se pare enorm.
    si apropo, peste tot e dat la 4.6 sec pana la 100 km/h inclusiv in oferta Audi - la voi e 4.5.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru