Audi S1 va rivaliza Mini Cooper S

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 04.01.2010
Primul model S de la Audi care va fi disponibil fara un sistem de tractiune integrala debuteaza in 2012 si va rivaliza versiunile de performanta ale lui Mini Cooper si Alfa Romeo MiTo.

Dupa cum stiti, cei de la Audi vor lansa si o versiune de perfomanta a noului A1. Modelul se va numi S1 si va rivaliza versiunea de top a lui Alfa Romeo MiTo si Mini Cooper S. Potrivit englezilor de la Autocar, viitorul S1 va debuta la Salonul Auto de la Paris, iar vanzarile vor incepe sase luni mai tarziu. Motorul acestui model este provenit din Grupul VAG si are o cilindree de 1.4 litri, injectie directa, patru cilindri si este supraalimentat cu o turbina.

Pe langa noul motor, Audi S1 va avea un kit de caroserie dedicat, o garda la sol mai redusa, o suspensie modificata si un set de jante de 17 inch. Totodata, Audi S1 va fi primul model din seria S de la Audi care nu va avea tractiune integrala quattro. Cu toate acestea, modelul va beneficia de o transmisie DSG cu sapte trepte, care poate fi comandata atat prin intermediul levierului de viteze, cat si prin padelele montate pe volan.Suspensia fata a acestui model este de tip MacPherson, in timp ce puntea spate utilizeaza bare de torsiune.

Audi S1 are un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h mai mic de sapte secunde, iar viteza maxima a acestui model depaseste valoarea de 225 km/h. Inginerii din Ingolstadt doresc sa faca acest model special prin intermediul capacitatilor dinamice, care ar trebui sa ofere performante de invidiat.

Tocmai de aceea, partea frontala a lui Audi S1 a primit atentie speciala din partea inginerilor din Ingolstadt, pentru a oferi un nivel sporit de aderenta si control.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • da
    DA, numai ca una este Audi si cealalta Mini Cooper, adica Audi are de infruntat o "personalitate" puternica si aparte.
    7 2
  • bmw power
    NEVER
    8 7
  • super!
    Sper sa-i si dea peste bot lui Mini, e oribila masina aia. Mai ales bordul este EXECRABIL!
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru