Audi se va concentra pe hibrizi si vehicule electrice

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.03.2010
Desi doresc sa imbunatateasca eficienta motoarelor cu combustie cu 30% in urmatorii 10 ani, cei de la Audi se vor concentra pe dezvoltarea hibrizilor si a vehiculelor electrice.

Grupul Volkswagen pregateste o ofensiva importanta in domeniul vehiculelor electrice si al hibridelor, iar Audi poarte un rol important in aceasta expansiune. Constructorul din Ingostadt a prezentat recent o versiune hibrida a lui A8 si urmeaza sa prezinte si o versiune hibirda a lui Q5, urmata apoi de o versiune hibrida a lui A6. Totodata, Audi a prezentat si o versiune electrica a lui A1, care este echipata cu un motor cu combustie interna folosit pentru extinderea autonomiei.

Primul vehicul electric de la Audi va debuta in 2012 si va purta denumirea e-tron. In 2013, cei din Grupul Volkswagen vor lansa inca trei vehicule electrice – E-Up, E-Golf si E-Jetta. Pentru moment, detaliile oferite de germanii din Grupul Volkswagen despre noile modele sunt sumare, iar performantele si capacitatile acestora sunt inca necunoscute.

Tinta Grupului Volkswagen este de a deveni producatorul numarul 1 de vehicule electrice si hibrizi pana in anul 2020. Totodata, cei de la Audi doresc sa imbunatateasca eficienta motoarelor cu combustie interna cu pana la 30 procente pana in 2020, in timp ce 5% din vanzarile totale ale acestora vor fi reprezentate de vehicule electrice.

Via | Autoblog.it

Comentarii (2)

  • S-au luat pe fuga dupa Honda
    3 4
  • DA corect...!!!
    Aici ai zis-o .....ai dreptate vazand ca vanzarile Honda sunt in continua crestere,au zis sa ii copieze .....bravo este destept
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru