Audi si-a inregistrat oficial sloganul "Progres prin tehnologie"

De Iulian Cazacu
Publicat Duminica, 24.01.2010
Producatorul german a castigat in instanta procesul pentru transformarea sloganului "Progres prin tehnologie" in marca inregistrata.

Audi a inceput in 2003 procesul prin care intentiona sa transforme expresia "Vorsprung Durch Technik"(Progres prin tehnologie) in marca inregistrata. Atunci, cererea le-a fost refuzata de organizatia europeana care se ocupa de inregistrarea marcilor, pe motiv ca sloganul era unul mult prea general pentru a fi asociat exclusiv unei companii.

Audi a facut o serie de apeluri, dar nici unul dintre acestea nu a fost solutionat favorabil pentru constructorul german. In urma cu doi ani, Audi a facut apel la Curtea Europeana de Justitie, care le-a dat in sfarsit castig de cauza.

"In trecut, era foarte greu sa inregistrezi marci de tipul acesta, deoarece erau vazute ca fiind doar instrumente publicitare. Acum, Curtile de Justitie recunosc acest tip de marci ca fiind atat slogan publicitar, cat si marca inregistrata, distinctiva pentru un anumit brand", a spus avocata Fiona McBride pentru Car Dealer Magazine.

via | cardealermagazine.co.uk

Comentarii (50)

  • bla bla
    care tehnologie? in afara de caroseria galvanita, leduri si inca cateva chestii nesemnificative ce a adus bun audi pentru industria auto? ce a inventat audi? tehnologie cica....pana si citroen are mai multe inventii decat ei.
    13 23
  • http://www.automarket.ro/stiri/video-audi-aida-robotul-de-bord-care-va-vorbi-cu-soferul-26231.html
    7 7
  • @bla bla
    Se pare ca iti place sa te auzi vorbind, sau mai bine zis sa-ti admiri comentariile. Totusi sa ma cobor la nivelul tau si o sa-ti dau replica.
    Hai sa ne uitam de exemplu la varfurile de gama ale celor 3 marci premium. A8 nu esta mai sportiva decat un Seria 7 si nici mai luxoasa decat un S Klase, dar in schimb tehnologia si inovatiile sunt peste cele doua. Nu vreau sa devzolt prea mult, pentru ca mi-ar lua ore sa-ti prezint toate argumentele care imi vin in minte, asta e doar un exemplu.
    Iar pt cultura ta, Audi este marca premium a VAG, acelesi VAG care a construit un anume Bugatti Veyron, o coaja de masina cu tehnologie imprumutata de la Dacia 1310.
    10 11
  • bla bla
    cica "A8 nu esta mai sportiva decat un Seria 7 si nici mai luxoasa decat un S Klase, dar in schimb tehnologia si inovatiile sunt peste cele doua." atunci la ce exceleaza prietene? ca are acel mmi de 2 lei?

    dute ma cu a8-ul tau....si lexus este peste a6-ul ala marit cu leduri....audi are clientele care o merita, ei fac sloganuri care ii depasesc iar clientii vin cu acelasi slogan dar nu argumenteaza, vino frate si spune ca audi are un sasiu mai bun ca bmw-ul, sau ca e mai luxos ca un mercedes, sau ca are mai multe gadgeturi decat mercedes....porma vorbim, pana atunci e o apa de ploaie, o caterinca marca asta.
    9 15
  • Cine isi cumpara Audi nu are bani de Bmw sau nu isi permite sa intretina un Mercedes de aceea aleg Audi, pentru ca ce motorizari gasesti pe Audi (cele entry-level) gasesti si pe Skoda sau Seat....iar intretinerea e mult mai ieftina decat a concurentei pentru ca si calitatea e comparativa cu a unui renault 2.0 dci.

    Masini nemtesti = BMW, Mercedes
    8 19
  • AUDI????????????
    bai baieti poate nu stiti dar au 4.500.NM in creieri.ha ha ha.in lume sunt doua masini BMW _MERCEDES SI RESTUL.
    8 16
  • Amibe
    Este greu sa nu comentezi cand citesti astfel de afirmatii. Carmen Serban si Nicolae Guta spuneau ca exista 2 marci de masini: "Mercedes si restul". Eu spun ca exista doua categorii de persoane: "cerebrale" sau "involuate". Din pacate prima categorie devine pe cale de disparitie. Lasand la o parte faptul ca se comenteaza total pe langa subiect, faptul ca Audi isi inregistreaza sloganul folosit de foarte multi ani este un gest absolut normal, mai ales ca este un brand care si-a pastrat sloganul si nu a facut rebranding la fiecare cincinal ca Citroen de ex. (ca tot abera cineva mai sus). Cat despre calitatea de fabricatie a masinilor Audi raportat la concurenta vanzarile spun tot ce era de spus, restul sunt mizerii.
    13 8
  • AUDI
    PROGRES PRIN TEHNOLOGIE - si e suficient.
    mai cititi si voi despre R8, RS6, Q7 v12 tdi si 500 cp, etc...
    15 9
  • Q7 V 12 SI 500CP
    TATI VEZI CA PE AL TAU Q7 v12 SI 500 cp,la pisat in cur al nostru BMW X5 M.MAI DOCUMENTEAZATE,SI NU TE MAI APRINDE ASA.DOAR DOUA MARCI DE MASINI SUNT, BMW-MERCEDES SI restul
    7 19
  • ce va tot trebuie la astia contra audi ? v-ati trezit voi umbland numai cu BMW si MERCEDESURI .cat de mare e diferenta dintre audi si mercedes si bmw ?eu cred ca aceste marci sunt destul de apropiate ca valoare .Unele modele de la audi sunt chiar mai faine si mai bune decat cele din aceleasi clase de la merc si bmw.Acuma imi vin in minte doua teste din vremea cand cumparam reviste auto ams : a8 s serie 7 si a5 vs serie 3 coupe si la amandoua a castigat audi .Atunci cand deja audi castiga in fata lui bmw si merc nu cred ca spui ca audi nu se apropie de merc si bmw .Subiectiv vorbind mie chiar imi plac modele audi la exterior si la interior .nu ca cele de la bmw si mercedes nu ar fi faine .aici totul depinde de fiecare persoana.Modele ca R8 V10 fsi ,TT,A5 si altele sunt superbe.si apoi la care dintre noi nu ne-ar placea sa avem macar un model audi in curte fie el si A3?
    10 8
  • AUDI
    de cand e bmw masina....:)):)).
    15 5
  • AUDI
    ai uitat sa zici de RS6 de 580 cp care e peste M5, sa nu uit si de S4 cu motor dr 3.0 TFSI si 333 cp , etc.
    de Top Gear nu-ti mai zic sa te uiti k ai vazut deja ce poate X6-le cu x-drive si nu mai zic de alte modele.
    asa k te las sa visezi k nu costa bani.
    15 5
  • AUDI
    sa cauti si TTS 2.0 - 272 cp si 325 vostru cu 218cp, sau kiar 320 i cu 170 cp.

    cand te trezesti din vis iti mai spun...:)):)).
    12 6
  • 2010 Ward's 10 Best Engines - VW Group a castigat 3 premii
    VW Group a castigat 2 premii prin AUDI si 1 premiu prin VW . Mai multe detalii gasiti pe http://wardsauto.com/reports/2010/tenbest/
    9 5
  • In 2009 Audi a devenit cea mai vanduta marca auto premium din Europa
    In 2009, Audi a devenit cea mai vanduta marca auto premium din Europa, depasind liderul din 2008, Mercedes-Benz . In 2009, Audi a vandut in Europa 612393 unitati, Mercedes a vandut 593088 unitati, pe locul 3 fiind BMW cu 572091 unitati .
    10 6
  • ......
    pt audi_quattro
    BMW ESTE MASINA, DE CAND CELOR DE LA AUDI LE CURGEAU MUCII SI SE UITAU LA BMW SA INVETE SA FACA MASII,DAR DIN PACATE PT AUDI EI SI ACUM CA SI ATUNCI,FAC NISTE TOMBEROANE MOBILE
    4 13
  • Crysty
    Audi
    Cu totii o stim ca Audi din totdeanua a fost este si va fi pe locul trei, in consecinta ar trebui sa se impace cu locul 3 din cunoscutul Trio german!
    5 13
  • AIDI A3
    DEOCAMDATA AVETI MARE GRIJA PT CA.MARCA VOASTRA PREMIUM "AUDI" SUSPENDA FABRICAREA A3,DE CE ? PT CA NU MAI SUNT CERERI PE PIATA,AJUNGE CAT IA PROSTIT AUDI,LUMEA SE DESTEAPTA,SI NU MAI VOR TOMBEROANE MOBILE
    5 13
  • pt audi_quattro
    PUISOR MAI ACUM CEVA TIMP SA FACUT UN TEST LA POIANA BRASOV PE ZAPADA,BMW 330XD VS A5 3.0 TDI QUATTRO,DACA O SA CAUTI PRIN ARHIVE O SA GASESTI SIGUR,NIMANUI NU IA VENIT A CREDE OCHILOR CE A PUTUT SA II FACA 330 XD LUI A5 QUATTRO "CELEBRULUI QUATTRO",AL TAU QUATTRO ERA PESTE TOT NUMAI PE UNDE TRBUIA SA FIE NU ERA,IA DAT X,DRIVE MARE MARE RUSINE,CAUTA SI VEI GASI,SI NU MAI VB PROSTII
    5 12
  • AUDIIIIII???????????
    PE CAND FACEA BMW, PRIMUL BMW M1,AUDI SE JUCA CU PUTA IN TARANA,SI BMW M1 PE ATUNCI NU PREA AVEA RIVAL.EU SUNT CURIOS DE CAND ATI DEVENIT VOI "RIVALII" BMW-ULUI,POATE MERC DA.DAR VOI MA PARLITILOR CU 4.500 NM.VISE PLACUTE IN CONTINUARE.CAUTATI PE NET ISTORIA M-ULUI,SI AL RS-ULUI SAU MAI BINE SPUS {RASULUI}.CE DRAQ VA BAGATI IN SEAMA CU TOMBEROANELE MOBILE.CAND BMW FACEA MOTOARE DE 1.500 CP,PT F1,VOI VA INCALTATI CU FESUL...GURA MICA
    5 12
  • AUDIIII????????
    SI APROPO DE NOTARILE DE AICI,ASTA ESTE PRIMUL SEMN DE FRUSTRARE,AL FANILOR MARCI "PREMIUM AUDI".......RESTUL SILANCE PLEASE
    4 13
  • @audi
    sunt unii utilizatori sau posesori de audi pe care ii respect, fie ca aduc argumente bune, fie ca au nevoie de o masina buna si aleg audi din diferite motive (pret, portbagaj, consum, tractiune fata etc).Imi plac unele modele audi, nu as cumpara unul dar nu neg ca sunt bune si bine facute.Dar, bazandu-me pe ce experiente am avut pana acuma, audi nu-mi implineste asteptarile de la o masina asa cum o face bmw.Deci aleg bmw.Acuma ce vroiam de fapt sa spun este ca multi fani audi, in general echivalentul fanilor bmw de... "proasta calitate" ca sa zic asa, in momentul in care sunt confruntati in general dau cu spatele in colt arantand cu degetul si urland "cine are bmw e un manelist prost, zburati cu ele in copaci, si NOI AVEM QUATTRO si castigam LeMans (fara sa stie detalii)" si cam atat, ar mai fi cateva (due to recent events) dar astea sunt cele mai importante.Inca nu am reusit sa vad sau nu-mi aduc aminte un utilizator sa zica "buna, am condus/am ambele marci si consider ca marca x e mai buna".Prea multi se bazeaza pe ce zice Clarkson.In alta ordine de idei, un fan bmw probabil de mai sus intreba cum a ajuns audi intre mercedes si bmw? pai totul cred ca s-a intamplat in momentul in care au inceput sa faca campanii agresive de advertising in care ridiculizau toata concurenta.Reclame de prost gust, fara pic de diplomatie.Fie ca e asa, fie ca nu, dupa parerea mea asa ceva nu se face.E ca si cum ai audi sau bmw, si iesi in strada si incepi sa urlii "toti cei care nu aveti masina ca a mea sunteti niste gunoaie in cartierul asta si eu sunt fiinta suprema".Iar de aici incolo audi a inceput sa scada in ochii mei.
    4 15
  • corectie
    titlul post-ului meu "@audi" face referire la marca si nu la utilizatorul de mai sus.
    3 14
  • Istorie
    Asa cum exista "inflocarati" ai celor de la BMW, Mercedes, asa exista si personaje care sustin intr-un mod aberant Audi. Exemple sunt multe, avem cateva si mai sus. Nu ma intereseaza acest tip de abordare, mai ales ca de multe ori este bazata pe o ardoare tampa si nu pe cunostinte. Vreau insa sa corectez cateva ineptii spuse de cei din tabara "noi si restul". Odata cu "renasterea" Audi si reusitele acestora pe plan comercial, sportiv etc., neavand alte argumente obiective si bazanduse doar pe simtirile subiectiv primitive, "inflocaratii" bmw de ex. au ramas fixati pe clasicul "Audi este pe locul 3". Nici o problema, fiecare este liber in ganduri si in simtiri sa faca ce vrea, insa sa aberezi incercand sa dovedesti ca stii adevarul absolut ma enerveaza. Neavand nici timp si nici dispozitia necesara o sa combat doar cateva pareri exprimate aici, si anume:

    1. Unu' in 3 puncte (...) spune: "BMW ESTE MASINA, DE CAND CELOR DE LA AUDI LE CURGEAU MUCII SI SE UITAU LA BMW SA INVETE SA FACA MASII"

    Inafara faptului ca nu stie sa scrie nu stie nici ca primul automobil Audi a aparut in 1910, an in care BMW nici nu se fondase, acestia din urma fabricand primul automobil abia in 1929.

    2.@mowgli spune: "In alta ordine de idei, un fan bmw probabil de mai sus intreba cum a ajuns audi intre mercedes si bmw? pai totul cred ca s-a intamplat in momentul in care au inceput sa faca campanii agresive de advertising"

    Sunt aprox. 30 de ani de cand Audi s-a "relansat" si activeaza in era moderna a existentei sale. Daca totul se baza doar pe marketing cred eu ca dupa 30 de ani tu nu mai discutai acum despre Audi vs BMW, deoarece primii ar fi fost prinsi cu minciuna de marketing. Cred eu ca Audi s-a impus prin calitate, in toate aspectele ei, si ca unele atribute meritorii ale celor de la Audi nu sunt trecute cu vederea ca vrei tu sau altii.
    14 5
  • sunt curios cati dintre cei care fac aici afirmatii au condus vreo-data un BMW si un Audi...de fapt sunt curios cati dintre voi sunt deja la liceu, fiindca daca v-ati asculta, v-ati da seama ca sunteti ca niste copii prosti..."nuuuuuu...aia-i mai faina ca asa zic eu"...nu neg ca BMW sunt masini foarte bune, motoare foarte inovative.....mie pur si simplu nu imi plac din punct de vedere al designului...imi plac mult mai mult audi-urile...desi sincer, nu cred ca mi-as lua vreodata nici audi(la banii aia mi-as lua o Honda sau Mazda)....anyway, grow up, si uitati-va un pic pe 'goagal' sa vedeti un pic despre audi inainte sa faceti afirmatii. cel mai mult m-a impresionat prostia userului care nici numele nu si l-a publicat (aka. "...." ). bai copilas, tu poate nu stii, dar BMW a inceput dupa al doilea razb mond(anii 1950, ca probabil ca nu stii), si primul lor model, Isetta, a fost o trotineta cu caroserie...tot respectul pt unde au ajuns, dar sa afirmi ca audi se juca in nisip la vremea aia? ia dai "sarci' pe "goagal" si vezi tu ca audi producea de prin 1910 masini, si inca unele chiar bune. si motivul pt care Audi "se juca in nisip" cand s-a infiintat BMW este acela ca brandul apartinea grupului Daimler-Benz pe atunci (aia cu Mertzanele) si tineau marca pe standby....prin anii 1960 a fost brandul cumparat de VW si a renascut....asta pt cultura voastra generala despre marcile auto, ca vad ca multi fac declaratii fara sa aiba habar. o zi buna tuturor, ma bucur pt cei de la audi ca dupa atatea decenii si-au putut inregistra sloganul(da, cum se zicea si mai sus, este primul si singurul slogan al lor, nu s-il schimba tot la 5ani cand le merge prost si trebuie sa "improspateze brandul" ca alti producatori)
    15 2
  • AUDI?????????
    woaaaaaaaaaaaa,cata desteptaciune,c,g,c si leny.baietasi ramaneti cu botul pe labe, M-POWER.
    5 12
  • AUDI????
    AUTOUNION
    5 3
  • audi???????
    PARCA SUNT LA EXAMEN DE SCRIS PTR VOI. CUMPARATI CARTEA...NEVER STAND STILL.80 YEARS OF INNOVATION LEADERSHIP.NU STIU DACA O MAI GASITI,ESTE SCRISA DE ALEXANDRU DOBAI.SI APOI VENITI LA BAIATU,CU COMENTARI ,PANA ATUNCI VA ROG,BOTUL PE LABE.TOMBEROANE MOBILE..IN 1999,BMW A REVENIT PE CIRCUITUL DE SARTHE CU O MASINAREVAZUTA,DENUMITA LE MANSROADSTERSAU,PE SCURT,LMR.DE ACEASTA DA,CONSTRUCTORUL DIN MUNCHEN VA AVEA MOTIVE DE BUCURIE,MASINA CONDUSA DE JOACHIM WINKELHOCK,PIERLUIGI MARTINI SI YANNICK DALMAS ADJUDECANDU-SI VICTORIA CU UN TUR AVANS FATA DE AL DOILEA CLASAT.DUELUL MULT ASTEPTAT CU MERCEDES-BENZ NU S-A MAI MATERIALIZAT,LOPSA DE STABILITATE A NOILOR MASINI CLR-LM DUCAND IN TREI RANDURI LA DECOLAREA ACESTORA.ECHIPA SI-A RETRAS MASINILE,SINGURA CONSOLAREFIIND MARK WEBBER SI PETER DUMBRECK AU SCAPAT TEFERI DIN AVENTURILE LOR AERIENE.ISTORIE BAI TATA.....PARTARI DE AUDI CE FACEAU?
    4 12
  • audi???????????
    sunt curios in 1999,cand noi ne dadeam cu m-urile,exista rs?
    4 10
  • Anti BMW
    Comentarii
    Dragi cititori AM,

    fiti atenti ca cei de la BMW l-au angajat pe "..." zis si "3 puncte" sa-i reprezinte. Deja vorbeste cu "noi".
    Eu va propun sa va retrageti ca baiatu' asta e periculos! Asa cum sunt si soferii de BMW in trafic, fie vara fie iarna!
    La o masina e importanta acceleratia ! Mai ales pt soferii BMW! Pe astia nu-i afecteaza criza, ei au bani sa alimenteze zilnic!
    Personal prefer de la un autoturism urmatoarele:
    1. SIGURANTA ;
    2. CONFORT ;
    3. CONSUM SCAZUT DE CARBURANT.
    Voi nu prea va incadrati si o sa argumentez ca altfel va simtiti si veniti cu replici ieftine, astfel:
    - siguranta - daca goniti ca nebunii in trafic nu aveti cum sa fiti siguri ca beneficiati de siguranta (poate si masina sa va salveze dar la viteze de peste 100km/h mai ales in oras nu prea aveti scapare);
    - confort - si sportivitate nu prea se impaca bine deoarece ursii vostri au suspensii sport;
    - consum - daca plecati cu "scart" de la semafor si schimbati "la 6000 rpm nu aveti cum sa obtineti un consum scazut!

    V-am pupat pe motor!
    11 5
  • @anti bmw
    nu te supara amice, dar si tu vorbesti cu "voi" asa ca omul e perfect indreptatit atata timp cat in orice posesor de bmw se arunca cu rosii si oua.In opinia ta, soferii de bmw de pe Terra asculta manele, merg cu 100+ in oras si iti taie tie fata.Altceva nu vezi in fata ochilor decat drogati in ursuleti ruginiti.Terminati cu generalizarile astea stupide si maturizati-va odata.Vorbiti in numele vostru si daca aratati cu degetul, aratati cu degetul catre o persoana sau persoane cu care ati interactionat intr-un fel sau altul chiar si pe AM.In plus nu mai faceti presupuneri, nici tu si nici nimeni de aici nu are de unde sa stie ca "..." nu detine o bicicleta sau un seria 7 cu care merge regulamentar.
    "voi nu prea va incadrati?" cum adica "voi"? de unde stii tu ce asteptari au altii de la o masina fara sa faca vreo afirmatie?Sau oi fi tu ceva receptor de energii cosmice si flacari violet care iti transmit profilul posesorilor de bmw, si chiar daca unii nu se incadreaza in Sfanta ta treime enumerata mai sus, aia nu inseamna ca nu fac parte din trafic indiferent de ce masina au.

    Haide in ardeal sa vezi cine e regele soselelor si se comporta ca atare.Iti spun eu, nu te obosi.Audi.Si voi posta poze drept dovada pe forum.Nu e o exagerare, sunt si posesori idioti de bmw, ho ho, gramada, dar la mine in oras audi face legea, pline de lumini, de cruciulite, rupte in doua de intretinere proasta si manelele ce duduie in ele.Asta e realitatea aici, in Bucuresti e altfel, dar pentru asta nu am venit sa trambitez pe forum cat is de cocalari posesorii de audi/vw.Chiar si daca 90% ar fi manelisti inculti si idioti in trafic tot nu judec audi ca marca pentru asta.Din pacate asta se intampla des.
    3 2
  • novici
    cei mai multi de aici nu au condus niciodata vreuna din marcile in discutie; probabil sunt niste pusti basinosi cu cas la gura care si-ar dori sa aiba odata macar un cazan de BMW vechi de 20 de ani - daca ar sti sa citeasca, ar afla ca RS 4 a facut pipi pe M3, iar RS6 nu discuta cu M5 pe circuit
    5 4
  • Anti BMW
    @ BMW-istii
    Va simtiti ofensati?
    Cred de fapt ca "..." zis si "3 puncte" e unul din trioul magic: cainele, blondu sau mowgli jungla - de unde ti se trage si numele! Prea nu a intrat in discutii!
    Ha ha ha!
    Uite ca-mi esti drag mai fac inca o data traducerea cumantului suprem BMW
    B - blondu zis in limbaj de cartier "tzenu'" ;
    M - mowgli - jungla, o confunzi cu traficul ;
    W - wild - salbatic, stil de conducere brutal.

    Sa stii ca nu ascult manele insa tin sa te felicit pt colectia dein parbriz de cruciulite si maimutoi !
    Apropo... ai si un ou Kinder pus pe antena de la BMW ! Ce ti-a picat surpriza?

    V-am pupat pe motor!
    4 4
  • ..............................
    audi???????
    ia vezi cate puncte sunt? hai ca ai teme de facut,treci la inumarat puncte...pt MOWGLI,sunt cel care a avut printre alte bmw-uri, e38 740i.anti-creier,dute la pe forumuri de TICO si da din gura aici esti nul.
    4 3
  • ..............................
    ANTI-STRES
    scuze pt scris dar sunt grabit si nervos,pe toti copilasi de pe site,care nu au habar de masini.
    4 4
  • ......................
    PT VLADUT MANCALAR MAMA
    UITATE PE YOUTUBE,LA M3 VS MERC C63 AMG VS TOMBERONUL NUMIT RS4,SI APOI VORBIM
    4 5
  • @ anti bun simt
    mai postez odata un reply pe alta stire tot pt tine

    scuze, ne-am intalnit cumva in trafic? ca nu inteleg de unde ti-ai tras-o cu concluzia ca eu conduc ca in jungla.Daca ai ajuns sa te legi de oamenii de aici si sa faci misto de numele lor de utilizator, esti mai rau decat un copil de gradinita care isi sterge mucii de bocanci.Puteai sa ramai la facut misto de bmw si ramaneai in haita.Dar nuuuu, tu trebuie sa fii seful de trib.No, acuma ca ai incercat (fara succes) sa pari comic sau macar interesant poti reveni la lucruri mai complexe cum ar fi scobitul in nas in timp ce atribui cuvinte literelor din abrevieri.Stiu.... e dificil, e.... complicat.... necesita un grad inalt de cultura, dar hey? somebody has got to do it.Hai ca incerc si eu.

    Blow Me Wanker.
    4 4
  • pleonasm
    Sloganu' "Progres prin tehnologie" este un pleonasm. Doua cuvinte care au in mare masura acelasi sens
    0 6
  • anti BMW
    voi va incaltati cu fesu si va dati cu parerea de audi.

    daca si cei de la Top Gear si-au batut joc de voi, asa de mult au apreciat masina vostra preferata... :)) :)).

    Felicitari TOP GEAR.
    6 4
  • @audi_quattro
    nu uita ca Clarkson are 3 bmw-uri in fata casei si 0 adica (zero) audi-uri.Si asta spune ceva.Plus de asta Top Gear nu e autoritatea mondiala in datu cu parerea despre masini.La fel face misto si de audi r8 si alte cateva modele, dar pentru asta nu ai ochi.La revedere.
    4 5
  • .,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,?...
    AUDI??????????
    uitativa pe youtube la,m6 vs r8,m5 vs r8,m3 vs r8...etc.sa vedeti rusinea dreaq ce i se intampla tomberonului de r8...dar r8 este masina domne!!!!!!!!
    5 6
  • vezi, aici se vede "..." ca nu ai habar, si esti fixat cu ale tale bmw-uri si alte marci nu mai exista pe lume pt tine.....sa stii, audi avea RS2 deja in in 1994....cat despre BMW Le Mans Roadster...o sa ma risc sa te intreb daca stii ce-i aia Le Mans, si sa vezi ce a facut Audi p-acolo prin competitia aia, cam exact in perioada in jurul anului 2000 de care vorbesti tu...sa vezi cu ce se ocupa audi cand bmw se ocupa de scris carti....
    5 4
  • No name
    buldogule
    Iar ne-ai spart cu gramada ta de comentarii.Un lucru totusi e bun:nu mai insisti ca bmw a facut prima data avioane si apoi au trecut la masini.E amuzant sa va vad cata patima punetzi pt.niste bucatzi de fier.Multzi dintre voi numai visatzi.Va permitetzi un 6 in linie,sau un v6,sau macar un motor peste 2 litri?Va rup astia cu taxele si normel de poluare.Mai este si benzina,si cate mai cate.Dar voi ii datzi cu motoarele"voastre"cu herghelii de cai sub capota.Sa zicem ca avetzi monstrii astia,dar avetzi drumuri?Va pleznitzi ca mustele de parbriz.Ass-ul e ultimul lucru ce va trece prin cap.Ii tot datzi cu istoria celor 2 marci,dar voi nu stitzi nici un fel de istorie.Care dintre voi stie ce inseamna AUDI?
    4 5
  • .././././././/././/./
    audi????????
    PT LENY,PUIULE M-UL SE FABRICA DIN 1976.EU VREAU SA STIU, RS-UL DE CAND SE FABRICA SAU MAI BINE SPUS {RASUL}? EU VIN CU ARGUMENTE SI CEVA MASINI CELEBRE SI CU ISTORIE IN SPATE:Mille Miglia 1940,locul 1 BMW 328 8h 54m 46,6s,2 ALFA 9h 10m 16,4s,3.BMW328 9h 13m 27,6s.Sa continuam,BMW 507 multi designeri {nu voi} din lumea auto condidera BMW 507 cel mai frumos automobil clasic.BMW 3200 CS anul 1962- 1965,BMW 2000 CS anul1961-970,BMW 2800 CS anul 1968-1976,BMW 2002 1968-1976,BMW 2002 turbo.BMW 3.0 S 1971-1977.1973: BMW 2002 devine primul model, RETINETI EUROPEAN PROPULSAT DE UN MOTOR SUPRAALIMENTAT PRIN TURBINA.BMW 3.0 CSI 1971-1975.BMW 3.0 CSL 1973-1975.BMW 520 1972-1981 {apropo audi a6,cand a luat fiinta?}.BMW 3.0 CSL {ETCC}.BMW 633csi 1972-1977.BMW 3.0 CSL Turbo {ETCC PT CUNOSCATORI AVEA, DOAR 750 CP,IN 1976}.CELEBRUL BMW 3.5 CSL...........si lista o sa continue.Acuma vreau pe cineva cu istoria lui "audi" sa vad cate si unde sunt masinile lor "celebre"?
    9 7
  • ./././././././././././././
    audi???????????
    asa fetili votati negativ cand nu va convine,PALALILA.Este greu de suportat adevarul.
    9 4
  • ./././/./././/././/./././.
    HAUDIIIIII?????????????
    ALO ALO NU VA MAI AUD,CE SE INTAMPLA?
    9 3
  • audi
    nu mai auzi k te-a luat somnu de cate prostii ai zis... si acum visezii..... :)) :))

    sa nu-mi spui k ai facut rata la banca pe 5 ani k sa-ti ei si tu un bmw cu 300 mii de km la bord ...:)):)) k te incadrezi perfect in def "cocalarului"... :)):))
    3 8
  • ./././../././.././././
    HAUDIIII???????
    MAI audi_quattro,vino cu contra argumente la lista mea,si apoi poate mai te bag in seama,in rest esti un PARTAR.eu masinile mi le permit Cash.cred ca esti mai frustrat si mai cocalar ca toti,si cred ca rupi manelele in doua.nu vreau sa mai ma cobor la mintea ta.ARGUMENTE TATA SI APOI VB.
    8 2
  • puscasu marin
    Audi vs BMW
    Fratilor,

    Alex Dobai a scris si o carte despre quattro. Deocamdata este disponibila in versiune on-line la adresa:
    http://motorscope.com//Files/QuattroBook/index.html

    Cititi si o sa va bucurati. Si nu cred ca are rost acest razboi BMW vs Audi. Sunt multe marci care nici nu pot visa sa ajunga ata de sus.

    Va salut
    Marin
    0 0
  • Audi e cea mai tare marca. BMW e pentru fitosi si s-a demonstrat la TOP GEAR ca BMW M3 e mai slab ca o MAZDA. Si un Mercedes e pentru cei care vor sa dea mari ca ei au bani si fite
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru